به گزارش کارنا، تابلوهای بازار ارز در روزهای پایانی هفته سبز شد. بررسیهای بهعمل آمده از هسته مرکزی بازار تهران گویای آن است که عمده افراد حاضر در روز پنجشنبه خریداران بودند. برخی از تحلیلگران معتقدند که ریسکهای سیاسی مرتبط با مذاکرات با آمریکا میتواند یکی از نیروهای محرک نرخ ارز باشد.
عدم اعتماد به آمریکا میتواند در قالب تردید نسبت به پایبندی این کشور به توافقات سیاسی یا اقتصادی ظاهر شود. اگر بازارها سیگنالهایی مبنی بر کاهش احتمال دستیابی به توافق دریافت کنند، سرمایهگذاران به سرعت وارد بازار ارز میشوند تا ارزش داراییهای خود را در برابر نوسانات اقتصادی و تورمی حفظ کنند.
از سوی دیگر به عقیده بسیاری از تحلیلگران با توجه به مذاکرات ایران و طرفین اروپایی، هماکنون زمان مذاکرات مستقیم با آمریکا است و درصورتی که شاهد این اتفاق نباشیم، توافق مناسبی حاصل نخواهد شد. در نتیجه عدم اعتماد به آمریکا به بازارها این پیام را منتقل میکند که احتمال رفع تحریمها و آزادسازی منابع ارزی کمتر شده است. این امر به معنای تداوم فشار بر منابع ارزی کشور و کاهش عرضه ارز در بازار آزاد خواهد بود که به افزایش قیمت دلار منجر میشود.
علاوه بر موارد ذکر شده سیگنال عدم اعتماد به آمریکا اغلب با اخبار و تحلیلهای رسانهای همراه است که فضای روانی بازار را تحت تاثیر قرار میدهد. این فضا باعث میشود حتی افرادی که نیاز واقعی به ارز ندارند نیز وارد بازار شوند که فشار تقاضا را بیشتر میکند. بهخصوص در روزهای پایانی هفته که عمق بازار آزاد بهصورت قابل توجهی کمتر است، این امکان برای سودجویان فراهم میشود که با اتکا به سیگنالهای سیاسی اقدام به نرخدهی در سطوح قیمتی بالاتر کنند.
هفته بازگشت دلار به بالای مرز ۸۰
بازار ارز در هفته سوم دی ماه دو روند کاهشی و افزایشی مختلف را پشت سر گذاشت. در روزهای ابتدایی هفته و همزمان با انتشار سیگنالهای مثبت مذاکرات با اروپا، قیمت آزاد دلار به زیر مرز ۸۰ هزار تومان بازگشت. همچنین خبر ورود ارز پتروشیمیها به سامانه تجاری نیز عامل دیگری بود تا نرخ ارز در مسیر کاهشی قرار بگیرد.
کف قیمت بازار دلار در هفتهای که گذشت رقم ۷۹ هزار و ۳۵۰ تومان در روز دوشنبه بود. اما بعد از برخورد نرخ با این سطح روند معاملات دوباره افزایشی شد و قیمت اسکناس دلار مجددا در مسیر کانالهای بالاتر قرار گرفت. به عقیده برخی از کارشناسان علاوه بر ریسکهای سیاسی مساله کشش نرخ ارز به سطوح بالاتر نیز بسیار حائز اهمیت است. بازارساز از طریق مداخلات مستقیم و غیرمستقیم خود با هدف حمایت از پول ملی اقدام به کاهش نرخ ارز در بازار غیررسمی میکند. بهنظر میرسد سطوح قیمتی زیر مرز ۸۰ هزار تومان بازه مدنظر بازارساز باشد.
اما تقاضای بازار بیش از این میزان است درنتیجه کشش بازار به سطوح قیمتی بالاتر است. در بازار روز پنجشنبه نیز هر برگ اسکناس دلار آزاد که در روز چهارشنبه حوالی رقم ۸۰ هزار و ۵۵۰ تومان معامله میشد با حدود هزار و ۱۵۰ تومان رشد نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان معامله شد.
بازار سکه طلا نیز در روز پنجشنبه شاهد رشد ارزش شاخصهای خود بود. هر قطعه تمام سکه طلا طرح جدید در عصر این روز با رشد ارزش ۵۷۰ هزار تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۵۶ میلیون و ۵۰۰هزار تومان معامله شد.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر