به گزارش کارنا، عارف معاون اول رئیس جمهور آیین نامه اجرایی جزء ۱۰ بند ث تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور را ابلاغ کرد.
براساس این مصوبه هیات دولت، جانبازان مشمولین واردات خودرو میتوانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهرهمند شوند.
بخشی از جزئیات این مصوبه به شرح زیر است:
ماده ۲- در این آیین نامه ملاک درصد جانبازی، نوع جانبازی (جسمی-حرکتی) و معلولیت، نظریه کمیسیون است.
ماده ۳- بنیاد موظف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، فهرست مشمولین را تدوین وبه ترتیب اولویت، به وزارت اعلام نماید.
ماده ۴- وزارت مکلف است از تاریخ ارسال فهرست مشمولین از سوی بنیاد و براساس ظرفیتهای اعلامی توسط شرکت، حداکثر ظرف سه ماه پس از واریز صدردصد بهای خودرو نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.
ماده ۵- درصورت فوت مشمولین پس از احراز شرایط توسط بنیاد، ورثه متوفی، قائم مقام ایشان در تکمیل فرآیند واگذاری خودرو و تحویل آن میباشند.
ماده ۶- بانک مرکزی موظف است طبق اعلام صورت گرفته از سوی شرکت از طریق بانکهای عامل و پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولین خودروهای داخلی مبادرت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه تبصره (۱۳) به میزان مندرج در این آیین نامه در اقساط (۶۰) ماهه و با کارمزد حداکثر چهار درصد در وجه شرکت اقدام نماید. مبدا شروع اقساط تسهیلات، یک ماه پس از تحویل خودرو میباشد.
ماده ۷- مشمولین میتوانند کل یا بخشی از بهای خودرو را به صورت نقدی پرداخت نمایند و عدم دریافت تسهیلات بانکی موضوع این آیین نامه مانع استحقاق مشمولین از دریافت خودرو نخواهد بود.
تبصره- مشمولین واردات خودرو میتوانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهرهمند شوند.
ماده ۸- استفاده از دیگر تسهیلات خرید خودرو با نرخ مصوب هیئت عالی بانک مرکزی خارج از چهارچوب این آیین نامه، مانع دریافت این تسهیلات نخواهد بود.
ماده ۹- بانک مرکزی، مسئول نظارت و پیگیری تکالیف بانکهای عامل است و وزارت، مسئول نظارت و پیگیری تکالیف محول به شرکتها در این آیین نامه میباشد.
اما سازوکار خرید خودروهای داخلی آنهم بدون نوبت برای جانبازان به چه شکل است؟
ماده ۱۰- واگذاری خودروی داخلی به مشمولین براساس اولویت زیر میباشد:
۱-مشمولینی که بدون استفاده از تسهیلات، بهای خودرو را نقدا پرداخت نمایند.
۲-جانبازان بیست و پنج درصد الی چهل و نه درصد که به تشخیص کمیسیون از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند با رعایت اولویت تعیین درصد جانبازی تا پایان سال ۱۴۰۲.
۳-آزادگانی که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته میشوند.
۴-فرزندان شهدا که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته میشوند.
۵-همسران شهدا که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته میشوند.
ماده ۱۱- مشمولینی که از امتیازات واگذاری خودروی موضوع ماده ۴۵ قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران یا بودجههای سنواتی استفاده کرده اند، مشمول واگذاری خودروی داخلی نمیباشند.
ماده ۱۲- شرکت موظف است طبق فهرست اعلامی از سوی وزارت، اسامی و مشخصات مشمولین خودروی داخلی را به همراه اعلامیه بهای خودروی تخصیص یافته به بانک عامل تعیین شده ارسال کند وحداکثر ظرف سه ماه پس از واریزی ۱۰۰ درصد بهای خودرو نسبت به تحویل خودروی تخصیص یافته به مشمول اقدام نماید.
ماده ۱۳- مبلغ بیست و پنج هزار میلیارد (۲۵، ۰۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال تسهیلات قرض الحسنه که در صورت افزایش عملکرد جذب منابع قابل افزایش است، به موضوع خرید خودروی داخلی توسط بانک مرکزی از طریق بانکهای عامل اختصاص مییابد. میزان تسهیلات اعطایی به هرکدام از مشمولین جهت خرید خودروی داخلی تا سقف مبلغ دو میلیاردو هفتصد میلیون (۲۷، ۰۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال به صورت فردی و فارغ از قیمت خودرو میباشد. پرداخت باقی مانده بهای خودرو مازاد بر تسهیلات اعطایی به عهده مشمول است. بانک عامل موظف است طبق اعلام شرکت، پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولین و همزمامن با واریز متقاضی (حداکثر یک ماه قبل از تاریخ نوبت تعیین شده برای تحویل) نسبت به پرداخت تسهیلات در وجه شرکت اقدام نماید.
منبع:تسنیم
ارسال نظر