۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۱
چرا سرمایه‌گذاری در صنعت قطعه سازی توجیه اقتصادی ندارد؟ +صوت
خرید نقدی مواد اولیه توسط قطعه سازان زنجیره تامین را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.
کد خبر: ۹۵۰۹

به گزارش کارنا، بابک کریمخان درباره امکان جذب سرمایه‌گذاری در صنعت قطعه‌سازی عنوان کرد : سرمایه‌گذاری در صنایع قطعه سازی در صورتی توجیه اقتصادی خواهد داشت که چالش های موجود برطرف و مطالبات زنجیره تامین از سوی خودروساز به موقع پرداخت شود.

وی با اشاره به نقش صادرات در توجیه‌ پذیری سرمایه‌گذاری در این حوزه بیان کرد: به هر حال حضور در بازارهای صادراتی نقش به سزایی در گسترش روابط خارجی و توسعه اقتصادی کشور دارد  اما متاسفانه قطعه سازان سالهاست به سبب چالش‌ با خودروسازان این فرصت را از دست داده اند.

عضو انجمن صنایع همگن و قطعه‌سازان خودرو در گفت‌و‌گو با خبرنگار کارنا ادامه داد: علاوه بر این، در حال حاضر امکان صادرات به صورت مستقیم به دلیل محدودیت‌های نقل و انتقال ارز و بحران‌هایی که کشور با آن دست به گریبان است، وجود ندارد. 


کریمخان در ادامه به تاثیر نوسانات نرخ ارز و تحریم‌ها بر تامین مواد اولیه داخلی و خارجی اشاره و تصریح کرد: با توجه به قیمت گذاری مواد اولیه داخلی بر اساس نرخ جهانی، با رشد نرخ ارز، قیمت مواد اولیه نیز افزایش پیدا کرده و معمولا در این شرایط عرضه مواد اولیه از سوی تولیدکنندگان کاهش می یابد. 
وی اظهار داشت: خرید نقدی مواد اولیه توسط قطعه سازان در حالی که ناچار به فروش اعتباری تولیدات خود به خودروساز داخلی هستند، زنجیره تامین را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.

عضو انجمن صنایع همگن و قطعه‌سازان خودرو با اشاره به تاثیر مستقیم مشکلات نقدینگی خودروسازان بر صنعت قطعه‌سازی اظهار داشت: دولت می بایست با آزادسازی قیمت خودرو به پویایی و سودآوری صنعت خودرو کمک کند.

کریمخان در پایان با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد تعادل و آرامش خاطر برای تولیدکنندگان و بنگاه‌های اقتصادی علی رغم افزایش قیمت ارز و تحریم‌های جدید، خواستار مدیریت صحیح، کاهش تنش های سیاسی، بازگشت صنعت کشور به روال معمول خود و تولید مستمر و اثربخش از سوی دولت شد.

تعداد بازدید : 1

ارسال نظر