
به گزارش کارنا، بازار خودروی چین که زمانی یک بازار رشد حیاتی برای برندهای لوکس غربی به شمار میرفت با افزایش خودروسازان بومی و خودروهای برقی در دسترسشان به طور قابل توجهی تغییر کرده و پورشه حس طرد شدن در این بازار را دارد.
در سال ۲۰۲۴، فروش پورشه در بازار چین با کاهش ۲۸ درصدی به ۷۳۲۸۳ دستگاه رسید. در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۵ نیز شرایط سختتر شد و فروش این برند با کاهش ۴۲ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ۹۴۷۱ دستگاه رسید. البته مشکل تنها ۹۱۱ موتور احتراقی نیست.
برندهای بومی همچون شیائومی در حال عرضه خودروهای برقی ارزانتر و قدرتمندتر هستند که خودروهای برقی ممتاز پورشه مثل تایکان و ماکان را به چالش میکشند. مدیرعامل پورشه، الیور بلوم، در حاشیه نمایشگاه خودروی شانگهای ۲۰۲۵ اعلام کرد که ممکن است این خودروساز عقب نشینی کرده یا حتی از بازار خودروهای برقی چین خارج شود و به خبرنگاران گفت: "طی دو تا سه سال آینده خواهیم دید که پورشه به عنوان یک برند خودروی برقی در این بازار میماند یا خیر. "
علیرغم عرضه خودروهایی همچون SU۷ اولترای ۱۵۴۸ اسب بخاری شیائومی که رقیب تایکان با قیمتی حدود ۷۳ هزار دلار است، پورشه اصرار دارد که خودروهایش در مقایسه با رقبای ارزان تر، تجربه سواری بهتری ارائه میدهند. این امر خوب و مهم است، اما به نظر میرسد خریداران چینی واقعا به آن اهمیتی نمیدهند. یک مدل پایه تایکان در بازار چین قیمت ۱۲۶ هزار دلاری دارد.
پورشه برخلاف خودروسازان آلمانی دیگر همچون مرسدس بنز و بی ام و محصولات بومی سازی شده مخصوص خریداران چینی ندارد. برندهای دیگر در مدلهای دارای فاصله بیشتر بین دو محور و زیربرندهای برقی مخصوص این بازار و خودروهایی مبتنی بر سلیقه چینیها سرمایه گذاری کرده اند. پورشه فعلا برنامهای برای مدلهای مخصوص به چین ندارد و فعلا در سراسر دنیا بر استراتژی محصول خود متمرکز خواهد بود.
ارسال نظر