
به گزارش کارنا، با اعلام شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» توسط رهبر معظم انقلاب، نگاهها به سوی سازوکارهای تحقق این هدف کلان در اقتصاد ایران معطوف شده است.
اما بایدها و نبایدهای عملیاتی شدن این شعار چیست؟ سوالی است، که یک استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال با اشاره به تجربه جهانی میگوید: هیچ سرمایه گذاری در فضای متغیر قوانین، رونق نمیگیرد، دولت باید با تصویب قانون تضمین حقوق سرمایه گذاران و خودداری از تغییرات مکرر مقررات، اطمینان خاطر ایجاد کند.
لزوم شفاف سازی مالی و مبارزه قاطع با فساد اداری
مریم رضایی افزود: برخی کارها نیز نباید مورد توجه قرار گیرد، که شامل عدم دخالت دستگاههای نظارتی در قیمت گذاری محصولات و اجتناب از تصمیمات شتابزده در حوزه ارز و تجارت است. این اقدامات سوداگری را تشویق میکند و تولید را تضعیف میکند.
وی همچنین بر لزوم شفاف سازی مالی و مبارزه قاطع با فساد اداری تأکید کرد: فساد مانند سمی است که ریشههای تولید را میخشکاند، راه اندازی سامانههای الکترونیک برای صدور مجوزها و نظارت بر قراردادها، گام اول است.
یک فعال حوزه تولید قطعات خودرو با انتقاد از حجم بالای واردات خودرو گفت: واردات بی رویه، تولید داخلی را نابود کرده است، باید تعرفه واردات کالاهای مشابه داخلی افزایش یابد و در مقابل، تسهیلات ارزی برای واردات ماشین آلات نوین پرداخت شود.
وی تأکید کرد: نباید دولت به بهانه حمایت از تولید، به قیمت گذاری دستوری روی آورد، این کار رقابت پذیری را میکشد، بایستی به جای آن، با ایجاد بازارهای بین المللی مشترک با کشورهای همسایه، فرصت صادرات برای تولیدکنندگان فراهم شود.
مرادی همچنین خواستار کاهش نرخ سود بانکی به زیر ۱۰ درصد و واگذاری پروژههای نیمه تمام دولتی به بخش خصوصی شد.
نوسانات شدید اقتصادی از مهمترین عوامل دلسردی سرمایه گذاران است
نماینده سابق مردم شهرستانهای ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی نیزاظهار کرد: انتخاب شعار «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، نشان دهنده اهمیت مسائل اقتصادی در کشور است، چرا که رشد تولید به مهار تورم خواهد انجامید
حسین نوش آبادی بر برخورد جدی با رویکردهای شخصی و غیرتخصصی و مانع تراشی در مسیر صنعتگران تاکید کرد و گفت: باید برای تولیدکنندگان فرش قرمز پهن شود، چرا که اشتغالزایی، افزایش ارزش پول ملی، ارزآوری از طریق صادرات و کاهش تورم تنها بخشی از تأثیرات مثبت حضور تولیدکنندگان در چرخه اقتصاد هستند.
وی گفت: یکی از مهمترین عواملی که سرمایهگذاران را از ورود به عرصه تولید دلسرد میکند، نوسانات شدید اقتصادی و بی ثباتی است.
ثبات قوانین و خودداری از تصمیمات شتابزده، حمایت مالی هدفمند از صنایع نوپا و دانش بنیان، تقویت دیپلماسی اقتصادی برای جذب سرمایه خارجی، مقابله با فساد و شفاف سازی فرایندهای اداری و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی از طریق توسعه صادرات غیرنفتی از جمله مواردی بود، که کارشناسان و فعالان عرصه تولید و اقتصاد برای تحقق شعار سال بر آن تاکید دارند.
همچنین کارشناسان تأکید کردند در صورت تداوم سیاستهای کنونی در واردات بی رویه، قیمت گذاری دستوری و ناترازی انرژی، شعار سال با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
منبع: خبرگزاری مهر
ارسال نظر