۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
بخش خودرویی در حوزه باتری بی‌نیاز است + ویدیو
مدیرعامل سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در بخش خودرویی، کشور کاملاً در حوزه باتری بی‌نیاز است و بزرگترین تأمین‌کننده و تولیدکننده باتری در این زمینه هستیم.
کد خبر: ۹۹۷۵

به گزارش کارنا، به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، «افشین نادری‌شریف» مدیرعامل سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح (صبا باتری) در رابطه با پیشرفت این سازمان در عرصه ذخیره‌ساز‌ها اظهار داشت: سازمان توانِ وزارت دفاع (صبا باتری) مجموعه‌ای است که ماموریت تامین انرژی نیرو‌های مسلح را بر عهده دارد و طبیعی است که بخشی از سرریز فناوری‌ها و ظرفیت‌های این سازمان در کمک به بخش اقتصادی و صنعتی کشور موثر باشد.

وی به ماموریت‌های سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین ماموریت‌ها، تامین باتری مورد نیاز صنایع حمل و نقل کشور است که شامل صنایع ریلی، خودرویی، دریایی و هوایی می‌شود.



نادری‌شریف با بیان این‌که در بخش خودرویی، کشور بی‌نیاز به واردات باتری بوده، سازمان توان وزارت دفاع (صبا باتری) را بزرگترین تامین‌کننده و تولیدکننده باتری در کشور برشمرد و ادامه داد: در تامین باتری‌های صنایع مادرِکشور هم مانند پتروپالایشگاه‌ها، صنایع مخابراتی، صنایع سیمان و معادن، سیستم‌های پشتیبان‌گیری اطلاعات و بانک‌های کشور نیز، این سازمان نقش اصلی و مهمی را ایفا می‌کند.

مدیرعامل سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع در رابطه با اثرگذاری ذخیره‌ساز‌ها در حمل و نقل عمومی کشور نیز گفت: در حمل و نقل عمومی کشور هم برخی باتری‌های مانند باتری قطار‌های مترو، برخی اتوبوس‌ها، هواپیما‌ها و شناور‌ها باتوجه به خواسته و نیاز هر حوزه، ساخته شده و در اختیار این شرکت‌ها قرار می‌گیرد. همچنین تنها تامین‌کننده باتری‌های لیتیومی در کشور نیز در حال حاضر سازمان توان وزارت دفاع است.

وی ادامه داد: علاوه بر حوزه باتری و ذخیره‌ساز، این سازمان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و طراحی نیروگاه‌های خورشیدی و بادی نیز نقش موثری را ایفا کرده و به تازگی ضمن ورود به بحث نیروگاه‌داری، در حال ساخت نیروگاه‌هایی هستیم که علاوه بر بهره‌وری بالا، بتوان خودمان آنها را اداره کنیم.

نادری‌شریف روند بومی‌سازی پروژه‌ها از معادن تا بازیافت محصولات ذخیره‌ساز را یادآور شد و گفت: این روند بومی‌سازی از آن جهت حائز اهمیت می‌باشد که ضمن جلوگیری از هدر رفتن مواد ارزشمند از جمله سرب و بازیافت دوباره آن از خروج فلزات به خارج از کشور و نیز رها کردن و آسیب رساندن این ذخیره‌ساز‌ها به طبیعت جلوگیری می‌کند.

مدیرعامل سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع، بر اهمیت باتری‌ها و ذخیره‌ساز‌های انرژی در شرایط ناترازی انرژی تأکید کرد و اظهار داشت: انتقال داده‌ها توسط آنتن‌های BTS انجام می‌شود و باتری‌ها به‌عنوان یکی از عوامل کلیدی در حفظ و عملکرد این آنتن‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند. در مواقع قطع برق، این باتری‌ها هستند که تمام انرژی مورد نیاز آنتن‌ها را برای ارسال و دریافت اطلاعات تأمین می‌کنند.

تعداد بازدید : 4

وی با اشاره به توانمندی‌های کشور در تولید باتری‌های پیشرفته افزود: از لحاظ فناوری و ظرفیت تولید، هیچ محدودیتی در تولید این باتری‌ها وجود ندارد. با این‌حال، ناترازی‌های انرژی و عدم پیش‌بینی شرکت‌های مخابراتی و اپراتور‌های تلفن همراه درباره کمبود انرژی در فصل پاییز، چالش‌هایی را ایجاد کرده است.

نادری‌شریف همچنین از برنامه‌های آتی سازمان توان در حوزه بازسازی و نوسازی ایستگاه‌های آنتن‌دهی خبر داد و تأکید کرد: این اقدامات در آینده‌ای نزدیک اجرا خواهند شد.

مدیرعامل سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع، بر ضرورت بهبود کیفیت و سرعت جایگزینی باتری‌های قدیمی با نمونه‌های جدید و همچنین نگهداری اصولی این باتری‌ها در مراکز مختلف تأکید کرد و گفت: بخش مهمی از مأموریت انتقال داده در آنتن‌ها و سیستم‌های مخابراتی وابسته به عملکرد باتری‌ها است و این اهمیت در زمان قطعی برق به‌وضوح نمایان می‌شود.

نادری‌شریف با اشاره به نابسامانی اخیر در آنتن‌دهی اپراتورها، علت اصلی را نه در کیفیت باتری‌ها، بلکه در عدم جایگزینی به‌موقع باتری‌ها دانست و افزود: اگر همراه با فرهنگ‌سازی و تبلیغات موثر در خصوص کمتر مصرف کردن انرژی، در توسعه ذخیره‌ساز‌ها و منابع تامین انرژی نیز سرمایه گذاری می‌کردیم؛ در حال حاضر با این چالش‌ها مواجه نبودیم.

نادری‌شریف، به عدم قطع برق صنایع در زمان ناترازی برق به عنوان یک مساله ضروری و اجتناب ناپذیر اشاره کرد و افزود: اهمیت باتری و تولیدکننده آن زمانی خودش را نشان می‌دهد که برق نباشد و کمبود انرژی داشته باشیم چرا که این صنایع و باتری هستند که جایگزین برق را تولید می‌کنند و بالطبع ضرورت دارد که در هنگام قطعی برق، این صنایع از برق برخوردار باشند که خلأ قطعی برق را جبران نمایند.

وی در رابطه با اهمیت انرژی‌های تجدید پذیر و نقش آن در کشور، به فعالیت‌های انجام شده در این خصوص اشاره کرد و گفت: این فعالیت‌ها، نتوانسته سرعت و انتظاری را که در توسعه انرژی‌های تجدید پذیر نیاز داشتیم، برآورده کند.

نادری‌شریف، سرمایه‌گذاری و گسترش نیروگاه‌های کوچک مقیاس که نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی ندارند و در توان بخش‌های خصوصی می‌باشد را بسیار مهم و ضروری خواند و بیان داشت: دولت می‌تواند طی یک پروژه فراگیر، اقداماتی را با بهره‌گیری از سقف ادارات، مدارس و مراکز مختلف دولتی صورت داده که به راحتی می‌تواند برق مورد نیاز این مراکز را به تنهایی تامین نماید.

منبع: خبرگزاری دفاع مقدس

ارسال نظر