۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۷
پلاگین هیبرید یا بنزینی: کدام خودرو بهتر است؟
​ با جهش صنعت خودرو به سمت خودرو‌های هیبرید و پلاگین هیبرید، بسیاری به این فکر می‌افتند که آیا زمان جهش از یک خودروی بنزینی به خودرو هیبریدی است؟ اگر شما هم تردید دارید، پلاگین هیبرید‌ها (هیبرید‌های قابل شارژ)، معروف به PHEV این تصمیم را راحت می‌کند.
کد خبر: ۱۵۴۸

به گزارش کارنا، استفاده روزانه و بی‌رویه از خودرو‌های بنزینی، زندگی پاک و محیط زیست پایدار را با خطر نابودی مواجه کرده و ذخیره محدود سوخت‌های فسیلی ادامه این روند را غیرممکن کرده است. در نتیجه متخصصان جواب را در حرکت به سمت انرژی‌های نو از جمله هیبرید، پلاگین هیبرید و الکتریکی یافته‌اند و کارخانه‌های خودروسازی جهان آینده را بر این اساس ترسیم کرده‌اند.

با تحولاتی که در یک دهه گذشته رقم خورده است، امروزه رانندگان زیادی به عبور از خودرو‌های بنزینی و خریداری یک خودرو هیبرید یا پلاگین هیبرید (هیبرید قابل شارژ) می‌اندیشند.

خودروی هیبریدی چیست و چگونه کار می‌کند؟
به‌طور ساده، خودرو هیبرید علاوه بر موتور بنزینی، دارای موتور برقی هم هست، تا خودرو را به حرکت درآورند؛ گاهی موتور برقی همه کار‌ها را انجام می‌دهد و گاهی موتور بنزینی خودرو را به حرکت در می‌آورد و گاهی هر دو موتور با هم کار می‌کنند. نتیجه این عملکرد ترکیبی (بنزینی – برقی) مصرف سوخت کمتر و راندمان بالاتر است. در واقع افزودن نیروی برقی به خودرو بنزینی که منجر به خلق یک خودرو هیبریدی می‌شود، عملکرد خودرو را افزایش می‌دهد.

در خودرو‌های هیبرید، موتور بنزینی وجود دارد، اما کارکرد موتور بنزینی و انتقال انرژی به علت وجود موتور برقی بهبود یافته است که مصرف سوخت کمتر و بهره‌روی بیشتری را به راننده ارائه می‌کند. باتری لیتیمومی خودرو هیبرید با بهره بردن از فناوری خود شارژی، در مواقع مختلفی از جمله در حین توقف، حرکت آهسته و در سرازیری توسط موتور بنزینی و در هنگام ترمز کردن با آزاد شدن انرژی جنبشی شارژ می‌شود. در نهایت، پاسخ به این سوال که «هیبرید چیست؟» احتمالا «همه چیز» خواهد بود.

پلاگین هیبرید، نسل جهش یافته هیبرید‌ها
در کنار تمام مزایای فوق، همچنان میزان پیمایش خودرو‌های هیبرید مطابق میل کارشناسان نبوده، لذا دست اندر کاران صنعت خودرو به فکر تکامل این نوع از خودرو‌ها افتادند. پلاگین هیبرید‌ها (PHEV) نسخه تکامل یافته خودرو‌های هیبرید هستند؛ در واقع باید گفت پلاگین هیبرید علاوه بر تمام فناروی خودرو‌های هیبرید، یک پورت شارژ اضافه بر روی خودرو دارد که از این طریق می‌توان باتری لیتیوم خودرو را در خانه یا ایستگاه‌های شارژ برقی در سطح شهر شارژ نمود.

تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید که امسال از سوی فونیکس NEV به بازار عرضه شده، علاوه بر تمام مزیت‌های خودرو‌های هیبرید، امکان شارژ کردن باتری را در خانه یا ایستگاه شارژ فراهم می‌سازد که در حالت ترکیبی ۹۵۰ کیلومتر و در حالت تمام برقی پیمایش ۷۵ کیلومتری را به تمام داشته‌های یک پلاگین هیبرید می‌افزاید.

در واقع به راحتی و مانند خودرو‌های معمولی و هیبریدی بنزین می‌زنید و تا هر جا که می‌خواهید رانندگی می‌کنید، اما وقتی به خانه رسیدید، با استفاده از یک پریز و کابل مخصوص، خودرو را به برق متصل و شارژ می‌کنید. اکثر ما به پریز برق در پارکینگ منزل مسکونی خود دسترسی داریم. با این روش خودرو تا سفر بعدی شارژ شده و نیازی به استفاده از بنزین نیست و حداقل تا ۷۵ کیلومتر که مناسب یک سفر شهری است، مشکلی وجود نخواهد داشت.

مزایای پلاگین هیبرید (هیبرید قابل شارژ) به خودرو‌های بنزینی

خودرو‌های هیبرید و پلاگین هیبرید بهره‌وری سوخت بسیار بالایی دارند.

پلاگین هیبرید‌ها به علت وجود دو پیشرانه برقی – بنزینی، قدرت بیشتری دارند.

هزینه‌های نگهداری خودرو‌های هیبرید کمتر است. خودرو‌های هیبرید استهلاک کمتری نسبت به بنزینی‌ها دارند.

خودرو‌های هیبریدی از مشوق‌های دولتی برخوردارند که خودرو‌های بنزینی از آن برخوردار نیستند.

بهره‌وری سوخت بالاتر خودرو‌های هیبرید باعث کاهش هزینه سوخت می‌شود.

هیبرید‌ها و پلاگین هیبرید‌ها در مقایسه با وسایل نقلیه بنزینی دارای پیمایش بیشتری هستند.

خودرو‌های هیبرید آلودگی صوتی کمتری دارند و موتور صدای کمتری تولید می‌کند.

خودرو‌های هیبریدی گاز‌های گلخانه‌ای و کربن دی اکسید کمتری تولید می‌کنند که از آلودگی هوا جلوگیری می‌کند.

هیبرید‌ها و پلاگین هیبرید‌ها به علت مزایای بسیاری که برای سفر‌های شهری و مسافرت‌های طولانی فراهم می‌کنند، مصرف کننده‌های بیشتری را به سمت خوب جذب کرده‌اند و دولت‌ها و سازمان‌های جهانی به جهت پایداری محیط زیست و صرفه جویی در مصرف سوخت مشوق‌های بسیاری را برای خریداران در نظر گرفته‌اند.

منبع: تسنیم

ارسال نظر