به گزارش کارنا، بازار ارز و سکه برخلاف نظر فروشندگان حرکت کرد و فعالان بازار میگویند معاملهگرانی که به هوای آخر برج و بلوکه گرفتن، فروشنده بازار شدند، ضرر کردند. به عقیده تحلیلگران شش عامل در نوسان قیمتها نقش داشته؛ عامل اول اخبار تنشها منطقه بود که در پشت خط روز یکشنبه به بازار مخابره شد. عامل دوم توقف فروشی بود که در بازار دبی شکل گرفت. در کف بازار یکشنبه به این موضوع اشاره شد که کانال نرخدهی درهم در روز یکشنبه زودتر از سایر روزها به کار خودش پایان داد و پست آخر کانال توقف فروش درهم بود. عامل سوم از منظر معاملهگران نزدیک شدن به انتخابات آمریکا و بالا رفتن شانس پیروزی ترامپ بوده است.
در روز دوشنبه اتحادیه اروپا هفت فرد و هفت نهاد را تحریم کرد. همچنین این اتحادیه سه شرکت هواپیمایی ساها، ماهان و ایرانایر را به فهرست تحریمهای خودش اضافه کرد. این خبر جالب توجه بازار بود و از آن به عنوان عامل چهارم نوسان بازار یاد میشد.
در مقابل، عامل پنجم صحبتهای عباس عراقچی، وزیر خارجه بود که به بازار سیگنال منفی داد. عباس عراقچی گفته روند تماس غیرمستقیم بین ایران و آمریکا از طریق مسقط در حال حاضر به دلیل شرایط خاص منطقه متوقف است. عامل آخر نوسان قیمت در بازارها را برخی از معاملهگران به افزایش قیمت دلار نیما و مواضع همتی ربط میدهند. همتی از زمان منصب در وزارت اقتصاد بارها درمورد افزایش قیمت دلار نیما و کسری بودجه موضع گرفته و قیمت دلار نیما هم در این روزها با نوسان افزایشی در کانال ۴۸ هزار تومان پیشروی کرده است. با این افزایش قیمت نیما و صحبتهای همتی درمورد کسری بودجه، برخی معتقدند قسمتی از نوسان بازار به این دو مورد ربط داشته است.
البته بعد از صحبتهایی که در روز یکشنبه از طرف وزیر اقتصاد انجام شد یک گاردی در بخش رسانهای بازار شکل گرفت. یکسریها اعتقد دارند که این گارد یک پروژه هست که عدهای پشت آن هستند و میخواهند از این طریق انتقام شخصی بگیرند. اما یکسریها میگویند شخصی نیست و در بحث فضای رسانهای و کارشناسی کشور دیدگاهی وجود دارد که کلا نسبت به اصلاحات و تغییرات قیمتی موضع دارند. حالا امکان دارد این موضع به دلیل نفعی باشد که میبرد یا به دلیل نقدی است که نسبت به آن موضوع دارد. اما فارغ از اینها گروهی از فعالان بازار معتقدند وقتی صدای این دسته بلند میشود بحث سر و سامان دادن ناترازیهای کشور هم سختتر خواهد شد.
قیمت دلار هرات روز دوشنبه را در ۶۳ هزار تومان شروع کرد و در ابتدا و قبل از نرخدهی بازار دبی با کاهش این کانال را از دست داد. در ادامه با بازگشایی بازار دبی و روند رو به بالای این بازار، قیمت دلار هرات هم نوسانی شد و تا ۶۳ هزار و ۳۵۰ تومان بالا رفت. قیمت دلار هرات در نهایت نتوانست از این سطح عبور کند و در ۶۳ هزار و ۱۵۰ تومان بسته شد. قیمت دلار در هفته گذشته نتوانسته بود بیش از دو روز در این کانال دوام بیاورد.
قیمت درهم امارت سومین روز هفته را با گپ مثبت آغاز کرد و موجب نوسان در بازارها شد. قیمت درهم در ۱۷ هزار و ۲۵۰ تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول با رشد شتابان تا ۱۷ هزار و ۴۱۰ تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت درهم با کاهش از این سطح عقب نشست و در ۱۷ هزار و ۳۴۰ تومان به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم که از ابتدای مهر ماه در بالای چهارصد تومان قرار دارد در معاملات دوشنبه این میزان به ۴۸۱ تومان رسید.
قیمت دلار در تهران هم حرکت مشابهی با هرات داشت. قیمت دلار تهران در ۶۲ هزار و ۹۵۰ تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول با رشد درهم نوسانی دنبال شد و تا ۶۳ هزار و ۴۰۰ تومان بالا رفت. اما در نیمه دوم قیمت دلار تهران با کاهش در ۶۳ هزار و ۲۰۰ تومان بسته شد.
منبع:اکوایران
ارسال نظر