به گزارش کارنا، دلار آمریکا روز جمعه تقویت شد و سهام به شدت سقوط کرد؛ چراکه دادهها نشان داد اقتصاد آمریکا ماه گذشته شغلهای بسیاری بیشتری نسبت به انتظارات ایجاد کرده است و این باور را میان سرمایهگذاران تقویت کرد که نرخ بهره فدرال رزرو احتمالا در سال جاری کاهش چندانی نخواهد داشت.
براساس گزارشی از رویترز، وزارت کار آمریکا اعلام کرد که ۲۵۶ هزار شغل جدید در بخش غیرکشاورزی این کشور در ماه گذشته ایجاد شده است که در مقایسه با ۲۱۲ هزار شغل در ماه نوامبر، مورد تجدیدنظر کاهشی قرار گرفت و همچنین در نظرسنجی رویترز از انتظارات اقتصاددانان برای ایجاد ۱۶۰ هزار شغل جدید، بسیار بالاتر بود.
نرخ بیکاری، اما با کاهش نسبت به ماه قبل، ۴.۱ درصد اعلام شد، آنهم درحالی که انتظار میرفت روی ۴.۲ درصد ثابت باشد.
تغییر جهت دلار آمریکااز سوی دیگر، دلار آمریکا که در مسیر ثبت ششمین هفته افزایشی در مقابل مجموعهای از ارزهای اصلی قرار دارد، با افزایش ۰.۴ درصدی به ۱۰۹.۶۸ رسید؛ چراکه افزایش شدید در اوراق خزانهداری آمریکا پس از انتشار دادههای اشتغال سبب تضعیف یورو، ین و پوند استرلینگ شد.
شاخص S&P ۵۰۰، اما در معاملات اولیه ۰.۹ درصد کاهش یافت و
شاخص Nasdaq با کاهش بیش از یک درصدی مواجه شد.
تمامی اینها در حالی صورت گرفت که بازارهای آمریکا روز پنجشنبه به دلیل مراسم خاکسپاری جیمی کارتر، رئیسجمهوری پیشین این کشور تعطیل بود و در چنین شرایطی سهام شرکتهای با سرمایه کوچک که در برابر نوسانات
نرخ بهره آسیبپذیرتر هستند، بیشترین فشار را متحمل شدند؛ بهطوریکه شاخص Russell ۲۰۰۰ با کاهش ۱.۷ درصدی مواجه شد.
به گفته ریچارد فلین، مدیرعامل شرکت خدمات مالی چارلز شواب بریتانیا، ایجاد اشتغال قوی و کاهش نرخ بیکاری معمولا نشانهای از اقتصاد سالم است و قاعدتا باید خوشبینیها را افزایش دهد؛ اما بهطور بالقوه سبب ناامیدی برای سرمایهگذارانی میشود که امیدوار به کاهش بیشتر نرخ بهره فدرال رزرو هستند.
او ادامه داد: براساس آنچه بازارها نشان میدهند،
معاملهگران اکنون انتظار دارند فدرال رزرو امسال نرخ بهره را تنها ۰.۳ درصد کاهش دهد؛ درحالی که پیش از انتشار دادههای اشتغال، انتظارات مبنی بر کاهش ۰.۴۵ واحد درصدی بود.
در همین حال، بازده اوراق خزانهداری ۱۰ ساله آمریکا با افزایش ۰.۰۸ واحد درصدی به ۴.۷۶۱ درصد رسید که بالاترین میزان در ۱۴ ماه اخیر محسوب میشود. به گفته نیل بیرل، مدیر ارشد سرمایهگذاری در پرمیر میلتون اینوستورز، بهنظر میرسد جهش در بازده
اوراق قرضه ادامه خواهد داشت -که خبر بدی برای سهام است. -
از سوی دیگر، بازدهی در این هفته افزایش یافته است؛ چراکه نگرانی درباره افزایش تورم و بالا ماندن نرخ بهره باعث فروش گسترده در بازارهای جهانی اوراق شده و هزینههای استقراض بلندمدت را به بالاترین حد چندساله رسانده است.
در این گزارش آمده است که آشفتگی در بازار درآمد ثابت بهویژه به
اوراق دولتی انگلستان ضربه شدید وارد کرد و در میانه نگرانی سرمایهگذاران از وضعیت مالی انگلستان، بازده اوراق ۳۰ ساله به بالاترین سطح خود از سال ۱۹۹۸ رسیده است. پوند بریتانیا نیز برای چهارمین روز متوالی کاهش یافته است؛ بهطوری که با ۰.۶ درصد کاهش، تنها ۱.۲۲۴ دلار معامله شد.
با این وجود،
قیمت طلای جهانی با افزایش ۰.۸ درصدی به ۲۶۹۰ دلار در هر اونس رسید و در برابر تقویت دلار و دادههای اشتغال قوی، مقاومت کرد.
منبع: اکوایران
ارسال نظر