۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۸
روان سازی روندها؛ پیش شرط توسعه صادرات
صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران که به همراه وزیر جهاد کشاورزی به ترکیه سفر کرده است، به ارائه دیدگاه خود پیرامون پیش شرط توسعه صادرات در ایران پرداخته است. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، توسعه صادرات را مستلزم روان سازی روند‌ها برای فعالان اقتصادی دانست و گفت: نیاز است برخی ابهامات و نارسایی‌ها و مسائلی که در زمینه‌هایی نظیر تعرفه‌ها و در بحث حمل‌ونقل وجود دارد، برطرف شود.
کد خبر: ۱۰۳۸۵

به گزارش کارنا، صمد حسن زاده، رئیس اتاق ایران در نشست صمیمانه با فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی و صنایع غذایی که با حضور وزیر جهادکشاورزی در آنکارا برگزار شد، گفت: ما اعتقاد داریم امروز تولیدات کشورمان از نظر کیفیت و رعایت تمامی استاندارد‌ها می‌تواند در تمامی بازار‌های جهانی مخصوصا کشور‌های همسایه، بازار‌های خوبی پیدا‌کند.

او با اشاره به ظرفیت‌های بسیار بزرگ جمهوری‌اسلامی ایران در حوزه‌های کشاورزی و صنایع غذایی، بیان‌کرد: امروز ظرفیت تولیدات کشورمان در حدی است که این ظرفیت را داریم تا هم برای ترکیه و هم برای ترانزیت به کشور‌های اروپایی از ترکیه، صادرات داشته باشیم.

رئیس اتاق ایران افزود: بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران در تمامی زمینه‌های اقتصادی، تجاری، کشاورزی و بازرگانی، علاقه‌مند به توسعه صادرات و گسترش روابط اقتصادی ایران و ترکیه هستند. این آمادگی و علاقه‌مندی فعالان اقتصادی کشورمان، یک فرصت بسیار خوب است ولی نیاز است برخی ابهامات و نارسایی‌ها و مسائلی که در زمینه‌هایی نظیر تعرفه‌ها و در بحث حمل‌ونقل وجود دارد، برطرف شود.

رئیس اتاق ایران، توسعه صادرات را مستلزم روان سازی روند‌ها برای فعالان اقتصادی دانست و گفت: انتظار داریم وزیر جهادکشاورزی و دولتمردان در دیدار با مسوولان کشور ترکیه، برای روان سازی مسائل به‌خصوص در زمینه ایجاد تعرفه‌های ترجیحی، مذاکره داشته باشند و در صورتی‌که این مذاکره‌ها نتیجه بخش باشد، توسعه خوبی برای کشورمان اتفاق می‌افتد.

او دستیابی به هدف‌گذاری مطرح شده از سوی رئیس جمهور ترکیه برای ارتقای حجم تجارت ایران و ترکیه به ۳۰‌میلیارد دلار را با‌همت فعالان اقتصادی دو کشور، اتفاقی دست یافتنی دانست و تاکید کرد: اعتقاد داریم ظرفیت مبادلات تجاری دو کشور ایران و ترکیه بیش از این میزان نیز است.

 غلامرضا نوری‌قزلجه، وزیر جهادکشاورزی نیز در نشست صمیمانه با فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی و غذا گفت: دولت چهاردهم بر اساس شعار‌هایی که مطرح‌کرده و وعده‌هایی که به مردم و به‌خصوص فعالان اقتصادی داده‌است، در راستای اهمیت‌دادن به بخش خصوصی، گسترش تعاملات بین‌المللی و توسعه هرچه بیشتر روابط با کشور‌ها به‌ویژه کشور‌های همسایه تلاش می‌کند.

وزیر جهادکشاورزی افزود: همه دستگاه دیپلماسی کشورمان، وزارت امورخارجه و وزارتخانه‌های مختلف در حوزه‌های تخصصی خود موظف به گسترش روابط با کشور‌های مختلف به‌ویژه کشور‌های همسایه هستیم.

 او با بیان اینکه ترکیه در بین چهار کشور اول شریک تجاری جمهوری‌اسلامی ایران قرار دارد، خاطرنشان کرد: تلاش بیشتری می‌کنیم تا بتوانیم روابط دوجانبه با ترکیه را توسعه دهیم.

نوری قزلجه، حضور پرشور فعالان اقتصادی ایرانی حوزه تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی در این نشست را حاکی از آمادگی بیش از پیش و محکم‌تر بخش‌خصوصی به‌منظور ورود به صحنه توسعه روابط دوجانبه ایران و ترکیه از دریچه بخش کشاورزی دانست و یادآور شد: این حضور‌گرم و پرشور فعالان اقتصادی کشورمان، تکلیف دولت را سنگین‌تر می‌کند.

حسن زاده گفت: کشاورزی حوزه مهم و خطیری به جهت ارتباط آن با غذای مردمان کشور‌ها است و هر کشوری راهبرد‌های اساسی در این زمینه دنبال می‌کند. تبادل‌نظر، همکاری و نزدیک‌کردن تعاملات میان دو کشور ایران و ترکیه که صاحب تجربه و تکنولوژی‌های جهانی در این بخش هستند، می‌تواند منجر به‌دستاورد‌های مهمی برای ارتقای صنعت غذایی دو کشور شود.

حسن زاده با بیان اینکه دو کشور صاحب متخصصان و دانشمندان مهمی در عرصه کشاورزی و صنایع غذایی هستند، بیان‌کرد: پیشنهاد من این است که مراکز مشترک تحقیقاتی برای توسعه و بهبود تکنولوژی‌های کشاورزی، مانند روش‌های آبیاری‌نوین، روش‌های نوین کشت و برداشت، بذر‌های اصلاح شده و کنترل آفات، می‌تواند منجر به افزایش بهره وری و کیفیت محصولات شود.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر