به گزارش کارنا، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول میگوید: عدم قطعیتهای زیادی در مورد سیاستهای تجاری رئیسجمهور منتخب آمریکا وجود دارد.
کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول در گفتوگویی با خبرنگاران بیان کرد که صندوق پیشبینی میکند رشد جهانی ثابت باقی بماند. همچنین پیشبینی میشود که روند کاهش تورم ادامه پیدا خواهد کرد. او بیان کرد: اقتصاد آمریکا بهتر از پیشبینیها عمل کرده است؛ اما با این حال، عدم قطعیتهای زیادی درباره سیاستهای تجاری دولت دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب، وجود دارد که باعث افزایش نرخهای بهره بلندمدت و فشار بیشتر بر اقتصاد جهانی میشود.
او گفت: با نزدیک شدن بانک مرکزی آمریکا به هدف تعیینشده تورم و ثبات بازار کار، نیازی به تغییرات فوری در نرخ بهره ندارد. بانک مرکزی میتواند برای کاهش بیشتر نرخ بهره صبر کند تا اطلاعات بیشتری را دریافت کند. صندوق بینالمللی پول قرار است پیشبینیهای جدید خود برای وضعیت اقتصادی جهانی در تاریخ ۱۷ژانویه منتشر کند. این تاریخ نزدیک به زمانی است که دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا به کاخ سفید وارد میشود. این اظهارات اولین اشاره صندوق به تغییرات چشمانداز اقتصادی جهان در سال میلادی جدید است.
همچنین ۱۰درصد تعرفه اضافی بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. این موضوع میتواند آغازگر دورهای جدید از جنگهای تجاری جهانی باشد. متحدان آمریکا با نگرانی منتظر هستند تا ببینند که آیا رئیسجمهور منتخب آمریکا قصد دارد بلافاصله پس از تحلیف در تاریخ ۲۰ژانویه، تعرفههای عمومی را اعمال کند یا اینکه رویکردی محتاطانهتر اتخاذ میکند و تنها بخشهای خاصی را هدف قرار خواهد داد.
کریستالینا جورجیوا بیان کرد که عدم قطعیت در خصوص سیاستهای تجاری آینده بسیار زیاد است و این مساله باعث میشود که مشکلات اقتصادی در سطح جهانی بیشتر شود. این مشکل بهویژه برای کشورهایی که در زنجیرههای تامین جهانی بیشتر مشارکت دارند، کشورهایی با اقتصادهای متوسط و بهطور خاص منطقه آسیا بیشتر احساس میشود.
رئیس صندوق بینالمللی پول اشاره کرد که شرایط اقتصادی کنونی بهطور غیرمعمولی باعث شده که نرخهای بهره بلندمدت افزایش پیدا کنند. این در حالی است که نرخهای بهره کوتاهمدت کاهش پیدا کردهاند. این تغییرات در نرخ بهره روندی غیرمعمول است که در تاریخ اقتصادی اخیر مشاهده نشده است.
روند متفاوت از رشد اقتصادی
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است که در مناطق مختلف جهان روندهای متفاوتی از رشد اقتصادی مشاهده خواهد شد؛ بهطوریکه در اتحادیه اروپا، رشد اقتصادی ممکن است کمی متوقف شود. همچنین در هند رشد اقتصادی کمی کاهش پیدا خواهد کرد و در برزیل تورم کمی افزایشی خواهد بود. این پیشبینیها نشاندهنده چالشهای متفاوت اقتصادی در این کشورها است. جورجیوا بیان کرد در چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است صندوق بینالمللی پول کاهش سطح عمومی قیمتها و چالشهایی درباره تقاضای داخلی را پیشبینی میکند.
جورجیوا بیان کرد که کشورهای با درآمد پایین، بهرغم اقدامات اصلاحی، در موقعیتی قرار دارند که هرگونه شوک جدید میتواند اثرات منفی زیادی بر آنها بگذارد. او همچنین گفت: جالب است که نرخهای بالای بهره که برای مقابله با تورم نیاز بود، اقتصاد جهانی را دچار رکود نکرده است. با این حال تورم در مناطق مختلف جهان بهطور متفاوتی پیش میرود و این باعث میشود که بانکهای مرکزی نتوانند فقط به یک سیاست کلی بسنده کنند. آنها باید به دقت شرایط اقتصادی و تورم در کشور خود را بررسی کنند تا تصمیمگیری مناسبی داشته باشند.
رئیس صندوق بینالمللی پول بیان کرد: دلار قوی آمریکا میتواند هزینه تامین مالی را برای کشورهای نوظهور و کمدرآمد افزایش دهد. بسیاری از کشورها پس از هزینههای سنگین دوران کرونا باید هزینههای مالی خود را کاهش دهند و اصلاحات اقتصادی انجام دهند تا رشد پایدار ایجاد کنند.
او تاکید کرد که کشورها نمیتوانند با قرض گرفتن مشکلات خود را حل کنند و تنها از طریق رشد اقتصادی میتوانند از بحرانها عبور کنند. با این حال، پیشبینیها نشان میدهد که چشمانداز رشد اقتصادی میانمدت جهان در پایینترین سطح خود طی دهههای اخیر قرار دارد.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر