به گزارش کارنا، بازارسرمایه تشنه حمایت دولت است و این امر زمانی محقق خواهد شد که تمامی موانع و مشکلات در این مسیر همواره شود
آیینه تمام نمای اقتصاد کشور همواره بازارسرمایه عنوان میشود که در دولت چهاردهم این انتظار میرود که از این بازار حمایتهای جدی و تاثیرگذار صورت گیرد، اما در این مسیر دولت با چالشهای جدی روبروست که مانند یک سرعت گیر مانع روند صعودی متعادل و منطقی بازارسرمایه خواهد شد.
بازارسرمایه؛ آیینه تمام نمای اقتصاد
مریم محبی – کارشناس بازارسرمایه در خصوص روند بازارسرمایه گفت: مهمترین و کلیدیترین عامل رشد هر بازاری در هر گوشه جهان، اعتماد خریداران است؛ همچنین بورس نیز به عنوان آیینه تمام نمای اقتصاد، از این قاعده مستثنی نیست.
وی در ادامه افزود: از ابتدای بهمن ماه سال جاری، ایراد اصلی وارد به بازارسرمایه، "عدم اعتماد سهامدار" به اطلاعات مالی منتشره توسط برخی ناشران بورسی، مشخصا سهام اصلی گروه خودروسازی بود.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: شائبه خصوصی سازی
شرکتهای خودروسازی، الزام اجرای احکام قضایی صادره و عدم تمکین مدیران شرکت به اجرای قانون بخش کوچکی از ابهامات عدیده سهامداران در خصوص سهام است؛ به عبارت ساده تر، سهامداری که دارایی خود را به دست مدیران شرکت سپرده، تا شرکت، با به کار گیری این پول باعث ایجاد رونق اقتصادی در کشور شود؛ حتی نمیداند چه سرنوشتی در انتظار شرکتی است که بخشی از مالکیت را صورت قانونی در دست دارد.
چالشهای جدی در دولتبه گفته محبی؛ بازارسرمایه ایران که از یک طرف به واسطه اقتصاد دستوری کشور، از ماهیت "بازار آزاد" خود دور مانده است و از طرفی به واسطه تحریمهای ظالمانه، در کسب و کار خود دچار چالشهای جدی است، هم اکنون با دارندگان رانت دست به گریبان است.
وی خاطرنشان کرد: این بازار به عنوان بازار رقیب در مقابل سایر
بازارهای مالی قرار گرفته است که در حال رکوردزنیهای مستمر است. همچنین افزایش نرخ بهره بانکی، افزایش قیمت طلا، رشد مستمر قیمت دلار و ... رقیبانی قدرتمند برای این بازار به شمار میآیند و به نظر میرسد بازار سرمایه، در کوتاه مدت قادر به رقابت با این بازارها نباشد.
این تحلیلگر بازارسرمایه عنوان کرد: اینکه مولدترین بازار یک کشور به واسطهی عدم مدیریت صحیح و حکمرانی اشتباه شرکتی در نظام اقتصادی کشور، قادر به تامین حداقل نیاز بنگاههای تجاری کشور نباشد، باعث شده است نیاز کشور به نظارت بر عملکرد درست اقتصادی، بیشتر از قبل مشخص شود. همچنین شرایط حاکم بر اقتصاد، عملکرد ضعیف دولت در حمایت از بخش مولد اقتصادی، عدم هماهنگی لازم بین بازار
پول و بازارسرمایه، کاهش افسارگسیخته قدرت پول ملی و بیم عدم دستیابی به درآمد پیش بینی شده در لایحه بودجه دولت باعث شده است تا بازارسرمایه شاهد افزایش عرضه سهام توسط سهامداران باشد.
تاثیر اقدامات کوتاه مدت در بازار سهاموی در نهایت گفت: به نظر میرسد این رویکرد حداقل برای کوتاه مدت و تا چند روز آتی، بر بازار حاکم باشد، ولی اقدام به موقع وزارت اقتصاد و سازمان بورس و اوراق بهادار برای جلب مجدد اعتماد
سرمایه گذاران بورسی میتواند مسیر نادرست فعلی بازارسرمایه را اصلاح کند.
منبع: اکوایران
ارسال نظر