به گزارش کارنا، محققان در یک مطالعه جدید از دانشگاه پوردو آمریکا، کشف کردند که پخت و پز روی اجاق گاز ذرات نانویی بیشتری نسبت به اگزوز خودروهای گازسوز یا گازوئیلی در هوا منتشر میکند که به طور بالقوه خطر ابتلا به آسم یا سایر بیماریهای تنفسی را افزایش میدهد.
در این رابطه پروفسور برندن بور؛ دانشیار دانشکده مهندسی عمران پرد گفت: ما متوجه شدیم که پختن غذا روی اجاق گاز مقادیر زیادی نانوذرات کوچک تولید میکند که وارد سیستم تنفسی افراد شده و به طور موثر رسوب میکند.
وی ادامه داد: مقادیر زیادی از نانوذرات در هوا پخش میشوند که قطر آنها تنها ۱ تا ۳ نانومتر است. این ذرات به اعماق سیستم تنفسی میرسد و به طور بالقوه به اندامهای دیگر گسترش مییابد و خطرات سلامتی قابل توجهی را به همراه دارد.
این محقق بیان کرد: کودکانی که در خانههایی با اجاق گاز زندگی میکنند، احتمال بیشتری برای ابتلا به آسم دارند؛ لذا توصیه میکنیم که هنگام پخت و پز روی اجاق گاز، حتماً فن آشپزخانه را روشن کنید.
نتایج این مطالعه در مجله PNAS Nexus منتشر شده است.
منبع: تسنیم
ارسال نظر