۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۸
اختصاصی:
مجلس حریف مافیای خودرو نشد! / رد پای مافیای خودرو در واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش تعرفه واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی به ۱۰۰ درصد اظهار داشت: چرا و به چه دلیل باید تعرفه واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی که با هدف ورود خودرو‌های کم مصرف و با استاندارد جهانی به کشور کاهش داده شده باید به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند؟
کد خبر: ۱۳۰۹۵

به گزارش کارنا، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش تعرفه واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی به ۱۰۰ درصد اظهار داشت: چرا و به چه دلیل باید تعرفه واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی که با هدف ورود خودرو‌های کم مصرف و با استاندارد جهانی به کشور کاهش داده شده باید به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند؟

محمد رشیدی تغییرات مکرر در تعیین تعرفه واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی را بیانگر رد پای مافیای خودرو در فرآیند واردات دانست و عنوان کرد: عدم ثبات در سیاست‌های مربوط به واردات، نشان می‌دهد که مافیای خودرو نمی‌خواهد اجازه دهد مردم از خودرو‌های باکیفیت استفاده کنند و رقابت در صنعت خودرو ایجاد شود.

وی با بیان این مطلب که قدرت مافیای خودرو به قدری زیاد است که باید اعتراف کنیم مجلس نیز در این سال‌ها حریف مافیای خودرو نشده است، اظهار داشت: علی رغم آزادسازی واردات خودرو طی سه سال اخیر و برای چهارمین سال در قانون بودجه ۱۴۰۴ و کاهش تعرفه واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی در جهت ورود خودرو‌های با مصرف سوخت پایین و کیفیت بالا، اما مافیای خودرو به طرق مختلف در مسیر واردات مانع ایجاد می‌کند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار کارنا با صراحت بیان کرد: چرا و به چه دلیل باید تعرفه واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی که با هدف ورود خودرو‌های کم مصرف و با استاندارد جهانی به کشور کاهش داده شده است باید به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند؟

رشیدی تعیین تعرفه ۱۰۰ درصدی برای واردات خودرو‌های برقی و هیبریدی را سدی برای ورود این خودرو‌ها به کشور دانست و تاکید کرد: ورود خودرو‌های برقی و هیبریدی با این تعرفه صرفه اقتصادی نداشته و با قیمت بالایی وارد کشور شده و تنها عده‌ای خاص قادر به خرید آن خواهند بود. در حالی که با تعیین تعرفه پایین می‌توان زمینه ورود خودرو‌های کم مصرف، باکیفیت و اقتصادی و کمتر از ۲۰ هزار دلار به کشور را فراهم کرد.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد مصرف سوخت خودرو‌های داخلی مربوط به بی‌کیفیتی خودرو‌ها است، تصریح کرد: متاسفانه مصرف بالای سوخت خودرو‌های تولید داخل که بعضا در برخی خودرو‌ها به ۱۰ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کلیومتر می‌رسد، امروز به یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا و محیط زیست، بیماری‌های تنفسی و سرطان زا در کلان شهر‌ها تبدیل شده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اینکه بنزین را به سختی در کشور تولید و با قیمت بسیار نازل توزیع و عرضه می‌کنیم به ضرر کشور است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر با وجود کاهش نرخ دلار، اما مافیای خودرو با افزایش تعرفه واردات می‌خواهد مردم را مجبور به استفاده خودرو‌های بی کیفیت داخلی کند.

ارسال نظر