به گزارش کارنا، علی لهراسبی کارشناس امور شهری در یادداشتی مطرح کرد: زمان آن فرا رسیده است که پایتخت، تبدیل به شهری برقی و هوشمند شود. چون با تحقق این امر مهم، تهران با هدفتر و التزام بخشتر خواهد شد. خودروهای برقی، پاک و دوستدار محیط زیست؛ مزایا و فواید بسیاری برای مشتریان و محیط زیست دارند. زایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکتهای خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامههای خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر را رونمایی کنند.
بدین ترتیب شرکتهای خودروسازی بزرگ تصمیم گرفتهاند که تغییر رویکرد داده و به سوی ساخت و طراحی خودروهای برقی، الکتریکی و هیبریدی بپردازند تا در سالهای آینده، مشتریان خودرو بیشتر به خرید این محصولات روی بیاورند. امروزه در سراسر جهان اتوبوسهای برقی به یکی از مهمترینِ وسیلههایی برای افزایش کیفیت سیستم ناوگان حمل و نقل و همچنین کاهش انتشار آلودگی تبدیل شده است. اتوبوسهای برقی با عملکردی مناسب به یک راهکار عالی برای شهرهای بزرگ در سراسر جهان تبدیل میشوند تا ضمن بهبود کیفیت هوای شهری به کاهش هرچه بیشتر آلودگی صوتی نیز کمک کنند. آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانهای حاصل از وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی و غیرعمومی در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است.
سازمان بهداشت جهانی WHO تخمین میزند که حدود ۷ میلیون نفر سالانه بر اثر قرار گرفتن در معرض هوای آلوده جان خود را از دست میدهند و این آلودگیها ۹۰ درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار میدهد. وجود مهدود بر فراز شهرهای صنعتی مانند تهران و آلودگی هوا ناشی از مصرف بی رویه سوختهای فسیلی، نرخ مرگ و میر ناشی از بیماریهایی مانند سکته مغزی، بیماری قلبی، بیماری مزمن انسداد ریه، سرطان ریه و عفونتهای حاد تنفسی را افزایش میدهد. این سطح بالای درگیری با بیماریهای ناشی از آلودگی هوا باعث وارد شدن هزینههای جبران ناپذیر به سلامت عمومی جامعه شده و همچنین هزینههای درمانی گزافی را بر روی دست خانوادهها و سیستمهای سلامت میگذارد.
در این بین استفاده از وسایل نقلیه عمومی و مخصوصاً اتوبوسهای برقی یکی از راهکارهای مناسب برای کاهش سطح آلودگی محیط زیست شهری است و همچنین میتواند به حفظ سلامت عمومی افراد جامعه کمک کند. اتوبوسهای برقی کارایی بالایی داشته و هزینههای عملیاتی کمتری نسبت به اتوبوسهای دیزلی دارند. صرفهجویی در سوخت خودروهای برقی نسبت به خودروهای با سوخت گازوئیل و فسیلی بسیار قابل توجه است و همچنین اتوبوسهای برقی با کمتر شدن قطعات متحرک سیستم پیشرانه به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند. با صرفهجویی در سوخت، تعمیر و نگهداری، این خودروها میتوانند میلیاردها تومان را در طول عمر فعالیت خود ذخیره کنند و این هزینههای صرفهجویی شده میتواند در بخشهای مختلف جامعه و همچنین سیستم حمل و نقل عمومی سرمایه گذاری شود.
از نظر ایمنی اتوبوسهای برقی قابل اعتماد هستند و نرخ خرابی تقریباً مشابه یا شاید کمتری در مقایسه با سایر مدلهای فسیلی دارند. سواری آرام و روان آنها به مسافران این امکان را میدهد که استراحت کنند و به راحتی گفتگو کنند و نبود موتور دیزلی آلودگی صوتی را کاهش میدهد. علاوه بر این، اتوبوسهای داخل شهری و سرویسهای مدرسه اغلب در مناطق شلوغ استفاده میشوند و کودکان بهویژه در معرض اثرات منفی آلودگی مانند مشکلات تنفسی و آسم قرار میگیرند و همچنین بر اساس گزارشات، این آلودگیها اثر مستقیمی بر تمرکز کودکان داشته و باعث عملکرد ضعیف آنها در آزمون مدارس میشود.
منبع:مهر
ارسال نظر