به گزارش کارنا، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر در نشستی خبری اظهار داشت: مشترکانی که در تابستان امسال مصارف برق خود را نسبت به سال قبل کاهش دهند، علاوه بر برخورداری از پاداش روی قبوض و رایگان شدن قبض برق، از جوایز متنوعی، چون خودرو و لوازم خانگی که به قید قرعه به افرادی که در مصرف برق صرفهجویی کردهاند اعطا میشود، برخوردار خواهند شد.
وی افزود: برای تابستان امسال ۴۷ میلیون جایزه غیرنقدی برای مشترکان برق پیشبینی شده است.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه تعرفه برق در سال ۱۴۰۳ هیچ تغییری نخواهد داشت، گفت: کسانی که بیش از ۲.۵ برابر الگو مصرف برق دارند، به ازای هر کیلووات ساعت مازاد بر ۲.۵ برابر الگو، ۲۷۰۰ تومان پرداخت خواهند کرد که مطابق با قیمت خرید برق تجدیدپذیرها خواهد بود.
وی ادامه داد: این مشترکان که حدود یک میلیون مشترک هستند تا پیش از تابستان به کنتورهای هوشمند مجهز میشوند و در صورت ادامه پرمصرفی قطعا با قبوض سنگین برق مواجه خواهند شد.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: همچون سال گذشته برای هر کیلووات صرفه جویی در مصرف برق مشترکان خانگی ٢ هزار تومان پاداش تعیین شده که مشترکان میتوانند ضمن برخورداری از این پاداش نقدی که در قبوض برق آنها لحاظ میشود، در قرعه کشی اهدای جوایز ارزندهای که از آنها یاد شد، نیز شرکت کنند.
رجبی مشهدی در ادامه به طرح نیروگاه سازی توسط صنایع انرژی بر مطابق قانون مانع زدایی از صنعت برق اشاره کرد و گفت: تاکنون ١٧ هزار مگاوات موافقت اصولی احداث نیروگاه صنعتی صادر شده که از این میزان ١٣٦٩ مگاوات واحد نیروگاهی احداث و به شبکه سراسری برق کشور متصل شده که این میزان تا اوج بار تابستان امسال به ١٨٧١ مگاوات خواهد رسید.
وی با بیان اینکه صنایع نیروگاه ساز علاوه بر این که میتوانند برق مازاد خود را به صنایع دیگر صادر کنند، گفت: حتی اگر صنایع موفق به انجام این کار نشوند، صنعت برق با قیمتهای جذابی برق آنها را خریداری خواهد کرد.
رجبی مشهدی در عین حال تصریح کرد: صنایعی که در این طرح مشارکت نکرده و مبادرت به ساخت نیروگاه نکردند، در اولویت برنامههای مدیریت مصرف صنعت برق در دوره اوج بار تابستان قرار خواهند گرفت و صنایع سازنده نیروگاه، مطابق با ظرفیت ایجاد کرده از این برنامهها معاف خواهند بود.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه برای گذر از پیک تابستان ۱۴۰۳ در مجموع ۱۸۰ اقدام در ۶ محور تدوین شده است، گفت: تابستان امسال بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی تابستانی گرمتر از نرمال با افزایش ۲ تا ۳ درجهای هوا بیشتر از شرایط نرمال تابستان خواهد بود که در این صورت، تأثیر گرمای هوا را بر رشد مصرف برق خواهیم داشت.
وی افزود: سه سناریوی رشد مصرف ۳.۵ درصدی، ۴.۵ درصدی و ۶ درصدی برای تابستان امسال پیشبینی شده که در حداقل میزان رشد مصرف، میزان اوج تقاضای برق به ۷۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات میرسد و در صورت تحقق پیشبینی سازمان هواشناسی مبنی بر گرمای تابستان، رشد ۶ درصدی در مصرف برق رخ خواهد داد که اوج تقاضای برق را به ۷۷ هزار و ۷۵۰ مگاوات میرساند.
رجبی مشهدی در خصوص افزایش ظرفیت نیروگاهی از ابتدای دولت تا امروز گفت: در مجموع تاکنون ۸ هزار و ۵۸۳ مگاوات به ظرفیت اسمی تولید برق کشور افزوده شده که بخشی از آن مربوط به نیروگاههای تازه احداث شده و بخشی نیز مربوط به ارتقای توان عملی نیروگاههای موجود است.
وی افزود: برای تابستان امسال واردات ۵۰۰ مگاواتی برق از کشورهای همسایه که عمدتا ترکمنستان و ارمنستان است، پیشبینی شده است.
منبع: تسنیم
ارسال نظر