۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۸
خروج پول حقیقی از بازار / شاخص کل از مرز ۳ میلیون واحدی دور زد
بازار سرمایه در روز ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳ با افت محسوسی همراه بود؛ به نحوی که شاخص کل بورس ریزش ۳۳ هزار واحدی را تجربه کرد و در نهایت در کانال ۲ میلیون و ۹۱۱ هزار واحدی ایستاد، همچنین تمامی شاخص‌های بورس و فرابورس قرمز پوش شدند.
کد خبر: ۱۰۳۶۶

به گزارش کارنا، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص‌های بازار همگی سرخپوش شدند تا، بورس هفته چهارم دی را سرخپوش آغاز کند. 

امروز شاخص کل در حالی ۱.۱۴ درصد منفی شد که انتظار می‌رفت با توجه به عملکرد خوب بازار در هفته گذشته این هفته هم شاخص مثبت شروع به کار کند. اما با این حال فشار عرضه به خصوص در نماد‌های بزرگی، چون فارس و فملی از همان ابتدای معاملات جهت شاخص کل را نزولی کرد و این اتفاق در نیمه دوم بازارا موجب شد تا شاخص کل هم‎وزن که امروز را مثبت شروع کرده بود، در نهایت با افتی ۰.۲۴ درصدی به کار خود خاتمه دهد.

در روزی که ارزش معاملات خرد بازار بیش از ۴۰ درصد از میانگین ارزش روزانه هفته گذشته بیشتر بود، بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد تا روز سرخ بازار، با خروج سنگین پول همراه شود.

 

در بازار امروز، ۲۹ درصد نماد‌ها مثبت بودند و ۷۱ درصد دیگر منفی معامله شدند. همچنین نماد‌های وبملت، فولاد و خودرو بیشترین خروج پول حقیقی را شاهد بودند و دزاگرس، فرابورس و سخوز هم بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند.

در این بین، ارزش صفوف خرید ۶۲ درصد نسبت به معاملات روز گذشته افت داشتند، ولی ارزش صف‌های فروش صعود ۴۳۳ درصدی را تجربه کردند؛ همچنین ارزش معاملات خرد ۴۰ درصد نسبت به معاملات روز گذشته افزایش یافت.

اثر تک نرخی کردن ارز بر بازار
محمدرضا اعلمی – کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد: گام‌های موثر دولت برای تک نرخی کردن نرخ ارز نیز تاثیرات بسیاری بر روی کلیت بازار گذاشته است. همچنین رفتن به سمت حذف ارز نیمایی سبب شد تا گروه‌هایی که صادرات محور هستند، بیشترین بهره را از تصمیمات گرفته شده ببرند؛ گروه‌هایی همچون گروه محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و پالایشگاهی‌ها از جمله گروه‌هایی بودند که از حذف ارز نیمایی تاثیر مثبتی را بر روی صورت‌های مالی خود ثبت خواهند کرد.

وی ادامه داد: گروه‌هایی همچون روانکار‌ها بدلیل گران شدن مواد اولیه خود که از محصولات شیمیایی است و قیمت گذاری دستوری بر روی محصولات خود رنج برده و حذف ارز نیمایی و بالا رفتن قیمت دلار سیگنال منفی را بر روی صورت‌های مالی آنها ثبت خواهد کرد، البته باتوجه به ارزش بازار گروه‌های صادرات محور در بازارسرمایه شاهد تاثیر مثبت حذف ارز نیمایی بر روی کلیت بازارسرمایه هستیم؛ البته باید خاطر نشان کرد که این رشد بازار به خاطر اثر تورمی ایجاد شده در اقتصاد است، نه رشد اقتصادی و بازار بورس به عنوان بازار جا مانده از تورم دارد گپ خود را نسبت به بازار‌های دیگر پر می‌کند.

منبع: اکوایران

ارسال نظر