
به گزارش کارنا، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با توجه به اینکه سود بازرگانی واردات خودروهای کارکرده ۱۰۰ درصد و معادل خودروهای نو در نظر گرفته شده است، واردات خودروهای کارکرده برای کشور صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
عباس پاپی زاده با بیان اینکه اقشار درآمدی مختلف در جامعه علاقهمند به استفاده از خودروهای باکیفیت هستند، عنوان کرد: معمولا اقشار دارای تمکن مالی به واردات خودروهای نو و مدل بالا تمایل دارند، اما بهره مندی اقشار کم درآمد از فرصت واردات خودرو نیازمند واردات خودروهای کار کرده است و اساساً قانون گذار نیز با این هدف اجازه واردات خودرهای کارکرده را به دولت داده است تا اقشار کم درآمد نیز بتوانند از این فرصت استفاده کنند.
وی ادامه داد: این در حالی است که با تعیین تعرفه ۱۰۰ درصدی برای واردات خودروهای نو و کارکرده از سوی دولت و با توجه به اینکه سود بازرگانی واردات خودروهای کارکرده معادل خودروهای نو در نظر گرفته شده است، واردات خودروهای کارکرده برای کشور صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار کارنا اظهار داشت: خودروهای وارداتی کارکرده در عین حال که عمر زیادی ندارند و در حد نو هستند، از کیفیت و قیمت مناسبی برخوردارند. از این رو واردات آنها میتوانست برای مصرف کننده داخلی توجیه پذیر باشد، اما با تعرفه ۱۰۰ درصد عملا دولت توجیه اقتصادی واردات خودروهای کارکرده را از بین برده و به این ترتیب در سال ۱۴۰۴ متقاضیان واردات خودروهای کار کرده موفق به خرید خودروهای وارداتی دست دوم با قیمت مدنظر نخواهند شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضع مجلس در برابر تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو یادآور شد: کمیسیون اقتصادی مجلس در زمان تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۴ در راستای تسهیل فرآیند واردات خودرو و ترغیب خودروسازان داخلی به رقابت و خروج صنعت خودرو از انحصار، تعرفه واردات خودرو در لایحه بودجه را که از سوی دولت ۱۰۰ درصد پیشنهاد داده شده بود را به ۶۰ درصد کاهش داد؛ بنابراین کمیسیون اقتصادی با توجه به پیشنهاد عملی که در جهت کاهش تعرفه واردات خودرو در زمان تصویب لایحه بودجه داده است اساساً مخالف با تعرفه بالای واردات خودرو چه خودروی نو و چه کارکرده است.
ارسال نظر