به گزارش کارنا، زمانیکه صحبت از تورم میشود نگاه همه مردم به سمت تورم مصرفکننده میرود یعنی افزایش قیمتی که یک کالا در بازار مصرف متحمل میشود. اما تورم نوع دیگری نیز دارد که به آن تورم تولیدکننده میگویند. تورم تولیدکننده همانند تورم مصرفکننده حائز اهمیت است چرا که میتواند در نهایت خود را در تورم مصرف نشان دهد.
تورم تولیدکننده عبارت است از افزایش قیمت نهادههای تولید یک کالا. پس میتوان نتیجه گرفت اگر تورم تولیدکننده بالایی به اقتصاد وارد شود، به دلیل افزایش قیمت در سمت نهادهها در نهایت کالای نهایی نیز گرانتر شده و تورم مصرفکننده بالایی به خریدار نهایی برخورد خواهد کرد. به همین دلیل تورم تولیدکننده را تورم پیشران نیز مینامند.
توقف قطار تورم دولت سیزدهم در ایستگاه ۲۸ درصد
بررسی آمار روند تورم تولیدکننده در دولت سیزدهم نشان میدهد دولت سیزدهم در مدت فعالیت خود توانسته تورم پیشران را در اقتصاد کنترل کند و از تب آن بکاهد.
طبق این بررسی، تورم تولیدکننده نقطه به نقطه در مرداد ماه ۱۴۰۰ یعنی زمانیکه دولت سیزدهم زمام کار را به دست گرفته معادل ۷۴.۱ درصد بوده است. همچنین تورم سالانه نیز در مرداد ماه این سال در سطح ۸۱.۴ درصد قرار داشته است.
دولت سیزدهم توانسته با عملکرد خود تورم تولیدکننده را به زیر ۳۰ درصد رسانده و به طور چشمگیری آن را کاهش دهد. طبق آمارها در مرداد ماه امسال که دولت سیزدهم به طور رسمی به پایان رسیده و تمامی امور به دولت چهاردهم محول شده؛ تورم تولیدکننده نقطه به نقطه به سطح ۲۸.۲ درصد و تورم تولیدکننده سالانه به سطح ۲۸.۶ درصد رسیده است.
به عبارتی دولت سیزدهم توانسته در دوران عملکرد خود تورم تولیدکننده نقطه به نقطه را به اندازه ۴۵.۹ واحد درصد و تورم تولیدکننده سالانه را به اندازه ۵۲.۸ واحد درصد کاهش دهد که عملکردی موفقیتآمیز در کنترل تورم پیشران در این مدت محسوب میشود.
منبع:اکوایران
ارسال نظر