به گزارش کارنا، به این ترتیب با عرضه یکخودروی برقی که سرنوشت شمارهگذاری و پروسه تحویل آن نامشخص است، ورود برقیها به کشور کلید خورده است. فروش چهار خودروی خارجی، آن هم با هیاهوی رسانهای و اظهارات ضد و نقیض مسوولان صنعتی در مورد تاریخ دقیق فروش این محصولات دقیقا یادآور اسفندماه سال ۱۴۰۱ است؛ سالی که وزارت صمت با ثبتنام بیش از ۳۳هزار متقاضی خودروی خارجی، فقط وعدههای طلایی داد و حتی از واردات ۲۰۰هزار خودرو در سال ۱۴۰۲ سخن گفت. در سال گذشته «دنیایاقتصاد» از عرضه خودروهای خارجی به عنوان «خالیفروشی» وزارت صمت یاد کرد؛ به این معنا که متقاضی و مشتری این خودرو مشخص بود، علاوه بر اینکه پروسه ثبتسفارش، شرکت واردکننده، تعرفه و... هم تعریف شده بود؛ اما خودرویی وجود نداشت و به جای خودرو دهها وعده و وعید در سبد مسوولان صنعتی جای گرفته بود که متقاضیان را با آن مشغول کرده بودند.
حالا هم چهار خودرو در لیست مشغولیتهای وزارت صمت و رسانهها و متقاضیان قرار گرفته است؛ خودروهایی که مدل آنها، شرکتهای واردکننده و پروسه عرضه آنها مشخص شده، اما هنوز معلوم نیست که این خودروها چه زمانی وارد کشور میشوند. به فرض ورود بهموقع نیز مشخص نیست چه زمانی از گمرک ترخیص خواهند شد و از سد سازمان ملی استاندارد و پلیس راهور گذر خواهند کرد.
در هر صورت با اعلام اخبار مربوط به فروش اولین خودروی برقی، برخی تصور میکردند که قرار است فروش جدیدی صورت گیرد که در این زمینه مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه خودروها، با اعلام آغاز اولین طرح فروش خودروهای برقی وارداتی و هیبریدی از عصر یکشنبه ١۶اردیبهشتماه، تاکید کرد که این دور از فروش چهار خودروی وارداتی شامل دو خودروی برقی، یکخودروی هیبریدی و یک خودروی بنزینی، صرفا برای ثبت نامکنندگان مرحله اول خودروهای وارداتی که اسفندماه سال ١۴٠١ ثبت نام کرده بودند، خواهد بود و ثبت نام جدیدی صورت نمیگیرد.
طبق اعلام مدیر سامانه یکپارچه خودروها، این مرحله از فروش خودروهای وارداتی که اولین دور از فروش خودروهای برقی است، صرفا برای متقاضیان مرحله اول ثبت نام خودروهای وارداتی که اسفندماه سال ۱۴۰۱ با بلوکه کردن وجه ۵٠٠میلیون تومانی در حساب وکالتی خود اقدام به ثبت نام کرده و نوبت دهی شده بودند، امکان ثبت درخواست یک خودرو از چهار خودروی عرضهشده وجود خواهد داشت.
وی تاکید کرده که در این دور از فروش خودروهای وارداتی، دو خودروی برقی شامل هیوندای برقی (واردشده توسط معین خودرو) و خودروی برقی وارداتی توسط گروه صنعتی ایران خودرو، یک خودروی هیبریدی (لاماری) و یک خودروی نیسان سانی (واردشده توسط معین خودرو) عرضه شده است. بر این اساس متقاضیان تا فردا سه شنبه (۱۸ اردیبهشتماه) فرصت دارند از بین چهار خودروی واردشده، یک محصول را انتخاب کنند.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر