۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶
اختصاصی
آمادگی صنعت روانکار برای تولید روغن موتور خودروهای برقی
پیش از گسترش خودرو‌های برقی در کشور تصور می‌شد خودرو‌های الکتریکی به دلیل عدم برخورداری از موتور احتراقی نیازی به روغن موتور ندارند در حالی که گیربکس و سیستم‌های هیدرولیک مصرفی نیاز به روانکار دارند و با توسعه خودرو‌های برقی، تولید و تامین روانکار‌های مخصوص خودرو‌های الکتریکی توسط تولیدکنندگان داخل بیش از گذشته احساس می‌شود. در خصوص توسعه خودرو‌های برقی و تاثیر آن بر صنعت روانکار با یک کارشناس بازار روانکار به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:
کد خبر: ۷۳۲۷

به گزارش کارنا، پیش از گسترش خودرو‌های برقی در کشور تصور می‌شد خودرو‌های الکتریکی به دلیل عدم برخورداری از موتور احتراقی نیازی به روغن موتور ندارند در حالی که گیربکس و سیستم‌های هیدرولیک مصرفی نیاز به روانکار دارند و با توسعه خودرو‌های برقی، تولید و تامین روانکار‌های مخصوص خودرو‌های الکتریکی توسط تولیدکنندگان داخل بیش از گذشته احساس می‌شود. در خصوص توسعه خودرو‌های برقی و تاثیر آن بر صنعت روانکار با یک کارشناس بازار روانکار به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:

علیرضا آمارمحمدی با بیان اینکه عدم نیاز خودرو‌های برقی به روانکار، فرضیه درستی نیست، اظهار داشت: فرقی نمی‌کند گیربکس خودرو با برق یا بنزین کار کند، هر خودرویی که دارای حرکت و اصطکاک است نیاز به روانکار دارد. خودرو‌های برقی نیز برای کاهش اصکاک نیازمند روانکار‌های با کیفیت، با طراحی و مواد اولیه خاص هستند و قطعا با افزایش خودرو‌های برقی در کشور، انقلابی را درمیزان و رویه مصرف و فرمولاسیون روانکار‌های خودرویی شاهد خواهیم بود.  

وی درباره نقش توسعه خودرو‌های برقی بر بازار روانکار‌های خودرویی عنوان کرد: خودرو‌های برقی انواع مختلفی دارند و شامل خودرو‌های تمام برقی یا پلاگین و خودرو‌های هیبردی می‌شوند. خودرو‌های تمام برقی، خودرو‌هایی هستند که موتور الکتریکی قدرت موردنیاز برای حرکت خودرو را تامین می‌کند و اساسا سوخت فسیلی و احتراق در این موتور‌ها مصرف نمی‌شود.

این کارشناس بازار روانکار در گفتگو با خبرنگار کارنا افزود: دراین نوع خودرو‌های برقی، نیازی به روغن موتور با تعبیر کنونی وجود ندارد، اما برخی از مایعات و روغن‌های خاص برای بخش‌های دیگر خودرو ممکن است نیاز به بررسی و تعویض داشته باشند. این ویژگی باعث کاهش هزینه‌های نگهداری این خودرو‌ها می‌شود، هرچند که در حال حاضر هزینه تعویض باتری آنها بسیار گران می‌باشد.

آمارمحمدی ادامه داد: خودرو‌های هیبریدی نیز از سیستم ترکیبی شامل موتور با سوخت فسیلی و موتور الکتریکی با نیروی باتری بهره می‌برند و توان لازم برای حرکت را از بیش از یک منبع تامین می‌کنند. به عبارت دیگر خودرو‌های هیبریدی برای حرکت می‌توانند همزمان از انرژی برق و موتور احتراقی استفاده کنند.

وی اضافه کرد: خودرو‌های هیبریدی دارای باتری پرقدرت و قابل شارژ هستند و درکنار موتور احتراقی خود مسافت و دوام شارژ باتری را توام  با سرعت و قدرت بیشتری را عرضه می‌کنند، اما به هر حال جایگاه‌های شارژ باتری و قطعات و لوازم تعویضی آنها در بازار مصرف ضرورت دارد که در حال حاضر به صورت کافی دیده نمی‌شود.

این کارشناس بازار روانکار با بیان اینکه هر یک از انواع خودرو‌های برقی به لحاظ  طراحی و فرمولاسیون روانکاری متفاوت هستند، تصریح کرد: خودرو‌های هیبریدی نیاز به روغن موتور‌های با ویسکوزیته‌های بسیار پایین، سطح کیفی و دوام بسیار بالا دارند که اکنون نیز توسط تولیدکنندگان داخل تولید و عرضه می‌شود. در رابطه با خودرو‌های تمام برقی نیز توان طراحی و تولید روانکار‌های مورد نیاز آنها در کشور وجود دارد.

آمارمحمدی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به وجود تخصص و دانش فنی تولید روغن موتور‌های مرغوب در کشور امکان طراحی روانکار‌های به روز اروپایی و آمریکایی به راحتی توسط تولیدکنندگان و متخصصان داخلی وجود دارد که البته با بهره گیری ازمواد اولیه وارداتی میسر بوده، اما در حال حاضر با توجه به نبود تقاضای اساسی در بازار، بیشترین ظرفیت تولید پاسخگوی تامین نیاز روانکار‌های موتور‌های احتراقی می‌باشد و روانکار‌های خودرو‌های برقی با حجمی کم و اغلب با هدف تحقیق و توسعه محصول تولید می‌شوند.


وی در ادامه تاکید کرد: صنعت روانکار به لحاظ تکنیکال، صنعتی پویا رو به جلو است وبا توجه به نیاز طراحی‌های مکانیکال جدید، موتور‌های خود را بروزرسانی کرده و لذا هر زمان که حجم و ذائقه بازار مصرف مبنی بر ضرورت موتور‌های برقی در کشورتجربه  شود، تولیدکنندگان داخل برای تامین نیاز بازار خودرو‌های برقی آمادگی کامل  خواهند داشت؛ آمادگی که در خور نیاز مصرف داخل بوده و قطعا توان و توجیه صادراتی نیز خواهد داشت.

این کارشناس بازار روانکار با اشاره به اینکه با افزایش خودرو‌های برقی و ایجاد زیرساخت‌های این صنعت در کشور، صنعت روانکار نیز متحول خواهد شد، تاکید کرد: حتی اگر ۲۰ درصد خودرو‌های کشور به خودرو‌های برقی تبدیل شوند، هم حجم بازار روغن موتور کاهشی شده واحتمالا روش بازاریابی و مصرف در بازار روانکار تغییراتی را تجربه خواهد کرد. هر چند که اکنون عدم زیرساخت‌های لازم برای بهره بردای از خودرو‌های برقی  در ایران هنوز هیجانی در تولید و سهم گیری روانکار‌های خاص آنها در تولیدکنندگان ایجاد نکرده است.

آمارمحمدی یادآور شد: یکی از مهم‌ترین نکات در استفاده از خودرو‌های برقی، ایجاد زیرساخت‌های لازم مانند ایستگاه‌های شارژ باتری است. در برخی کشور‌ها این سیستم پیاده سازی شده و مصرف کننده خودرو برقی هر زمان که اراده کند می‌تواند باتری خودرو را شارژ که این جایگاه‌های خاص به روش‌های مختلفی طراحی و در حال تجربه می‌باشند. به طور مثال خودرو با حرکت در لاین خاصی در معبر‌های مشخص شده می‌تواند بصورت وایرلس شارژ باتری خود را تامین نماید.

وی با صراحت بیان کرد: زمانی باید برای تامین روغن موتور خودرو‌های برقی نگران بود که جایگاه‌های شارژ برق به میزان کافی در کشور طراحی و استفاده از خودرو‌های برخی در جامعه فرهنگ سازی شده باشد و هنوز این وظیفه مهم به صنعت تولید روغن نرسیده است.

این کارشناس بازار روانکار در پایان اظهار داشت: به هر حال در آینده خودرو‌های برقی به صورت اجتناب ناپذیر جایگزین خودرو‌های بنزینی خواهند شد و همه صنایع وابسته به این پدیده میبایستی با به روز کردن خود آمادگی بیشتری را برای این رویه زیست محور بشر داشته باشند.

ارسال نظر