
به گزارش کارنا، رکود حاکم بر بازار خودرو در یک سال گذشته، این روزها به اوج خود رسیده است؛ رکودی که نه تنها با ابلاغ آیین نامه واردات خودرو و افزایش ۱۵ درصدی قیمت محصولات سایپا و پارس خودرو از بین نرفت، بلکه منجر به توقف معاملات در بازار خودرو شده است.
در این میان، بعضی از فعالان بازار تشدید رکود بازار خودرو را به تبعات ناشی از جنگ نسبت میدهند و برخی نیز کاهش قدرت خرید مردم را دلیل اصلی رکود بازار عنوان میکنند.
تعدادی از کارشناسان بازار خودرو نیز معتقدند با خروج خودرو از کالای سرمایهای، انگیزه واسطهگران برای فعالیت در بازار کاهش پیدا کرده و به همین دلیل شاهد افت تقاضای کاذب در بازار خودرو هستیم.
اکبر رنجبرزاده، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص علل توقف معاملات و شدت رکود بازار خودرو اظهار داشت: راکد بودن بازار خودرو را نمیتوان تنها به جنگ ۱۲ روزه نسبت داد، چراکه تنشهای سیاسی و نظامی شرایط ویژه و خاص خود را دارد و ممکن است ادامه دار نیز باشد.
وی در گفتوگو با خبرنگار کارنا ادامه داد: از طرفی، خودرو در گذشته کالای سرمایهای تلقی میشد و مردم برای حفظ سرمایه خود و یا با هدف واسطه گری اقدام به خرید خودرو میکردند، اما اکنون با تبدیل خودرو به کالای مصرفی به نظر میرسد دلالان به دلیل کاهش حاشیه سود خود تمایلی به سرمایه گذاری در بازار خودرو ندارند و واسطه گری در بازار به شدت کاهش یافته است.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی درباره راهکارهای موثر برای ایجاد رونق در بازار خودرو اظهار داشت: در بازار خودرو دو مسأله کیفیت و تنوع در مدل و قیمت خودرو بسیار حائز اهمیت است و از این طریق میتوان نیاز اقشار و سلایق مختلف در بازار خودرو را پوشش داد.
رنجبرزاده یادآور شد: همچنین بانکها با ارائه تسهیلات به صنعت خودروسازی و پشتیبانی از تولید خودرو هم خودروسازان را از افزایش زیان انباشته نجات داده و هم مصرف کنندگان را در خرید خودرو موردنیاز خود کمک خواهند کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خودروسازان نیز باید مشوقهای لازم برای خرید خودرو را در اختیار مردم قرار دهند، اذعان داشت: همچنین با حذف دلالی از بازار خودرو و ارتباط مستقیم خودروسازان با مصرف کنندگان میتوان بازار خودرو را به روزهای اوج خود نزدیک کرد.
ارسال نظر