به گزارش کارنا، روزبه شریعتی، تحلیلگر بازار سرمایه، در گفتگو با بورسنیوز مطرح کرد: در معیار تصمیم گیری سرمایه گذاران بازار سرمایه، جمعی از فاکتورها اعم از قیمت دلار نیما، گزارش شرکتها و وعدههای مسئولین همچون وزیر اقتصاد، وزیر صمت، رئیس سازمان بورس و بانک مرکزی مورد توجه است.
وی درخصوص افزایش قیمت دلار نیما افزود: مشخصا آقای همتی، سکان دار اقتصادی دولت فعلی و آقای طیب نیا، معاونت اقتصادی کشور چندنرخی بودن ارز را منشا رانت و فساد میدانند که نشانههای آن را میتوان در قیمتهای برخی از محصولات و برخی صحبتها اعم از اتفاقاتی همچون فساد چای دبش که در دولت پیشین رخ داد، مشاهده کرد.
شریعتی بیان کرد: دیدگاه آقای همتی و حتی عددهایی که ایشان در مصاحبههای تلویزیونی خود اعلام کرده اند، این ذهینت را ایجاد کرده که دلار نیما به یک رقم منطقی خواهد رسید که برای تجار (تجاری که فعالیت اقتصادی هدف اصلی آن هاست نه صرفا واسطه گری) و برای تولید کنندگان به صرفه باشد.
وی ادامه داد: این موضوع در گزارش شرکتها طی یک سال گذشته نمود یافته است. به عنوان مثال شرکت ملی مس به این دلیل که مجبور بود با دلار نیما کمتر از ۴۰ هزار تومان تکثیر کند، فروش در بورس کالا را به دنبال کردن صادرات ترجیح داد و از این جهت که در بازار داخلی چنین تقاضایی برای مس وجود نداشت، سبب شد که گزارش بهار شرکت ملی مس کمتر از حد انتظار باشد، اما اگر این قابلیت برای آن وجود داشت که با صادرات خود بتواند ارز خود را با دلار منطقی تری نسبت به بازار آزاد به فروش برساند، طبیعتا شرایط بهتری را تجربه میکرد. در کنار این موضوع نگاه تیم اقتصادی فعلی این است که شاخص PMI افت کرده و این مسئله بیانگر وجود رکود در بازار، عدم وجود صرفه تولید برای تولیدکنندگان و بی ثباتی رویههای اقتصادی است.
تحلیلگر بازار سرمایه گفت: در سازمان برنامه و بودجه نیز مطرح شده که فرمولها و رویههای اقتصادی باید منطقیتر و بلندمدت باشد که سرمایه گذار و تولیدکننده بتوانند به صورت میان مدت و بلندمدت برنامه ریزی کنند. به نظر میرسد نگاهی که از سوی تیم دولت فعلی تزریق شده و صحبتهایی که به میان آمده سبب شده نگاه سرمایه گذاران مثبت شود.
شریعتی اظهار کرد: وزیر صمت با سابقه تولیدکنندگی سکان را به دست گرفته و صبحتهای ایشان مبتنی بر نگاه عقلایی است. صبحتهای آقای پزشکیان به عنوان رئیس جمهور در سازمان ملل نیز، در راستای کاهش تنش سیاسی و بین المللی است. همچنین سخنگوی دولت از انجام مذاکرات با شورای نگهبان و مجلس خبرگان در راستای تصویب FATF صحبت کرده که میتواند هزینه انتقال پول را برای شرکتها و سیتم بانکداری تغییر داده و شرایط را بهبود ببخشد. درصورتی که این صحبتها نمود عملیاتی پیدا کنند، میتوانند شرایط را تغییر دهند.
وی یادآور شد: سرمایه گذاران بازار سرمایه آینده را میخرند. شاید تنها موضوعی که به توقف رویه مثبت بازار در حدود دو هفته اخیر منجر شد، حملههای متعدد اسرائیل به لبنان و ترورهایی ست که اتفاق افتاده است که این موضوع امنیت خاطر سرمایه گذار را خدشه دار میکند. در سال ۱۴۰۳ حوادث بسیاری را تجربه کردیم که سبب شدند سرمایه گذاران از اطمینان به بازار سرمایه بترسند.
منبع:بورس نیوز
ارسال نظر