
به گزارش کارنا٬دلار که از روز ۲۲ فروردین ماه روندی کاهنده را آغاز کرده بود و به تدریج از صد هزار تومان به ۸۰ هزار تومان رسیده بود، در روز یکشنبه، یک روز پس از حادثه بندر عباس، دوباره روندی افزایشی در گرفت. در روز یکشنبه نرخ هر دلار آمریکا در کمترین قیمت ۸۲ هزار و ۵۶۰ تومان و در بالاترین نرخ به ۸۴ هزار و ۵۵۰ تومان رسیده است. به زبان سادهتر پس از دو هفته باز هم بازار با افزایش قیمت مواجه شد. اغلب کارشناسان معتقدند این فضا گذرا خواهد بود و با گذشت زمان بازار همچنان وضعیت با ثبات خود را به دست آورد.
کامران سلطانی زاده، دبیر کانون صرافان ارز، درباره افزایش نرخ دلار در روز یکشنبه گفت: «بخشی از این موضوع به حادثه بندرعباس برمی گردد خصوصا وقتی شایعات در مورد احتمال خرابکاری کشورهای دیگر پخش شد، به دلیل ایجاد یکسری نگرانی ها، بازار به سمت افزایش قیمتها رفت.»
او افزود: «همچنین پس از پایان دور اخیر مذاکرات در عمان، گفته شد میان ایران و ایالات متحده بر سر دو مساله موشکی و غنی سازی اختلافاتی به وجود آمده که باید در دورهای بعدی مورد بحث قرار بگیرد. به باور من این دو دست به دست هم دادند تا پس از چند هفته که بازار روندی کاهنده داشت، در روز یکشنبه ما با مقداری تعدیل مواجه شویم. هر چند روند افزایشی قیمت تا میانه روز ادامه داشت و از ظهر به بعد دوباره بر بازار یک روند کاهشی حاکم شد.»
سلطانی زاده در پیش بینی وضعیت بازار ارز در ادامه هفته تاکید کرد تا دور بعدی مذاکرات در هفته آینده بازار ارز روند با ثبات و کاهنده خود را دنبال خواهد کرد، البته به شرط اینکه اتفاق خیلی عجیبی در مسیر مذاکرات طرفین رخ ندهد.
دبیر کانون صرافان در مورد بازار سرمایه توضیح داد: «وضعیت بازار سرمایه به عوامل گوناگون و متعدد دیگری مرتبط است. خوسخبتانه در هفتههای گذشته بازار روند بسیار مثبت و نسبتا کم سابقهای را آغاز کرد و برای روزهای پی در پی، بورس یکسره سبزپوش بود. روندی که در روز یکشنبه مشاهده کردیم، روندی دایمی نیست و با بازگشت آرامش نسبی به سرعت دوباره روزهای رونق باز میگردند.»
وی در پاسخ به اینکه کف قیمت دلار چقدر است، عنوان کرد: «من در گفتگوهای قبلی نیز گفته بودم که کف قیمتی را باید بر اساس نرخ ارز دولتی فهم کنیم. نرخ ارز ترجیحی دولتی هم اکنون ۷۰ هزار تومان است که نشان میدهد کف قیمت همین اندازه است و تا زمانی که این نرخ تغییر نکند، نباید انتظار کاهش قیمت به نرخی کمتر از این نرخ را داشت.»
از نظر این صراف، دولت بعید است تمایل به ارزانتر شدن بیشتر نرخ ارز داشته باشد و با این نرخی که برای ارز ترجیحی تعیین شده درمقابل کاهش بیشتر، مانع گذاری کرده است.
دبیر کانون صرافان به خریداران هشدار داد که در کوتاه مدت بازار ارز بهره وری کافی را ندارد و نمیتواند مانند گذشته سودده باشد و در رابطه با بازار طلا هم گفت: «بازار طلا تا حد زیادی متاثر از روندی است که بر بازارهای جهانی حاکم شده ولی من فکر میکنم اکنون قیمت طلا هم به نهایت خود رسیده و در ادامه بازارها به سمت تعدیل خواهند رفت.»
منبع:خبرآنلاین
ارسال نظر