۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۱
اختصاصی
جهش تولید با صف‌های طولانی تخصیص ارز ممکن نیست
عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور اظهار داشت: ابلاغ دستورالعمل تعیین فرمول محاسبه ارز از سوی وزارت صمت در سال گذشته که با سهیه بندی و محدودیت‌های ارز برای تولیدکنندگان همراه بود به مانعی جدی در مسیر تولید تبدیل شده است.
کد خبر: ۸۲۱۹

به گزارش کارنا، عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور اظهار داشت: ابلاغ دستورالعمل تعیین فرمول محاسبه ارز از سوی وزارت صمت در سال گذشته که با سهیه بندی و محدودیت‌های ارز برای تولیدکنندگان همراه بود به مانعی جدی در مسیر تولید تبدیل شده است. 

یوسف حقیقی با اشاره به بحران نقدینگی در صنعت قطعه سازی عنوان کرد: متاسفانه بدعهدی خودروسازان نسبت به ایفای تعهدات خود به قطعه سازان و تاخیر در پرداخت مطالبات، مشکلات نقدینگی در صنعت قطعه سازی را تشدید کرده است.

 وی در ادامه به مشکلات ارزی قطعه سازان اشاره کرد و گفت: علیرغم اینکه امسال به نام جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده است، اما ابلاغ دستورالعمل تعیین فرمول محاسبه ارز از سوی وزارت صمت در سال گذشته که با سهیه بندی و محدودیت‌های ارز برای تولیدکنندگان همراه بود به مانعی جدی در مسیر تولید تبدیل شده است.

 عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور در گفتگو با خبرنگار کارنا با بیان اینکه با محدودیت‌های ارزی امکان رشد تولید میسر نخواهد بود، افزود: افزایش تولید قطعات نیازمند تخصیص ارز برای تامین مواد اولیه وارداتی است که متاسفانه اعمال شرایط جدید تخصیص ارز از سال گذشته موجب ایجاد صف‌های طولانی تخصیص ارز شده است.

حقیقی با بیان اینکه فرآیند تخصیص ارز درگذشته بین ۳۰ تا ۴۵ روز به طول می‌انجامید، یادآور شد: صف تخصیص ارز در سال‌های گذشته کاملا برنامه ریزی شده و تکلیف قطعه ساز روشن بود، اما در حال حاضر فرآیند تخصیص ارز کاملا در اختیار بانک مرکزی بوده و تا ۹۰ روز به طول می‌انجامد.

 وی با اشاره به اینکه تایید ثبت سفارش‌های ارزی از سوی بانک مرکزی نیازمند حجم بالای نقدینگی در مدت زمان کوتاه است، افزود: در حال حاضر مدت زمان تایید ثبت سفارش‌های ارزی از سوی بانک مرکزی و خرید ارز توسط قطعه ساز ۲۰ روز به طول می‌انجامد و قطعه ساز در این فاصله زمانی باید حجم بالایی ریال در اختیار داشته باشد، در غیر این صورت صف تخصیص ارز را از دست داده و باید مجدد ۳ تا ۴ ماه در صف جدید تخصیص ارز منتظر بماند.

 عضو هیات مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور بیان کرد: از طرف دیگر بحران نقدینگی خودروسازان موجب شده قطعه ساز زمان طولانی را برای تخصیص ارز سپری کند و، چون قادر به دریافت به موقع مطالبات خود از خودروساز نیست، عملا فرصت خرید ارز را از دست می‌کند.

حقیقی در پایان تاکید کرد: متاسفانه مشکلات قطعه سازان همچنان پابرجا است وتا این لحظه سیگنالی برای رفع مشکلات از سوی دولت دریافت نشده است.

تعداد بازدید : 3

ارسال نظر