
به گزارش کارنا، در خصوص بحثهای اخیر پیرامون تعرفه واردات خودروها، رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه موضوع تعرفه واردات خودرو ریشه در لایحه بودجه سال جاری دارد، به صراحت اعلام کرد که این سازمان از ابتدا با استفاده ابزاری از تعرفهها بهعنوان منبع درآمد بودجهای مخالف بوده است.
حال باید آییننامه اجرایی، با همکاری سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت صمت تهیه و ابلاغ شود؛ بنابراین تا زمانیکه چنین آییننامهای تدوین و ابلاغ نشده، هیچ خودرویی مشمول تعرفه ۱۰۰ درصدی نمیشود و همان تعرفههای قبلی، ملاک عمل خواهد بود.
محمدعلی دهقاندهنوی در خصوص بحثهای پیرامون اعمال تعرفه ١٠٠ درصدی برای واردات خودرو در سال ١۴٠۴ و نامهای که گمرک پس از آن، ابلاغ و تصریح کرد که بند مربوط به اعمال تعرفهها، اجرایی نشود، شفافسازی کرد.
محمدعلی دهقان دهنوی- رئیس سازمان توسعه تجارت ایران- با بیان اینکه موضوع تعرفه واردات خودرو ریشه در لایحه بودجه سال جاری دارد؛ تصریح کرد: این سازمان از ابتدا با استفاده ابزاری از تعرفهها بهعنوان منبع درآمد بودجهای مخالف بوده است.
وی خاطرنشان کرد: زمانیکه لایحه بودجه آماده شد، ما اعلام کردیم که نباید از تعرفهها برای تامین درآمدهای بودجهای استفاده شود، پیشنهاد شده بود که حدود دو میلیارد دلار یا بیشتر، ارز تخصیص پیدا کند و تعرفه واردات ۱۰۰ درصدی برای خودرو اعمال شود تا از این محل درآمدزایی شود. ما خود، با اصل این نگاه مخالفیم؛ چه این کار درست باشد یا نه، ما معتقدیم تعرفه باید فقط ابزار تنظیم تجارت باشد، نه ابزار کاهش تورم، نه ابزار بودجه و نه هیچ کاربرد دیگر.
رئیس سازمان توسعه تجارت در پایان گفت: موضع ما روشن است؛ اولاً با استفاده ابزاری از تعرفهها برای اهدافی غیر از تجارت مخالفیم، دوماً تا زمانیکه آییننامه مشخصی ابلاغ نشده، هیچ خودرویی مشمول تعرفه ۱۰۰ درصدی نخواهد شد و همان تعرفههای موجود در کتاب مقررات ملاک است. ما هم در جلساتی که برگزار میشود، بهعنوان همکار وزارت صمت حضور داریم و برای تدوین این آییننامه کمک میکنیم. در سیاستهای کلی دولت نیز همواره ترجیح بر واردات خودروهای کممصرف و سازگار با محیط زیست مانند خودروهای برقی و هیبریدی بوده است و برای همین هم تعرفه واردات این خودروها باید پایینتر باشد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر