۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹
اختصاصی
واردات چند صد میلیون دلاری تایر نفس تولیدکننده را قطع کرده است+صوت
سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران از تحریم‌ها به عنوان مهم‌ترین مانع سرمایه گذاری در صنعت تایر یاد کرد و گفت: متاسفانه تحریم‌ها امکان خرید ماشین آلات تایرسازی و همچنین انتقال فناوری‌های نوین را از تایرسازان سلب کرده و در شرایط موجود به جز برخی کارخانجات چینی، دیگر کشور‌ها حاضر به همکاری با تولیدکنندگان ایرانی نیستند.
کد خبر: ۱۲۵۵۷

به گزارش کارنا، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران از تحریم‌ها به عنوان مهم‌ترین مانع سرمایه گذاری در صنعت تایر یاد کرد و گفت: متاسفانه تحریم‌ها امکان خرید ماشین آلات تایرسازی و همچنین انتقال فناوری‌های نوین را از تایرسازان سلب کرده و در شرایط موجود به جز برخی کارخانجات چینی، دیگر کشور‌ها حاضر به همکاری با تولیدکنندگان ایرانی نیستند.

مصطفی تنها با اشاره به راهکار‌های سرمایه گذاری در صنعت تایر بیان کرد: بخشی از سرمایه گذاری در صنعت تایر توسط سرمایه گذاران جدید و از زمان دولت نخست آقای روحانی و با دریافت موافقت اصولی و خرید زمین و دیوارکشی انجام شده که متاسفانه به دلیل تحریم‌ها و عدم تامین تکنولوژی و ماشین آلات در مراحل ابتدایی باقی مانده است.

وی در گفتگو با خبرنگار کارنا ادامه داد: بخشی از سرمایه گذاری‌ها در این صنعت نیز توسط کارخانجات تایرسازی از جمله ایران تایر، کویر تایر و بارز و در قالب طرح‌های توسعه‌ای در دست انجام است که البته موفقیت این طرح‌ها به تامین نقدینگی و ارز مورد نیاز کارخانجات بستگی خواهد داشت.

سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران از تحریم‌ها به عنوان مهم‌ترین مانع سرمایه گذاری در صنعت تایر یاد کرد و گفت: متاسفانه تحریم‌ها و به عبارتی چالش‌هایی که در مناسبات مالی با خارج داریم، امکان خرید ماشین آلات تایرسازی که بخش عمده آنها وارداتی است و همچنین انتقال فناوری‌های نوین را از تایرسازان سلب کرده و در شرایط موجود به جز برخی کارخانجات چینی، کشور‌های دیگر حاضر به همکاری با تولیدکنندگان ایرانی نیستند. مضاف بر اینکه همکاری با معدود شرکت‌های چینی نیز در بسیاری از مواقع به دلیل مسائل ارزی و عدم تامین به موقع ارز با نرخ مناسب با مشکل مواجه می‌شود.

تنها با اشاره به جهش نرخ ارز توافقی از ۲۸ هزار و ۸۰۰ تومان در سال گذشته به ۷۰ هزار تومان در سال جاری ادامه داد: مسأله تامین نقدینگی با توجه به عدم ثبات و افزایش شدید نرخ ارز، موضوعی حائز اهمیت برای تولیدکنندگان است چراکه به تناسب رشد نرخ ارز، تولیدکنندگان به حجم بیشتری از نقدینگی نیاز خواهند داشت.

وی با بیان اینکه صنعت تایر نیازمند میلیون‌ها دلار سرمایه گذاری است که تامین آن به راحتی ممکن نیست، افزود: از آنجایی که هزینه کالا‌ها و خدمات در کشور به نرخ ارز وابسته است و به تناسب جهش نرخ ارز، بهای انواع کالا و خدمات افزایش پیدا می‌کند، در حال حاضر عمده‌ترین مشکل واحد‌های تولیدی مساله نقدینگی است.

سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران از بازار سرمایه به عنوان ابزاری دیگر برای جذب سرمایه در صنعت تایر یاد کرد و اظهار داشت: همچنین شرکت‌های تایر سازی با استفاده از ظرفیت بورس و منطقی متناسب با شرایط بازار سرمایه می‌توانند نسبت به جذب سرمایه در این حوزه اقدام کنند، کمااینکه بسیاری از شرکت‌ها در سال‌های اخیر از طریق افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌های خود که سهل‌ترین مسیر برای جذب سرمایه است نسبت به اجرای طرح‌های توسعه ای، تامین ماشین آلات و توسعه خطوط تولید خود اقدام کرده اند.

تنها یادآور شد: هرچند که بازار سرمایه نیز تابع شرایط عمومی و اقتصادی کشور است و همان طور که شاهد هستیم، بازار بورس نیز در شرایط فعلی، وضعیت مناسبی ندارد و قادر به جذب هر میزانی از سرمایه نیست، اما در مجموع سهام تایرسازان از جذابیت خوبی در بازار سرمایه برخوردار بوده و به لحاظ نوسان قیمت در بازار جز سهام‌های پرتقاضا محسوب می‌شوند.

وی با تاکید بر ضرورت تخصیص بهینه منابع از سوی دولت بیان کرد: متاسفانه تخصیص منابع در کشور ما توسط ارگان‌های ذیربط به صورت بهینه صورت نمی‌گیرد. به طور مثال در سال گذشته چند صد میلیون دلار تایر وارد شده در حالی که کارخانجات تایرسازی در انتظار تخصیص چند ده میلیون دلار بوده اند.

سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران تصریح کرد: با توجه به دیدگاهی که مقام معظم رهبری به موضوع تولید دارند و هر سال بر مساله تولید به عنوان محور شعار سال تاکید دارند، اگر به مسائل مرتبط با تولید به قدر کافی توجه شده بود و به شکل واقعی در الویت دست اندرکاران و نهاد‌های دولتی از جمله وزارت صمت و بانک مرکزی قرار گرفته بود، اکنون شرایط تولید در کلیه صنایع از جمله صنعت تایر بهتر از وضعیت فعلی بود.

تنها عنوان کرد: متاسفانه شرایط تولید در کشور به خصوص در رابطه با تخصیص ارز به صنایع به نحوی بوده که برای تامین سه میلیون دلار ارز مورد نیاز صنعت تایر بار‌ها بین وزارت صمت و بانک مرکزی در رفت و آمد بوده ایم.

سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران بیان کرد: این در حالی است که وارد کنندگان به سادگی و در هر موقعیتی ارز دریافت کرده اند و نمونه بارز آن مقدار ارزی تخصیص یافته به صنعت تایر در سال گذشته در مقایسه با چند صد میلیون دلار ارزی است که به وارد کنندگان تایر تخصیص داده شده است. در حالی که با این مقدار ارزی که به واردات تایر اختصاص داده شده می‌توان نسبت به احداث تعدادی کارخانه تایرسازی در کشور اقدام کرد.

تعداد بازدید : 2

ارسال نظر