۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶
وفور بنزین قاچاق در شهر‌های مرزی
درحالی که آمار قاچاق بنزین حدود ۳۰میلیون لیتر در روز اعلام شده، سهم واردات سوخت به کشور ۱۷ میلیون لیتر.
کد خبر: ۱۱۱۶۰

به گزارش کارنا، درحالی که آمار قاچاق بنزین حدود ۳۰میلیون لیتر در روز اعلام شده، سهم واردات سوخت به کشور ۱۷ میلیون لیتر.

درحالی که آمار قاچاق بنزین حدود ۳۰میلیون لیتر در روز اعلام شده، سهم واردات سوخت به کشور ۱۷ میلیون لیتر است، به عبارتی دوبرابر واردات سوخت، بنزین قاچاق می‌شود.

 مسعود پزشکیان پس از تحویل دولت چهاردهم اعلام کرد که حدود ۵میلیارد دلار صرف واردات بنزین می‌شود که با این منابع می‌توان به راحتی حقوق بازنشستگان و‌کارمندان را پرداخت کرد.

رئیس مجلس چندی پیش اعلام کرد که روزانه ۳۰میلیون لیتر بنزین و گازوئیل قاچاق می‌شود و این رقم دوبرابر سوخت وارداتی است.



طبق آخرین اظهارات رئیس جمهور هزینه واردات بنزین ۵میلیارد دلار است که می‌توان با آن حقوق بازنشستگان و کارمندان را پرداخت کرد از آنجایی که میزان واردات روزانه بنزین به طور متوسط ۸ میلیون لیتر و میزان واردات روزانه گازوئیل حدود ۹ میلیون لیتر است و در مجموع ۱۷میلیون لیتر سوخت وارد می‌شود که این رقم دقیقا دو برابر قاچاق است.

میزان سرسام‌آور قاچاق سوخت به خصوص در شهر‌های مرزی کشور به یک معضل جدی برای اقتصاد کشور تبدیل شده است. به گفته عبدالحیات رخشانی کارمند یک اپراتور در منطقه کنارک، قاچاق سوخت به خصوص بنزین در این مناطق به صورت سازمان یافته انجام می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: درحال حاضر قاچاق سوخت به یک بیزنس تبدیل شده است. عده‌ای از افراد با نفوذ چند نفر را به استخدام خود در می‌آورند و با تهیه خودرو‌های مناسب اقدام به قاچاق می‌کنند. فعالیت آنها مانند یک شرکت تجاری با برنامه و طبق اصول پیش می‌رود انگار که یک کسب و کار است.

وی می‌گوید: قاچاق سوخت به قدری صرفه اقتصادی پیدا کرده که در ۲۴ساعت شبانه عده‌ای در پمپ بنزین‌ها کنار باجه‌ها می‌ایستند و کارت سوخت‌های مسافران و افرادی که در این منطقه تردد می‌کنند را دریافت کرده و هراندازه که در توان هست بنزین می‌زنند.

محمد عبدالملکی، کارمند پمپ بنزین در چابهار می‌گوید: در منطقه چابهار قاچاق نسبتا پایین است، چون در سطح شهر فعالیت تجاری اولویت دارد. بیشتر قاچاق سوخت از شهر‌های جنوبی کرمان آغاز و از ایرانشهر و سایر مناطق به سمت چابهار حرکت می‌کند.

وی تاکید می‌کند: متاسفانه هیچ یک از برنامه‌ها و طرح‌ها نتوانستند جلوی قاچاق سوخت را بگیرند در شهر‌های مرزی به وفور بنزین قاچاق می‌شود به گونه‌ای که افراد کار در این بخش را به ماهیگیری و سایر فعالیت‌ها ترجیح می‌دهند.

به گفته وی، در حوالی منطقه مرزی گواتر هر لیتر بنزین ۲۰هزار تومان خریداری شده و به پاکستان می‌رود، بدون شک اختلاف ۱۷هزار تومانی هرلیتر بنزین در جایگاه با منطقه مرزی برای قاچاقچیان یک سود کلان خواهد داشت. حال اینکه گفته می‌شود در پاکستان بنزین ۳۰هزار تومان خریدار دارد.

منبع: جریان نو

ارسال نظر