۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۹
احتمال تغییر ساعت رسمی کشور قوت گرفت
​مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: اگر اختیار تغییر ساعت رسمی کشور دوباره به دولت بازگردد، می‌توانیم به میزان قابل توجهی از مصرف برق در ساعات اوج‌بار شبانه بکاهیم؛ به طوری که برآورد‌ها نشان می‌دهد این اقدام به‌تن‌هایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.
کد خبر: ۱۲۶۸۴

به گزارش کارنا، مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: اگر اختیار تغییر ساعت رسمی کشور دوباره به دولت بازگردد، می‌توانیم به میزان قابل توجهی از مصرف برق در ساعات اوج‌بار شبانه بکاهیم؛ به طوری که برآورد‌ها نشان می‌دهد این اقدام به‌تن‌هایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: اگر اختیار تغییر ساعت رسمی کشور دوباره به دولت بازگردد، می‌توانیم به میزان قابل توجهی از مصرف برق در ساعات اوج‌بار شبانه بکاهیم؛ به طوری که برآورد‌ها نشان می‌دهد این اقدام به‌تن‌هایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.

مصطفی رجبی‌مشهدی با تأکید بر اینکه صنعت برق کشور در شرایط ناترازی قرار دارد، اظهار کرد: در تابستان‌ها با افزایش شدید مصرف برق مواجه هستیم و هر راهکاری که به کاهش پیک مصرف کمک کند، برای ما حیاتی است. تغییر ساعت رسمی کشور یکی از ابزار‌هایی است که در سال‌های گذشته امتحان خود را پس داده است. این موضوع نه‌تن‌ها در ایران بلکه در بسیاری از کشور‌ها به‌عنوان یک سیاست مؤثر در مدیریت تقاضای انرژی اجرا می‌شود.



وی خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی در پایان سال ۱۴۰۱، دولت دیگر اختیار تغییر ساعت رسمی را نداشت و به همین دلیل، در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ هیچ تغییری در ساعت رسمی کشور اعمال نشد. این در حالی است که بررسی‌های فنی ما در شرکت مدیریت شبکه برق ایران نشان می‌دهد که همین تغییر ساده می‌تواند تأثیر محسوسی بر کاهش مصرف برق، به‌ویژه در ساعات اولیه شب، داشته باشد.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: بنا بر محاسبات دقیق، اگر ساعت رسمی کشور یک ساعت جلو کشیده شود، بخشی از فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی زودتر به پایان می‌رسد و تقاضا برای استفاده از وسایل برقی، روشنایی و سرمایش در ساعات اوج‌بار کاهش می‌یابد. این کاهش، عدد کوچکی نیست و می‌تواند به اندازه تولید یک نیروگاه بزرگ، به شبکه برق کشور کمک کند.

او با اشاره به تصویب لایحه دوفوریتی در هیئت وزیران گفت: روز گذشته دولت لایحه‌ای را با قید دوفوریت به تصویب رساند که بر اساس آن، اختیار تغییر ساعت رسمی کشور بار دیگر به دولت بازگردد. در صورت تصویب این لایحه در مجلس، دولت می‌تواند متناسب با شرایط روز و نیاز‌های شبکه برق، درباره تغییر ساعت تصمیم‌گیری کند.

رجبی‌مشهدی در پایان گفت: ما در آستانه فصل گرم سال هستیم؛ فصلی که همواره با چالش تأمین برق مواجه‌ایم. هر اقدامی که بتواند فشار را از روی شبکه بردارد، برای ما ارزشمند است. در کنار توسعه نیروگاه‌ها و مدیریت مصرف، سیاست‌هایی مانند تغییر ساعت نیز می‌توانند بخشی از راه‌حل باشند.

منبع: ایسنا

ارسال نظر