
به گزارش کارنا، از مهمترین اطلاعاتی که از طریق کلاستر در اختیار راننده قرار میگیرد درجه آب موتور خودرو است که بیشتر اوقات محدوده خاصی را نشان میدهد و به این دلیل راننده متوجه میشود که موتور در چه وضعیت دمایی قرار دارد.
اما اگر درجه آب یک خودرو از محدوده نرمال خارج شود، میتوان فهمید که یک جای کار میلنگد و به همین دلیل بهتر است با توجه به ایام پیش رو و مسافرتهای نوروزی، با محدوده نرمال درجه آب موتور خودرو آشنا شوید تا در صورت لزوم، از آسیب رسیدن به موتور جلوگیری کنید.
آمپر و یا هشداردهنده دمای آب را میتوان یکی از مهمترین بخشهای اطلاع دندهای دانست که در همه خودروها وجود دارد و راننده را از وضعیت دمای مخلوط آب و ضدیخ آگاه میکند. این سیستم در برخی از خودروها مانند مزدا ۳ نیو به صورتی است که در کلاستر یک قسمت درجه بندی شده وجود ندارد و در صورت لزوم، چراغ هشدار قرمز رنگی روشن میشود که از طریق آن میتوان فهمید دمای مخلوط خنک کننده بیش از اندازه بالا رفته است.
این چراغ زمانی که خودرو تازه روشن شده آبی رنگ است و آبی بودنش هم نشان دهنده دمای پایین مخلوط است. اما به جز برخی خودروها مانند مزدا ۳ جدید، ام وی ام ۳۱۵ و…، مابقی خودروها دارای درجه بندی مشخصی در کلاستر هستند که نشان میدهد دمای مخلوط خنک کننده در چه وضعیتی است.
برخی از این درجه بندیها به صورت آنالوگ و برخی دیگر به صورت دیجیتال اند، اما به طور کلی، هر دو مدل یک چیز را نشان میدهند و آن هم میزان درجه آب موتور خودرو به صورت نسبی است. پس از این بابت میان این دو نوع درجه آب فرقی وجود ندارد.
محدوده نرمال درجه آب موتور خودرو چهقدر است؟
به طور قطعی نمیتوان در مورد محدوده نرمال درجه آب موتور خودروهای مختلف صحبت کرد، زیرا موتورهای مختلف الگوهای طراحی خاص خود را دارند. به طور تقریبی، اما میتوان گفت این محدوده در بیشتر خودروها بین ۹۰ تا ۱۰۵ درجه سلسیوس است.
نحوه تشخیص محدوده نرمال درجه آب موتور خودرو از آمپر
در بیشتر خودروها آمپر آب عددگذاری نشده است و با یک بازهای روبهرو هستیم که قسمت پایین برخی از آنها آبی رنگ و قسمت بالا نیز قرمز است؛ بنابراین نمیتوانیم متوجه شویم که دمای دقیق موتور چند درجه سلسیوس است. به همین دلیل نیاز است از موقعیت قرارگیری عقربه، نرمال بودن وضعیت دمای موتور را تشخیص دهیم.
از این رو بهتر است بدانید دمای آب و مخلوط خنک کننده خودرو در شرایط عادی و پس از گرم شدن باید حدوداً در وسط محدوده قرار گیرد، اما این را نیز بدانید که اگر آمپر کمی از وسط بالاتر رفت، مشکلی به وجود نیامده و این قضیه نمیتواند دردسرساز شود، زیرا پس از مدت کمی، ترموستات مسیر عبوری آب از موتور به رادیاتور را باز میکند و به کمک فن، دمای مخلوط خنک کننده پایین میآید.
بسیاری فکر میکنند این افزایش دمای جزئی موجب آسیب رسیدن به موتور میشود، از این رو، در روزهای گرم سال از کولر خودروی خود استفاده نمیکنند. در این باره لازم است بدانید این افزایش دمای جزئی هیچ ضرری برای خودرو ندارد و طراح موتور همه این شرایط را در نظر گرفته، پس بهتر است در روزهای گرم سال از کولر خودروی خود استفاده کنید تا هنگام رانندگی آرامش بیش تری داشته باشید.
۴. گرفتار شدن در ترافیک
همان طور که میدانید، هنگام گرفتار شدن در ترافیک نیز درجه آب موتور کمی بالا میرود که این قضیه نیز به دلیل گاز و ترمز کردنهای پیاپی و سرعت پایین عملکردی واتر پمپ اتفاق میافتد.
۵. حرکت در یک مسیر صاف و با سرعت ثابت
یکی از شرایطی که ممکن است آمپر آب پایینتر از وسط قرار گیرد زمانی است که برای مثال در یک اتوبان با سرعتی تقریباً ثابت در حال حرکت هستید. در این موقعیت موتور زیاد تحت فشار قرار نمیگیرد، زیرا سبکترین دنده ممکن درگیر است و دور موتور نیز بالا نیست، بنابراین دمای آب و ضدیخ نیز کمی پایینتر از حد وسط قرار میگیرد.
۶. حرکت در سرازیری
حرکت در سرازیریهای با شیب زیاد باید با دنده سنگین صورت گیرد تا سرعت خودرو بیش از اندازه زیاد نشود. در این صورت، دور موتور بالا میرود، اما موتور تحت فشار قرار نمیگیرد و سوخت تزریق نمیشود. در چنین شرایطی آمپر تقریباً در وسط قرار میگیرد، اما اگر شیب سرازیری زیاد نباشد و بتوانید از دندههای سبکتر استفاده کنید، موتور کمتر از حالت قبل تحت فشار قرار میگیرد و دمایش پایین میآید. به دنبال این قضیه آمپر آب نیز کمتر میشود.
منبع: اقتصادآنلاین
ارسال نظر