۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۲
این ۶ باور غلط درباره مصرف سوخت را حذف کنید
شاید کنایه‌آمیز به نظر برسد که در قرنی ملقب به قرن اطلاعات و فناوری زندگی می‌کنیم، اما در دورانی این‌چنینی، همچنان باور‌های عامیانه غلط در مورد لوازم و وسایل شخصی موجود باشد. صرفه‌جویی در مصرف سوخت خودرو برای کاهش هزینه‌ها، جز دغدغه‌های اصلی مالکان خودروهاست.
کد خبر: ۱۲۷۹۱

به گزارش کارنا، شاید کنایه‌آمیز به نظر برسد که در قرنی ملقب به قرن اطلاعات و فناوری زندگی می‌کنیم، اما در دورانی این‌چنینی، همچنان باور‌های عامیانه غلط در مورد لوازم و وسایل شخصی موجود باشد. صرفه‌جویی در مصرف سوخت خودرو برای کاهش هزینه‌ها، جز دغدغه‌های اصلی مالکان خودروهاست.

باور‌هایی در این زمینه وجود دارند که برای مدت مدید، صحیح تلقی می‌شدند؛ اما بسیاری از این باور‌ها با ظهور فنّاوری‌های جدید دیگر صحت ندارند. در این مقاله به معرفی تعدادی از باور‌های نادرست درزمینه مصرف سوخت خودرو‌ها می‌پردازیم:

۱- گرم کردن خودرو موجب صرفه‌جویی در مصرف سوخت می‌شود
باور مذکور در مورد خودرو‌های قدیمی کاربراتوری تا حد زیادی صادق است، اما در مورد خودرو‌های مدرن امروزی که برای راه‌اندازی در چند ثانیه طراحی‌شده‌اند کاملاً غلط به نظر می‌رسد. عادت گرم کردن خودرو در زمستان می‌تواند جهت گرم کردن اتاقک خودرو مورداستفاده قرار گیرد، اما در مورد صرفه‌جویی در مصرف سوخت هرگز کمکی نمی‌کند. درست است که موتور خودرو برای دستیابی به مصرف سوخت بهینه باید به دمای معینی برسد، اما تولیدکنندگان خودرو اغلب توصیه می‌کنند که پس از روشن کردن خودرو به‌آرامی حرکت کنید تا در طی مسیر به‌آرامی گرم شود.

۲- مصرف سوخت با افزایش سن خودرو افزایش می‌یابد
اگر خودروی شما ۵ و یا ۱۰ سال از تولید آن گذشته باشد، شروع به افزایش مصرف سوخت می‌کند؟ پس باید به فکر تعویض خودروی خود باشید؟ به گفته EPA (سازمان حفاظت از محیط‌زیست آمریکا) خودرو‌های با سن ۱۰ و یا حتی ۱۵ ساله در صورت نگهداری درست و تعمیرات به‌موقع از سوی مالکان، افزایش مصرف سوخت بسیار ناچیزی را تجربه می‌کنند.



۳- هرچه خودرو کوچک‌تر باشد مصرف سوختش کمتر است
باور فوق تا زمان پیدایش فنّاوری‌های جدید از قبیل خودرو‌های هیبریدی صحیح بود. به‌طور مثال تا قبل از پیدایش خودروی هیبریدی تویوتا پریوس، میتسوبیشی میراژ با مصرفی ترکیبی حدود ۵.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر در صدر خودرو‌های کم‌مصرف قرار می‌گرفت.

۴- خودرو‌های با گیربکس دستی از خودرو‌های مجهز به دنده (گیربکس) اتوماتیک مصرف سوخت بهتری دارند
علی‌رغم وجود بعضی استثنا‌ها در این زمینه به‌طورکلی می‌توان اشاره کرد که مصرف سوخت خودرو‌های اتوماتیک در مقایسه با همان خودرو با گیربکس دنده‌ای یکسان بوده یا بهتر است. شایان‌ذکر است خودرو‌های جدید مجهز به گیربکس اتوماتیک از نوع CVT از این حیث مصرف سوخت بهتری نسبت به خودرو‌های دنده‌اتومات سنتی نیز دارند.

۵- با استفاده بنزین سوپر بجای بنزین معمولی مسافت بیشتری می‌توان طی نمود
طبق گفته EPA (سازمان حفاظت از محیط‌زیست آمریکا) اکتان بیشتر در بنزین‌های سوپر تنها هزینه بیشتر به دوش مصرف‌کنندگان می‌گذارد. مالکان خودرو‌هایی که با توجه به دستورالعمل سازنده آنها از هر دو نوع سوخت سوپر و معمولی می‌توانند استفاده کنند هیچ سودی از حیث مصرف سوخت با استفاده از بنزین سوپر بجای بنزین معمولی نخواهند برد.

۶- تعویض فیلتر هوا به صرفه‌جویی در مصرف سوخت کمک می‌کند.
شاید مورد فوق تا حدی منطقی به نظر برسد ولی باید گفت این باور در زمان خودرو‌های کاربراتوری که به علت فیلتر هوای کثیف تحت تأثیر مصرف سوخت بیشتر قرار می‌گرفتند واقعیت داشت. با پیدایش موتور‌های انژکتوری مدرن و امروزی و استفاده از سیستم‌های دقیق نرم‌افزاری برای محاسبه میزان هوا و سوخت ورودی به محفظه احتراق، باور مذکور دیگر موردقبول نیست. البته به‌طورکلی همچنان تعویض به‌موقع فیلتر هوا توصیه می‌شود، اما وسیله‌ای برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیست.

منبع: اقتصادآنلاین

ارسال نظر