
به گزارش کارنا، بنا به اعلام مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت از بین ۶۵ شرکتی که تأییدیه واردات خودرو را دریافت کردهاند، ۳۵ شرکت اقدام به واردات میکنند.
حال سوالی که مطرح میشود این است که چرا تقریبا نیمی از واردکنندگان در مقطعی اقدام به واردات خودرو کرده و این فرصت از شرکتهای دیگر گرفته شده است؟
غیبت شرکتهای بزرگ واردکننده خودرو در لیست خودروهای عرضه شده در آخرین اطلاعیه سامانه عرضه خودروهای وارداتی نیز در نوع خود جالب است.
پیش از ممنوعیت واردات خودرو در سال ۹۷ بسیاری از مشکلاتی که امروز در مورد واردات خودرو وجود دارد، در میان نبود، چراکه روند واردات بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا و رقابت صورت میگرفت. اما امروز واردات در انحصار تعدادی شرکت خاص قرار گرفته است.
بر این اساس نگرانیها نسبت به این موضوع که بازار خودروهای وارداتی به سرنوشت خودروهای داخلی دچار شود و واردات خودرو در انحصار شرکتهای خاص قرار بگیرد بیش از گذشته احساس میشود؛ بنابراین دولت باید دخالت خود را در فرآیند واردات کمتر کرده و شرایط را برای طیف گستردهتری از واردکنندگان مهیا کند.
ولی الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت مکلف به تامین ارز ۶۵ شرکت واردکننده خودرو است، اظهار داشت: افزایش تعهدات ارزی و از طرف دیگر کمبود درآمدهای ارزی دولت، فرآیند واردات را با مشکل مواجه کرده و به همین دلیل در شرایط فعلی امکان واردات خودرو برای همه واردکنندگان فراهم نیست.
وی در گفتگو با خبرنگار کارنا با تاکید بر اینکه واردات خودرو نباید در اختیار شرکتهای خاص قرار بگیرد، تصریح کرد: قطعا ایجاد انحصار در حوزه واردات همچون تولیدات داخل سیاستی غلط است و دولت موظف به توزیع ارز و ساماندهی آن بین همه شرکتهایی که مجوز واردات دریافت کرده اند، میباشد.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر امروز خودروهای داخلی کیفیت لازم را ندارند به دلیل نبود رقابت در صنعت خودرو است؛ لذا مشکلات خودروسازی کشور و کیفیت خودروهای داخلی تنها با ایجاد رقابت از طریق واردات خودرو رفع خواهد شد.
ارسال نظر