۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۹
اجرای طرح سد معبر در الشتر و لزوم تمکین مسافربر‌ها از قانون
با اجرای طرح رفع سد معبر‌ها در شهر الشتر (مرکز شهرستان سلسله) بیش از ۱۰۰ دستگاه خودروی مسافربر شخصی که در مسیر الشتر به خرم آباد اقدام به مسافرکشی می‌کرده اند نسبت به اجرای این قانون گلایه‌هایی دارند.
کد خبر: ۴۱۲۰

به گزارش کارنا٬ مسیر تقریبا ۵۰ کیلومتری الشتر به خرم آباد یکی از پرتردد‌ترین مسیر‌های برون شهری استان لرستان محسوب می‌شود.

به علت اشتغال بسیاری از اهالی شهرستان سلسله در دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی شهر خرم آباد و همچنین تحصیل بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان این شهرستان در دانشگاه‌ها و مدارس مرکز استان و رفت و آمد بسیاری از شهروندان برای درمان در مراکز درمانی این شهر از بار ترافیکی بالایی برخوردار و روزانه افراد بسیاری در مسیر الشتر به خرم آباد تردد می‌کنند.

ایستگاه اصلی این خودرو‌ها از سال‌های گذشته تاکنون در چهارراه شهید مدنی شهر الشتر بوده و مسافران برای رفت و آمد باید به این چهارراه پرتردد در مرکز شهر مراجعه کنند که با اجرای طرح رفع سد معبر‌ها در مناطق مختلف شهر توسط شهرداری الشتر اجازه سوار کردن مسافر در این مسیر به رانندگان مربوطه داده نشد، اما تاکنون هیچکدام از این خودرو‌ها به قانون رفع سد معبر تمکین نکرده اند.

این رانندگان که تعداد آن‌ها بیش از ۱۰۰ نفر است معتقدند با اجرای این طرح و اجازه ندادن برای مسافرکشی در این مسیر معیشتشان با مشکل مواجه شده است.

ضرورت توجه به مشکلات خانواده‌های ارتزاق کننده از این شغل

یکی از رانندگان می‌گوید: سال هاست در این مسیر کار کرده و تاکنون هیچکدام از رانندگان مشکلی نداشته ایم و این ایستگاه از سال‌های گذشته تاکنون به عنوان ایستگاه و گاراژ اصلی الشتر به خرم آباد محسوب می‌شده است.

رضا یوسفوند افزود: اگر از گذشته مانع مسافرکشی در این چهارراه می‌شدند و مسیری را برایمان مشخص می‌کردند مشکلی به وجود نمی‌آمد، اما اکنون پس از سال‌ها جابجایی برایمان سخت است.

وی افزود: پس از اجرای طرح سد معبر به دلیل مشکلات معیشتی که در زندگی داشتم دوباره اقدام به مسافرکشی کردم که متاسفانه پلیس راهور با دستور دادستانی مانع شده و اکنون نیز خودروی بنده با قید وثیقه آزاد شده است.

وی تصریح کرد: ما شغل دیگری بجز رانندگی نداریم و چنانچه مانع فعالیتمان شوند معیشت خانواده هایمان با مشکل مواجه می‌شود و امیدواریم که هرچه سریعتر با تعیین تکلیفمان و مشخص کردن مسیری دیگر مشکل صد‌ها خانواده ارتزاق کننده از این شغل برطرف شود.

لزوم حمایت از رانندگان مسافرکش

مسافرکش دیگری می‌گوید ۲ خودرو داشته که اکنون یکی از آن‌ها با اجرای طرح رفع سد معبر در پارکینگ خوابیده و آزادسازی آن هزینه بسیاری را برایش در بر دارد.

ناصر حسنوند معتقد است وقتی طرحی می‌خواهد قابلیت اجرا بیابد باید قبل از هرچیز مقدمات آن فراهم شود، اما شهرداری بدون فراهم کردن هیچ مقدماتی اقدام به اجرای طرح کرده و اکنون صد‌ها خودرو و همچنین مسافران مسیر سرگردان شده اند.

وی ادامه داد: سالهاست در این چهارراه مستقر و هیچ گاه ایرادی به ما گرفته نشده، اما اکنون با اجرای این طرح خانواده‌هایی که معیشتشان از طریق مسافرکشی تامین می‌شد با مشکل مواجه شده اند ضمن اینکه اکنون برای سوار کردن مسافر‌ها مجبور به انجام صد‌ها ترفند می‌شویم که انتظار می‌رود با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه حمایت بیشتری از این قشر زحمتکش به عنوان اقشار کم درآمد جامعه صورت گیرد.

لزوم تعدیل جریمه‌های اعمال شده برای رانندگان

راننده دیگری است معتقد است باید بین رانندگان کهنه کار مسیر که تنها شغلشان مسافرکشی است با سایر افرادی که کارمند و یا دارای شغل‌های دیگری هستند و در ساعاتی از روز اقدام به مسافرکشی می‌کنند تفاوت قایل بود.

رحیم نعمتی می‌گوید: این چهارراه برای همه اهالی شهرستان به عنوان گاراژ شناخته می‌شود و چنانچه به رانندگان اجازه دهند با نظم و انضباط بیشتری در این مسیر حضور یافته و اقدام به سوار کردن مسافر کنند هم معیشت رانندگان تامین و هم مسافر‌ها با مشکل مواجه نمی‌شوند.

وی تصریح کرد: بسیاری از رانندگان، چون مجبور به مسافرکشی برای تامین اقتصاد خانواده هستند با جریمه‌های سنگین مواجه شده و در شرایط اقتصادی امروز برای پرداخت این جرایم با مشکل روبرو هستند و امیدواریم مسوولان با مساعدت بیشتری به این موضوع نگاه و فرصت ارتزاق را از رانندگان نگیرند.

مسافربر‌های شخصی باید در پایانه شهرستان مستقر شوند

شهردار الشتر در این باره گفت: شهر الشتر (مرکز شهرستان سلسله) به دلیل بافت قدیمی دارای خیابان‌های اصلی باریکی است و چهارراه مدنی نیز یکی از شلوغ‌ترین و اصلی‌ترین چهارراه مرکز شهر محسوب می‌شود که با تجمع خودرو‌های مسافرکش در این مسیر، خیابان بروجردی قفل شده و با ترافیک بالایی مواجه می‌شود.

محمد شریفی مقدم با اشاره به گلایه‌های مغازه‌ها و رانندگان خودرو‌ها از ترافیک بالا و تجمع رانندگان مسافرکش در این مسیر افزود: با اجرای طرح رفع سد معبر در سطح شهر از رانندگان مسافرکش مسیر الشتر به خرم آباد خواسته شد در ترمینال شهرستان اقدام به سوار کردن مسافر کنند که متاسفانه تاکنون هیچکدام از این رانندگان به قانون مربوطه تمکین نکرده اند.

وی ادامه داد: تاکسی‌های زرد رنگ برون شهری که در ترمینال اقدام به جابجایی مسافر می‌کنند ماهانه به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هزینه پرداخت می‌کنند ضمن اینکه تمامی سرنشینان این خودرو‌ها بیمه شخص ثالث هستند در حالی که مسافربر‌های برون شهری از این قاعده مستثنی هستند.

تامین معیشت رانندگان اولویت اول مسوولان است

شهردار الشتر با تاکید بر اینکه منکر تامین معیشت این رانندگان در شرایط اقتصادی فعلی نیستیم عنوان کرد: جلسه‌ای در این خصوص با فرماندار، فرمانده انتظامی و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان برگزار و توافق شد تمامی رانندگان مسافربر شخصی نیز به ترمینال شهرستان مراجعه و در کنار تاکسی‌های پایانه اقدام به مسافرکشی کنند تا این چهارراه پررفت و آمد نیز آزاد شود، اما رانندگان مسیر تاکنون نپذیرفته اند در حالی که رانندگان تاکسی‌ها این امر را پذیرفته اند.

شریفی مقدم اضافه کرد: فعالیت این رانندگان غیرقانونی است چرا که تاکسی‌های برون شهری برای خروج از شهرستان صورت وضعیت می‌گیرند تا چنانچه مشکلی برای مسافران مسیر پیش آمد بتوانند از بیمه سرنشینان استفاده کنند.

وی عنوان کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی موجود شهرداری و سایر دستگاه‌های شهرستان مشکلی با فعالیت این رانندگان ندارند، اما در مقابل آن‌ها نیز باید به قانون تمکین و در ترمینال اقدام به مسافرکشی کنند ضمن اینکه رایزنی‌هایی نیز در خصوص بیمه کردن سرنشینان این خودرو‌ها صورت گرفته، اما منوط به تمکین آن‌ها نسبت به قانون مربوطه سد معبر است.

منبع : ایرنا

برچسب ها:

ارسال نظر