۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۳
بورس در مسیر اصلاح یا سقوط؟ / علل ریزش بازار چیست؟
در بازار امروز؛ شاخص‌های بورس و فرابورس یکپارچه قرمزپوش بودند؛ همچنین ارزش معاملات کل هم افت ناچیزی را تجربه کرد.
کد خبر: ۱۰۷۲۶

به گزارش کارنا، بازار سرمایه در روز سه شنبه، ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ افت محسوسی را تجربه کرد؛ به نحوی که شاخص کل بورس ۱۴ هزار واحد ریزش داشت و در یک قدمی از دست دادن کانال ۲.۸ میلیون واحدی قرار گرفت. 

در بازار امروز؛ شاخص‌های بورس و فرابورس یکپارچه قرمزپوش بودند؛ همچنین ارزش معاملات کل هم افت ناچیزی را تجربه کرد.

در این بین؛ ارزش صف‌های فروش ۷۹ درصد کاهش یافت و در مقابل ارزش صفوف خرید نسبت به معاملات روز گذشته تغییری نداشت.



در داد و ستد‌های امروز؛ نماد‌های ثفارس، خودرو و کاسپین بیشترین خروج نقدینگی را شاهد بودند و در مقابل وپارس، شبریز و غپینو هم بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند.

روند مبهم و خاکستری بازارسرمایه
الهام معصوم زاده – کارشناس بازارسرمایه در خصوص روند بازار امروز گفت: بازار سرمایه در روز یکشنبه، مورخ ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ نیز به وضعیت منفی خود ادامه داد، موضوعی که از اواخر هفته گذشته آغاز شده بود؛ این افت که در روز‌های ابتدایی شروع روند مثبت اخیر بازار، کم‌تر دیده شده بود و اکنون سوالات زیادی را برای فعالان بازار ایجاد کرده است، ولی هیچ کسی به درستی نمی‌داند علت منفی‌های این روز‌های بازار چیست!

وی در ادامه افزود:حدس و گمان‌های فعالان باز، مهم‌ترین دلایل این بازار سرخ را رسیدن شاخص کل به سطح ۳ میلیون واحد و ا‌فزایش عرضه و به تبع خروج نقدینگی عنوان می‌کنند.

بازار‌های موازی جذاب شدند
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: بنا بر تحلیل تعدادی از تحلیلگران، سطح ۳میلیون واحد به‌عنوان یک مقاومت روانی مهم عمل کرده است و بسیاری از سرمایه‌گذاران پس از چند هفته رشد متوالی، با رسیدن به این نقطه اقدام به فروش سهام خود کرده و سیو سود کرده‌اند؛ از سوی دیگر افزایش عرضه، به دیگر سهامداران نیز هشدار فروش می‌دهد.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی، نقد کردن سرمایه و ورود به بازار‌های دیگر، نظیر خودرو یا حتی دلار، جذابیت بیشتری برای برخی از سرمایه‌گذاران پیدا می‌کند.

به گفته معصوم زاده؛ برخی از تحلیلگران معتقدند که بازارسرمایه پتانسیل رشد مجدد را دارد. همچنین کاهش ریسک‌های سیاسی و رشد نرخ ارز از جمله عواملی است که می‌تواند در میان‌مدت باعث بازگشت روند صعودی به مدار خود شود؛ از طرف دیگر، برخی معتقدند که شاخص کل هنوز نسبت به نرخ تورم و بازار‌های موازی عقب مانده است و این موضوع می‌تواند زمینه رشد شاخص را فراهم کند.

بازیابی بورس در روز‌های آینده؟
وی خاطر نشان کرد: به دلیل این که در حال حاضر ریسک سیستماتیک یا غیرسیتماتیک خاصی بازارسرمایه را تهدید نمی‌کند و در شرایط بازار از این لحاظ، نسبت به هفته‌های گذشته تغییر خاصی رخ نداده؛ انتظار می‌رود که بازارسرمایه در روز‌های آینده به مرور روند قبلی خود را بازیابی کند.

این تحلیلگر بازارسرمایه در نهایت گفت: تجربیات ادوار گذشته نشان داده که به دلیل عدم شفافیت‌های لازم برای ایجاد یک بازار کارا، هرگونه تحلیل صرفا در حد حدس و گمان است و توصیه می‌شود که سهامداران از تصمیم‌گیری‌های هیجانی دوری کنند و با بررسی دقیق شرایط اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

نشانه‌هایی از ورود نقدینگی وجود دارد؟
آنچه مسلم است اینکه؛ اگر نشانه‌هایی از ورود نقدینگی جدید به بازار مشاهده شود، روند صعودی بازار محتمل خواهد بود؛ در غیر این صورت، احتمال ادامه روند منفی و تثبیت در سطوح پایین‌تر نیز وجود دارد.

منبع: اکوایران

ارسال نظر