
به گزارش کارنا، در این مقاله قصد داریم تا نحوه صحیح باتری به باتری کردن خودرو را به شما آموزش دهیم. جهت یادگیری بهتر حتما ویدئو موجود در انتهای مقاله را مشاهده بفرمایید.
تامین انرژی خودرو از دو منبع صورت میگیرد: یکی سوخت که انرژی شیمیایی ذخیرهشده در آن در نهایت تبدیل به انرژی جنبشی و حرکتی میگردد و دیگری باتری که شاید خیلیها به دید یک منبع انرژی بدان نگاه نکنند ولیکن باتری نیز همانند بسیاری از تجهیزات و سیستمهای خودرو، برای حرکت ماشین بسیار حیاتی بوده و انرژی الکتریکی لازم را از انرژی شیمیایی ذخیرهشده تامین مینماید.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که این منبع انرژی را بیش از حد تخلیه کردهاید و به هنگام روشن کردن خودرو، با مشکلات اساسی مواجه شدهاید و یا حتی مجبور به هل دادن خودرو شدهاید؛ اما یک راهکار دیگر که از قضا بسیار نیز استقبال میشود باتری به باتری کردن است. در ادامه پس از ذکر نکاتی مهم در باتریها به نحوه باتری به باتری کردن دو خودرو خواهیم پرداخت.
انواع باتریهای خودرو
باتریها در حالت کلی به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم میشوند که نوع اولیه آن باتریهای غیرقابل شارژ نظیر باتریهای قلمی و نوع ثانویه نیز باتریهای قابل شارژ هستند نظیر باتریهای خودرو. باتریهای ثانویه نیز انواع مختلفی دارند از باتریهای اسیدی گرفته تا باتریهای لیتیومآیون، که وارد شدن به جزییات این باتریها ارتباط چندانی با بحث این مقاله ندارد. باتریهای خودرو از نوع باتریهای اسیدی بوده و به دو دسته تقسیم میشوند: باتریهایتر و باتریهای سیلدشده
کلید قفل (باز شدن) درها را تست نمایید چنانچه عمل نکند میتواند نشان از خوابیدن باتری باشد.
سوئیچ را وارد نموده و بچرخانید؛ چراغهای داشبورد و سیستم صوتی را چک نمایید چنانچه عملکرد نرمال خود را دارند یعنی باتری به احتمال زیاد سالم بوده و مشکل از جای دیگری است.
استارت بزنید و ببینید که آیا خودرو تلاشی در جهت روشن شدن دارد و یا در همان ثانیه اول استارت زدن سریع قطع میشود. اگر حالت دوم رخ میدهد یعنی باتری شما احتمالا سالم است.
یک خودرو با باتری سالم و ولتاژ یکسان انتخاب نمایید.
خودرویی را انتخاب نمایید که دارای باتری سالمی بوده و ولتاژ آن نیز با ولتاژ باتری شما یکسان باشد. البته در قسمت اعظمی از خودروها باتری ۱۲ ولت استفاده میشود ولیکن چک نمودن این مورد عملی احتیاطی جهت اطمینان کامل است.
خودرو دوم را در مکان مناسب پارک نمایید؛ ترجیحا روبروی هم
خودرو دوم را در مکانی امن و تا جاییکه میتوانید نزدیک به همدیگر پاک نمایید ولی دو خودرو به هیچ وجه نباید با هم در تماس باشند چراکه ممکن است موجب ایجاد جرقه شود.
هر دو خودرو را خاموش نموده، کاپوتها را باز نموده و چنانچه باتریها دارای کاور هستند آن را بردارید.
اتصالات را برقرار نمایید.
برای این کار ابتدا یک سر قرمز کابل را به قطب مثبت یکی از باتریها و سر قرمز دیگر را به قطب مثبت باتری دیگر وصل نمایید. یک سر مشکی را به قطب منفی باتری سالم و سر مشکی دیگر به یکی از قطعات فلزی موتور خودرو با باتری خوابیده وصل نمایید. برای این کار حتما از کابل مناسب استفاده نمایید.
خودرو سالم را روشن نمایید
در این مرحله خودرو با باتری سالم را روشن نموده و اجازه دهید به مدت چند دقیقه باتری خراب را شارژ نماید؛ البته برای تسریع در شارژ میتوانید گاز داده و دور موتور را افزایش دهید.
قبل از استارت میتوانید جهت اطمینان از شارژ شدن باتری، چراغ داخلی سقف را روشن نمایید که نور نرمال آن نشان از شارژ باتری بوده و حال میتوانید خودرو را روشن نمایید. توجه داشته باشید که شاید خودرو در استارت اول روشن نشده و کار به استارتهای بعدی بکشد.
اتصالات را قطع نمایید
ابتدا سر مشکی کابل را از خودرو ناسالم خارج نمایید سپس سر مشکی از باتری سالم را باز نمایید. حال نوبت به سر قرمز باتری سالم رسیده است و در نهایت سر قرمز را از باتری مشکلدار جدا نمایید.
اندکی زمان دهید تا باتری بیشتر شارژ شود
بلافاصله پس از روشن شدن حرکت نکنید و اندکی به باتری زمان دهید تا بیشتر شارژ شود.
منبع: اقتصادآنلاین
ارسال نظر