
به گزارش کارنا، در حال حاضر با در نظر گرفته شرایط اقتصادی کنونی ایران از تحریمهای خارجی و نوسانات سیاسی گرفته تا تورم مهارنشدنی، کاهش ارزش پول و ... بسیاری از شهروندان در یک بلاتکلیفی برای سرمایه گذاری یا گسترش و حتی راه اندازی کسب و کار به سر میبرند. حال سوالی که بیش از پیش ذهن را درگیر کرده این است: «در این شرایط آشفته و بیثباتی بازارهای پرریسک، چگونه سرمایه و امنیت مالی خود را حفظ کنیم؟» در این مقاله به سراغ بازارهای مختلف سرمایهگذاری رایج در ایران رفتهایم تا با بررسی مزایا و معایب هر کدام بتوانید منطقی و آگاهانه با توجه به میزان سرمایه و نیازهایی که در ارتباط با آن دارید، تصمیم بگیرید. اگر نمیخواهید سرمایهتان قربانی نوسانات اقتصادی شود، این مطلب را از دست ندهید.
پناه امن قدیمی؛ بازار طلا و نقره
یکی از روشهایی که مردم از دیرباز تا به حال برای سرمایهگذاری به آن تکیه میکنند، خرید طلا و نقره است. از آنجایی که بازار این فلزات گرانبها با وجود بالا و پایین زیاد همچنان به عنوان داغ است، پس میتواند پناهگاهی سنتی برای روزهای طوفانی باشد.
مزایای سرمایه گذاری در بازار طلا
با سرمایهگذاری روی طلا ارزش پول در برابر افت ریال و تورم حفظ خواهد شد و اینکه طلا به صورت فیزیکی همواره در دسترستان خواهد بود. همچنین به راحتی و با خیالی آسوده همواره میتوانید آن را به پول نقد تبدیل کنید. تنها عیب آن این است که نوسانات طلا بیشتر متاثر از نرخ دلار و قیمت جهانی است.
بازار ارز: تیغ دولبه
سرمایهگذاری در بازار ارز مناسب افرادی است که هزینه خدمات و محصولاتی را با ارز پرداخت میکنند؛ به طور مثال واردکنندگان و فعالان تجاری سرمایه گذاری روی ارز را ابزاری برای پوشش ریسک میدانند. در وضعیتی که نرخ دلار ثانیه به ثانیه با تحریمها و مناسبات سیاسی تغییر میکند، گاهی شاهد جهش آن خواهید بود، اما همه میدانیم که این افزایش سریع قیمت پایدار نخواهد بود. از معایب دیگر این روش میتوان به محدودیت صرافیها و قوانین سفت و سخت نقل و انتقالات آن اشاره کرد.
بازار مسکن: سرمایهای پایدار در دراز مدت
بازار مسکن نیاز به سرمایهای در ابعاد بزرگ دارد و گزینه ایدهآل برای افرادی است که توانایی و تجربه سرمایهگذاری کلان را دارند. اگرچه این روش نسبتا بازار با ثباتتری دارد و در طولانی مدت ارزش پول را حفظ کرده و میتواند سودده و درآمدزا هم باشد، اما به راحتی به مرحله نقدینگی نمیرسد. علاوه بر این نیاز به رسیدگی و پرداخت هزینه مثل مالیات و ... را در بر داشته باشد. توجه داشته باشید که در هفتههای اخیر با توجه به صدمات وارده به اماکن، قیمت ملک کاهشی شده و بازار راکد است. در این وضعیت چه خریدار و چه فروشنده با تامل بسیار زیاد و در نظر گرفتن ریسکهای احتمالی وارد بازار میشوند.
بازار بورس: صعود با ریسک بالا
اگر تجربه تلخ ریزش بورس در سالهای اخیر را نداشته باشید، حتما تابلو قرمز رنگ آن نظر شما را به خود جلب کرده است. البته این بازار در دوره رونق اقتصادی سوددهی هم داشته، علی الخصوص برای افرادی که با دانش کافی، مشاوره یا آشنایی با صندوقهای معتبر سرمایه گذاری به این بازار وارد شدهاند. بازار بورس در ایران به شدت از اخبار اقتصادی و سیاسی تاثیر میپذیرد بنابراین برای تازه واردها گزینه درستی برای سرمایهگذاری نیست. عدم نقدینگی از دشواریهای سرمایه گذاری در این بازار ه حساب میآید.
رمز ارز: فرصت یا تهدید؟
در سالهای گذشته بسیاری از عاملهای مالی شروع به آموزش و جذب سرمایه در بازار رمز ارز کردند. برخی از آنها به سرمایه زیادی رسیدند و سودهای انفجاری را تجربه کردند. بازاری که در سراسرجهان در دسترس است، اما در این چارچوب قانونی خاصی ندارد و هر آن امکان بلوکه شدن سرمایه ایشان در صرافیهای خارجی وجود دارد. کدام بازار برای حفظ سرمایه بهتر است؟
کدام بازار برای حفظ سرمایه بهتر است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت تنوع مشارکت در بازارهای مالی کلید بقاست. به عبارتی دیگر نباید همه تخم مرغها را در یک سبد گذاشت. هیچ بازاری بهتنهایی امن نیست، اما ترکیب هوشمندانه آنها میتواند سرمایه شما را در برابر بیثباتی بیمه کند. سرمایهگذاری در بازار طلا و نقره برای سرمایههای خرد بهترین گزینه خواهد بود. اگر سرمایهای به اندازه خرید یک ملک دارید و در مدتی نامعلوم به آن نیاز ندارید، بازار مسکن بهتر است. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که با نرخ روز دلار کسب درآمد میکنید حتما سرمایه گذاری در بازار ارز را در اولویت قرار دهید.
منبع: برترین ها
ارسال نظر