۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۸
رییس اتاق ایران:
ضرورت بهره مندی از ظرفیت کمیته ارزی اتاق ایران در تنظیم بازار ارز
آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۳ با حضور رییس و اعضای هیات رییسه اتاق ایران، روسای اتاق‌های سراسر کشور و روسا و نمایندگان تشکل‌های اقتصادی، امروز صبح (۵ اسفند ماه) در محل اتاق ایران برگزار شد.
کد خبر: ۱۱۷۱۱

به گزارش کارنا، آخرین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۳ با حضور رییس و اعضای هیات رییسه اتاق ایران، روسای اتاق‌های سراسر کشور و روسا و نمایندگان تشکل‌های اقتصادی، امروز صبح (۵ اسفند ماه) در محل اتاق ایران برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار کارنا، صمد حسن زاده، رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران از اتاق ایران به عنوان عصاره بخش خصوصی و یکی از بازیگران نظام حکمرانی کشور در کنار دولت و جامعه مدنی یاد کرد و اظهار داشت: اتاق ایران همواره ماموریت تسهیل گری فعالیت‌های بخش خصوصی را مجدانه و مسئولانه وجهه همت خود قرار داده است.

وی در ادامه بر لزوم گسترش روابط اتاق ایران با مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و گفت: با توجه به ضرورت حضور مستمر نمایندگان اتاق ایران در روند بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه و همچنین لایحه بودجه ۱۴۰۴ با پیگیری‌های اتاق ایران برای اولین بار مقرر شد اجرای ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و جبران خسارت‌های ناشی از قطع برق و گاز و مشکلات صنایع در بودجه ۱۴۰۴ دیده شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به حضور اتاق ایران در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت و ارائه توانمندی‌های تولیدات داخلی با اتکا به حمایت و ظرفیت‌های اعضای اتاق اضافه کرد: در این نمایشگاه، معظم رهبری بر گسترش روابط اقتصادی با شرق و کشور‌های همسایه نظیر چین و روسیه تاکید کردند.

حسن زاده تاکید کرد: همچنین همکاری مشترک با مجمع تشخیص مصلحت نظام و عقد تفاهم‌نامه‌های عملیاتی و کارآمد و ایجاد کمیته مشترک بین اتاق ایران و دستگاه‌های اجرایی مانند سازمان توسعه تجارت ایران نمود‌های از تعمید روابط بخش خصوصی و حاکمیت در ماه‌های اخیر بوده است.

وی یادآور شد: حرکت به سمت بودجه عملیاتی با هدف افزایش سطح شفافیت و تخصیص منابع در اختیار در مسیر تقویت تجارت و سرمایه گذاری خارجی در دهمین دوره هیئت نمایندگان آغاز و در سال ۱۴۰۳ با دقت بیشتری مورد پیگیری اتاق ایران قرار گرفت.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: همچنین اتاق ایران در راستای تقویت مناسبات تجاری و گسترش تعاملات بین‌المللی فعالان اقتصادی و کارآفرینان طی شش ماه گذشته نسبت به پذیرش ۲۶ هیئت خارجی از کشور‌های پاکستان، گرجستان آفریقای جنوبی غنا، الجزایر، گرجستان عراق، عمان، ترکمنستان، روسیه، چین، سنگاپور، صربستان، افغانستان، ازبکستان، کوبا، برزیل و بنگلادش اقدام کرده و هیئت‌های اتاق ایران و کشور‌های پاکستان، صربستان، اردن، ترکیه، ازبکستان و تاجیکستان اعزام گردیده اند.

حسن زاده با بیان اینکه جهش نرخ ارز این روز‌ها نگرانی تولیدکنندگان در زمینه تامین مواد اولیه و افزایش هزینه‌های تولید را به همراه داشته است، تصریح کرد: ضمن اینکه بازیگران عرصه سیاسی و اقتصادی کشور را به ارائه راهکار‌های عملیاتی و موثر به دولت محترم ترغیب میکنیم از دولتمردان انتظار داریم تمهیداتی را در راستای کاهش اثرات افزایش نرخ ارز و تامین مواد اولیه وارداتی در دستور کار قرار دهد.

وی افزود: همچنین کمیته ارزی اتاق ایران که همواره در فراز و فرود‌های نرخ ارز در سال‌های گذشته همیار تنظیم گران بازار ارز بوده است بار دیگر در روز‌های پایانی سال ۱۴۰۳ با تمام قوا در کنار دولت خواهد بود تا کشور به سلامتی از این شرایط حساس عبور کند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر ضرورت اتخاذ سیاست‌های صحیح در راستای بهبود فضای کسب و کار و توسعه اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۴ اذعان داشت: توصیه‌های اساسی میتواند به تسهیل فعالیت‌های اقتصادی و ایجاد محیطی مناسب برای رشد و پیشرفت بخش خصوصی کمک نماید که در رأس آن تسهیل فرایند‌های اداری است چراکه امروز زمانبر بودن فرآیند‌های دولتی به یکی از مهمترین موانع بر سر راه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی تبدیل شده است.

حسن زاده با اشاره به اهمیت تقویت زیرساخت‌های حمل و نقل به منظور رقابتی کردن محصولات ایرانی بیان کرد: این موضوع علاوه بر توسعه صادرات در کاهش هزینه‌های تولید نیز بسیار کارساز خواهد بود.

شرایط برای حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور فراهم است
در ادامه این نشست، عیسی منصوری، رییس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران اظهار داشت: بر اساس مطالعات داخلی مبتنی بر روند جهانی که در کشور صورت گرفته است، اپیزود جدیدی از قواعد اقتصادی در سطح جهان قابل رصد است و آن طور که شواهد نشان می‌دهد در کشور‌هایی نظیر مجارستان، هلند ایتالیا و اخیرا آمریکا، تمرکزگرایی و ناسیونالیسم در حوزه اقتصادی به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: همچنین تصمیم گیری و سیاست گذاری دولت‌ها متاثر یا مبتنی بر منویات بخش خصوصی یکی از رویکرد‌های اقتصادی در دوره جدید است که کشور‌های برزیل، شیلی و کره جنوبی و ... از مصادیق بارز آن می‌باشند.

رییس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور و همچنین نگاه رهبری در نمایشگاه اخیر به نظر می‌رسد با توجه به شرایط اقتصادی داخلی و بین المللی و کنشی که بخش دولتی دارد، اکنون فرصت حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور بیش از گذشته فراهم شده است.

منصوری تاکید کرد: استفاده از این فرصت و مصادیقی، چون بازنگری در اصل ۴۴ قانون اساسی نیازمند همکاری نزدیک میان ارکان اتاق است که در آینده نزدیک از ظرفیت اتاق ایران استفاده خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: در ادامه نیز با حرکت‌ها و جهت گیری‌هایی مبتنی بر منویات ارکان اتاق ایران، نقش کارآمد بخش خصوصی در اقتصاد کشور و دنیا را افزایش خواهیم داد.

ارسال نظر