به گزارش کارنا، یک فعال بازار لوازم یدکی در خصوص آخرین وضعیت بازار لوازم یدکی بیان کرد: با توجه به رکود حاکم بر بازار لوازم یدکی نه تنها افزایش قیمتی را از ابتدای سال تا کنون شاهد نبودیم بلکه فروشندگان قطعات یدکی به منظور ایفای تعهدات و پرداخت بدهی خود ناچار به فروش قطعه به زیر قیمت هستند.
مهدی کاظمی درباره تامین قطعات در بازار لوازم یدکی عنوان کرد: رکود و کاهش تقاضا در بازار لوازم یدکی موجب شده کمبودی را در بازار لوازم یدکی احساس نکنیم.
وی با اشاره به دلایل کمبود برخی قطعات در بازار لوازم یدکی اظهار داشت: کلیه صنوف مقاطعی با کمبود کالا مواجه هستند و بازار لوازم یدکی از این قاعده مستثنی نیست اما عمدتا زمانی که قطعه ای در مسیر تولید و یا واردات است، کمبود آن را در بازار لوازم یدکی حس می شود.
این فعال بازار لوازم یدکی در گفتگو با خبرنگار کارنا با بیان اینکه تامین قطعات خودروهایی که با تیراژ پایینی وارد بازار ایران می شوند به مراتب سخت تر از خودروهای داخلی و مونتاژی است، افزود: به عنوان مثال تامین قطعات خودروهای برند ام وی ام که حداقل ۵۰ هزار دستگاه از آن در بازار موجود است و ۳۰۰ واحد فروش قطعات یدکی دارد به مراتب راحت تر از خودروهایی است که تنها ۵۰ دستگاه از آن وارد بازار ایران شده و قطعات آن تنها توسط یک واحد صنفی تامین می شود.
کاظمی یادآور شد: حتی در صورت کمبود قطعه نیز صنف فروشندگان قطعات یدکی سعی می کنند با واردات آن قطعه از کشورهای حاشیه خلیج فارس رضایت مشتریان را جلب کرده و هرگز اجازه نمی دهند خودرویی به دلیل کسری قطعه در تعمیرگاه یا پارکینگ ها بماند.
وی در خصوص آخرین تغییرات قیمتی در بازار لوازم یدکی بیان کرد: همان طور که اشاره شد به سبب رکود حاکم بر بازار لوازم یدکی نه تنها افزایش قیمتی را از ابتدای سال تا کنون شاهد نبودیم بلکه فروشندگان قطعات یدکی به منظور ایفای تعهدات و پرداخت بدهی های خود ناچار به فروش قطعه به زیر قیمت هستند.
این فعال بازار لوازم یدکی تصریح کرد: عرضه قطعات گران قیمت نیز به این دلیل است که بازار کمبود آنها را حس کرده و به محض تامین قطعه از مسیر تولید یا واردات، قیمت آن مجدد به روال طبیعی خود بازخواهد گشت.
کاظمی ساماندهی بازار لوازم یدکی را نیازمند رشد عرضه از محل تولیدات داخل و واردات دانست و اذعان داشت: واردات قطعاتی که ساخت داخل ندارند می تواند بخشی از کمبودها در بازار لوازم یدکی را جبران کند چراکه مردم نباید در انتظار تامین قطعه از محل تولیدات داخل بمانند.
وی با بیان اینکه تولیدات داخل به تنهایی پاسخگوی نیاز بازار نیست، یادآور شد: تعدادی از فعالان بازار لوازم یدکی به منظور تامین حداکثری نیاز بازار سعی می کنند قطعاتی که امکان تولید آنها در داخل وجود ندارد را وارد کنند. به عنوان مثال در رابطه با قطعاتی مانند لنت ترمز نیاز به واردات نداریم چراکه این قطعه به میزان نیاز از سوی تولیدکنندگان داخل تولید و به بازار عرضه می شود. هر چند که لنت ترمز خودروهای جدید که ظرف دو سال گذشته وارد کشور شده اند هنوز تولید انبوه نشده و در این بخش نیاز به واردات است.
به سبب رکود حاکم بر بازار لوازم یدکی نه تنها افزایش قیمتی را از ابتدای سال تا کنون شاهد نبودیم بلکه فروشندگان قطعات یدکی به منظور ایفای تعهدات و پرداخت بدهی های خود ناچار به فروش قطعه به زیر قیمت هستند.
این فعال بازار لوازم یدکی عنوان کرد: اگرچه تولیدکنندگان قطعات یدکی تا کنون در تامین قطعات خودروهای داخلی و مونتاژی عملکرد قابل قبولی داشته اند اما واردات قطعات امکان رقابت با کشورهای مختلف دنیا را فراهم کرده و دیگر کمبودی را در بازار احساس نخواهیم کرد.
کاظمی در ادامه بر لزوم حمایت دولت از تولیدکنندگان قطعات یدکی تاکید کرد و گفت: دولتمردان می بایست با اعطای تسهیلات کم بهره و بلند مدت و تامین نهاده های انرژی از جمله تامین برق، تولیدات داخل را تقویت کنند زیرا امروز قطعی برق به یکی از موانع جدی در حوزه تولید تبدیل شده و موجب آسیب به صنف لوازم یدکی شده است.
وی با بیان اینکه حمایت از تولیدکنندگان داخل و صنف فروشندگان لوازم یدکی، کمبودها در بازار را جبران کرده و موجب کاهش قیمت قطعات در بازار خواهد شد، تصریح کرد: قیمت هر کالایی رابطه مستقیمی با میزان عرضه آن کالا دارد. بنابراین با نظارت صحیح مسئولین بر عرضه کافی و تامین به موقع قطعات و تلاش برای تنظیم بازار قیمت ها در بازار نیز کاهش پیدا خواهد کرد..
این فعال بازار لوازم یدکی یادآور شد: متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلات در صنف لوازم یدکی عدم مشورت و همفکری مسئولین با انجمن های صنفی و متخصصان این حوزه است. به عنوان مثال اغلب قوانین صنفی مجلس بدون کسب نظر از انجمن های صنفی و با ایرادات بسیار به تصویب می رسد.
کاظمی در پایان گفت: این در حالی است که با توجه به وجود مواد اولیه و نیروی کار متخصص در کشور بسیاری از چالش ها در این حوزه قابل رفع است مشروط بر اینکه از نظرات بخش خصوصی و انجمن های صنفی برای تصمیم گیری در این حوزه استفاده شود چراکه انجمن های صنفی به واسطه تجاربی که در این حوزه دارند می توانند دولت را در تنظیم بازار لوازم یدکی کمک کنند.
ارسال نظر