۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۹
تکلیف خودروساز روس در ایران چه می شود؟
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مجلس تذکرات لازم را درباره سرمایه‌گذاری مشترک در خودروسازی به وزارت صمت داده و تاکید دارد حساسیت ویژه بر کیفیت خودرو‌های وارداتی و مونتاژی وجود داشته باشد و اجازه نخواهیم نداد تجربه تلخی که در مورد برخی برند‌های خودرو‌های چینی در کشور ما اتفاق افتاده تکرار شود.
کد خبر: ۱۳۳۱۱

به گزارش کارنا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مجلس تذکرات لازم را درباره سرمایه‌گذاری مشترک در خودروسازی به وزارت صمت داده و تاکید دارد حساسیت ویژه بر کیفیت خودرو‌های وارداتی و مونتاژی وجود داشته باشد و اجازه نخواهیم نداد تجربه تلخی که در مورد برخی برند‌های خودرو‌های چینی در کشور ما اتفاق افتاده تکرار شود.

بنا بر اعلام رسانه‌های رسمی کشور شرکت خودروساز روسی آوتوواز که در جهان با برند «لادا» شناخته می‌شود از برنامه خود برای مونتاژ خودرو در ایران و عرضه محصولات مونتاژی در بازار کشور ما خبر داده است. این خبر موجی از بیم و امید را درباره صنعت خودروی ایران ایجاد می‌کند، امید به اینکه عرضه خودرو‌های روسی فرصت استفاده از خودرو‌هایی با کیفیت بالاتر از خودرو‌های تولید داخل و اقتصادی‌تر از خودرو‌های وارداتی را برای ایرانی‌ها فراهم آورد و بیم از اینکه داستان تلخ خودرو‌های بی‌کیفیت چینی بار دیگر، اما این بار از نوع خودرو‌های روسی در کشور تکرار شود.

کامبیز میرکریمی، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه ارزیابی مثبتی نسبت به سرمایه‌گذاری روس‌ها در ایران نشان داد و گفت: لادا یکی از خودروسازان شناخته شده و قدیمی روسیه است و تاکنون خودرو‌های خود را به کشور‌های سی‌آی‌اس صادر می‌کرده است و سی‌آی‌اس بازار سنتی آن به شمار می‌آمده است.

وی افزود: این شرکت از حدود یک سال پیش ورود به بازار‌های جدید را آغاز کرده است و ویتنام، امارات و کوبا نمونه‌هایی از این بازار‌ها هستند.

 

میرکریمی ادامه داد: از ۲۵ اردیبهشت تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا عملیاتی می‌شود و این امر هزینه سرمایه‌گذاری مشترک میان شرکت‌های ایرانی و روسی را پایین می‌آورد، چون بخش زیادی از نهاده‌های تولید و محصولات نهایی بدون پرداخت تعرفه به دو کشور وارد می‌شود و این موضوع محاسبات را به میزان قابل‌توجهی تغییر خواهد داد، بنابر اینها تحقق سرمایه‌گذاری شرکت خوردوساز روس در ایران شدنی به نظر می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: صفر بودن تعرفه‌های گمرکی میان ایران و روسیه می‌تواند قیمت خودرو‌های روسی را پایین آورد و قدرت رقابت این خودرو‌ها را در برابر خودرو‌های وارداتی که گاه تعرفه ۱۰۰ درصدی برای واردات آنها وضع می‌شود بالا برد.

در همین رابطه مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پاسخ به این پرسش که ورود روس‌ها چه فرصت‌ها و تهدید‌هایی برای صنعت خودروی ایران دارد، اظهار کرد: براساس آنچه در جلسات میان کمیسیون صنایع مجلس و وزیر صمت مطرح شده، نمایندگان از وزیر تقاضای افزایش عرضه خودرو را دارند و این افزایش عرضه شامل انواع خودرو‌های داخلی و وارداتی می‌شود.

وی افزود: مسیر دیگری که به تقویت عرضه خودرو در ایران می‌انجامد همین سرمایه‌گذاری‌های مشترکی است که ایران می‌تواند با شرکت‌های صاحب برند در حوزه خودرو داشته باشد. وزیر صمت به تازگی در جلسه کمیسیون گزارشی حاکی از این موضوع ارائه کرده‌اند که چندین کشور درخواست دارند که شرکت‌های آنها برای مونتاژ و تولید خودرو به ایران وارد شوند.

پوردهقان تصریح کرد: با این حال در سرمایه‌گذاری مشترک این دغدغه وجود دارد که صنعت نباید سمت خودرو‌های بی‌کیفیت درجه ۳ و ۲ جهانی برود، زیرا شان ملت ایران در این است که بهترین خودرو‌ها را استفاده کنند. ما به دنبال خودرو‌های باکیفیت و برند‌های روز دنیا هستیم و مجلس تذکرات لازم را در این زمینه به وزارت صمت داده و تاکید دارد حساسیت ویژه بر کیفیت خودرو‌های وارداتی و مونتاژی وجود داشته باشد و اجازه نخواهیم نداد تجربه تلخی که در مورد برخی برند‌های خودرو‌های چینی در کشور ما اتفاق افتاده تکرار شود.

نماینده مردم اردکان گفت: ایران از پتانسیل‌های جذابی برای سرمایه‌گذاری خودروسازان جهان برخوردار است، اما در داخل کشور اجازه ورود سرمایه‌گذاران به واسطه انحصاری که در تولید خودرو وجود دارد داده نمی‌شود و سرمایه‌گذاری که تاکنون صورت گرفته نیز به واسطه تهاتر نفت با قطعات خودرو بوده و ارز آن از نیز محل فروش نفت در شرایط تحریم تامین شده است.

منبع: ایران جیب

ارسال نظر