
به گزارش کارنا، احتمالا برای شما هم پیش آمده است که پس از روشن نمودن خودرو، قبل از حرکت با روشن شدن چراغ روغن مواجهه شوید. احتمالا در همان لحظه میپرسید که چرا چراغ روغن خودرو روشن میشود و دغدغهای جدید برای شما میآید. از همین رو در ادامه همراه شوید تا در یک مقاله دیگر از مقالات فنی، به جواب سوال ” چرا چراغ روغن خودرو روشن میشود ” پرداخته شود.
روانکاری در سیستمهای مکانیکی بسیار حایز اهمیت است چرا که در اثر تماس سطوح، اصطکاکی بین آنها به وجود آمده و افزایش این اصطکاک میتواند باعث افزایش فرسودگی و خرابی قطعات گردد. روانکاری یکی از راهکارهایی است که باعث کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک شده و تا حدودی به افزایش طول عمر قطعات کمک خواهد نمود.
روانکاری در خودرو نیز یکی از موارد حیاتی است که باید به طور منظم و دقیق انجام گردد چراکه مهمترین سیستمهای خودرو به صورت مکانیکی هستند، اما گهگاه پیش میآید که این فرآیند دچار اختلال شده و در برخی موارد، چراغ روغن نیز روشن میگردد که در ادامه به چرایی و نحوه برطرف نمودن آن خواهیم پرداخت.
روغن موتور
روانکاری موتور بر عهده روغن موتور بوده و یکی از مواد مصرفی بسیار مهم در نگهدار خودرو است که عدم انتخاب صحیح آن میتوان معضلات فراوانی را با خود به دنبال داشته باشد. علاوه بر روانکاری و کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک، روغن موتور تا حدودی نقش خنککنندگی نیز ایفا نموده و مانع از ذوب شدن قطعات موتور میگردد چراکه دمای موتور میتواند به شدت افزایش یابد.
انتخاب نادرست: قبل از خرید روغن، به اندازه کافی در مورد روغن مناسب برای خودرو خود تحقیق نموده و روغنی را انتخاب نمایید که با شرایط اتومبیل شما سازگار باشد. این کار علاوه بر آنکه بر طول عمر خودرو شما میافزاید بلکه هزینههای نگهداری و تعیمرات را نیز کاهش میدهد.
خرابی فیلتر روغن: وجود هرگونه مشکلی در فیلتر روغن مستقیما بر عملکرد روغن تاثیرگذار خواهد بود. چراکه در اینصورت، تصفیه روغن به نحو شایسته و بایسته انجام نشده و این امر میتواند باعث روشن شدن چراغ موتور گردد. لازم به ذکر است استاندارد نبودن فیلتر، سرعت چرخش روغن در موتور را کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش فشار روغن و روشن شدن چراغ روغن موتور خواهد شد.
خرابی پمپ روغن: پمپ روغن نیروی لازم جهت گردش روغن در موتور را مهیا نموده و طبیعی است که خرابی آن باعث کاهش فشار روغن گردد.
اشکال در یاتاقانها، میللنگ و میلسوپاپ: خرابی در یاتاقانها، میللنگها و میل سوپاپها، از دیگر عوامل روشن شدن چراغ روغن موتور هستند و از قضا اگر منشا تحریک و روشن شدن چراغ روغن باشند میتوانند هزینههای گزافی را به شما تحمیل نمایند.
وجود ناخالصی در روغن: چنانچه روغن با آب یا بنزین مخلوط گردد؛ غلظت روغن کاهش یافته و ویسکوزیته آن از مقدار استاندارد خارج خواهد شد. در این صورت نمیتوان انتظار عملکردی موثر از روغن داشت لذا چراغ روغن روشن خواهد شد. وجود مشکل در انژکتور، خرابی سرسیلندرها و … احتمال اختلاط بنزین و روغن را افزایش میدهد.
در نگاه نخست، شناسایی عواملی که باعث روشن شدن چراغ روغن موتور میگردند بسیار حیاتی است ولیکن گام بعدی نحوه مواجهه و واکنشهای مناسب در چنین مواقعی است که اهمیت بسزایی دارد چراکه روشن شدن و روشن ماندن چراغ روغن میتواند تبعات جبرانناپذیری را درپی داشته باشد که برای آگاهی از رفتار مناسب در این مواقع حساس، مقالات آتی همراه مکانیک در این زمینه را از دست ندهید.
منبع: اقتصادآنلاین
ارسال نظر