به گزارش کارنا، بازار ارز و طلا امروز از محدودههای حمایتی که در روز قبل تست کرده بوده به بالا برگشت دلار هرات با افزایش ۱۵۰ تومانی نسبت به روز قبل بازگشایی شد، تا محدوده ۷۰ هزار و ۶۵۰ تومان بالا رفت و در نهایت در محدوده ۷۰ هزار و ۴۵۰ تومان قرار گرفت.
افزایش تقاضای سال نوی میلادی و تنشهای منطقهای بهانه جبهه افزایشی در معاملات امروز بود تا باعث شوند دلار تهران از محدوده حمایتی برگردد در قیمت ۷۰ هزار و ۴۰۰ تومان شروع به کار کرد در نیمه روز پشت سر تتر تا محدوده ۷۰ هزار و ۹۵۰ تومان بالا رفت و در نهایت در محدوده ۷۰ هزار و ۶۵۰ تومان معامله شد.
در حالیکه در روز شنبه حباب تتر منفی شده بود، امروز در بازار افزایشی اختلاف تتر با دلار تهران مورد توجه بود، میانگین اختلاف تتر با دلار تهران به بیشتر از ۱۲۰۰ تومان در رسید که بیشترین مقدار میانگین اختلاف تتر با دلار تهران در یک ماهه گذشته است.
محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی هم با فعالان اقتصادی در روز قبل دیدار کرده و سامانه تجاری ارز را برای آنها رونمایی کرده است. به گزارش ایسنا محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی در این نشست درباره سامانه مرکز مبادله ارز و طلا گفته است که هدف اصلی در ایجاد این سامانه این بود که در جهت ایجاد یک بازار کارا به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنیم. با توجه به اینکه نرخ دلار در مرکز مبادله اخیرا در محدوده ۶۲ هزار تومان قرار داشته برخی به این نتیجه رسیدند که دلار در نهایت در کانال ۶۰ هزار تومانی تک نرخی خواهد شد.
محمد لاهوتی رییس کنفدراسیون صادرات ایران هم سه ابهام درباره سامانه ارز تجاری مطرح کرده است. اول تعیین نرخ، دوم هزینه نقل و انتقال پول در این سامانه و سوم توانایی تحویل پول توسط بانکها در نقاط مختلف جهان.
مورد مهمی که او مطرح کرده آنست که بانک مرکزی همچنان بازیگر بزرگ مرکز مبادله است که صادرکننده کوچک و متوسط توانایی رقابت با او را ندارد و د رنهایت تعیین و کشف قیمت در این رقابت نابرابر بیشتر تحت تأثیر بانک مرکزی خواهد بود و ممکن است همان اتفاقی که در آغاز به کار سامانه نیما اتفاق افتاد دوباره تکرار شود.
آرام امروز برای بازار طلا نیز خبرهایی داشت او گفت که در آینده نزدیک، سیستم حراج سکه دو طرفه میشود و دارندگان سکه هم میتوانند در حراج سکه، سکههای خود را عرضه و در جلسات حراج به فروش برسانند. این اظهار نظر او ابهاماتی را ایجاد کرد، پیش از این در بازار سرمایه این اقدام انجام شده است که دارندگان سکه، با تحویل سکه خود به یکی از بانکهای عامل و تایید کارشناسی با سپری کردن مراحل کارگزاری میتوانند هروقت که خواستند آن را در بازار سرمایه به فروش برسانند حال، درباره محل نگهداری سکه، نحوه کارشناسی، هزینه انبارداری و نحوه مبادله در سامانه پرسشهایی مطرح است.
منبع:اکوایران
ارسال نظر