۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۱
اختصاصی
جهش اسقاط خودرو‌های فرسوده در صورت متناسب سازی محل مصرف و عرضه گواهی اسقاط+صوت
رئیس انجمن مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده کشور با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ از ظرفیت مصرف گواهی اسقاط به طور کامل استفاده نشد، ادامه داد: به عنوان مثال خودروسازان تنها ۲۵ درصد در سه ماهه اول و دوم گواهی اسقاط مصرف کردند و محل مصرف گواهی اسقاط به طور صددرصدی اجرا نشد.
کد خبر: ۱۲۸۵۶

به گزارش کارنا، رئیس انجمن مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده کشور با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ از ظرفیت مصرف گواهی اسقاط به طور کامل استفاده نشد، ادامه داد: به عنوان مثال خودروسازان تنها ۲۵ درصد در سه ماهه اول و دوم گواهی اسقاط مصرف کردند و محل مصرف گواهی اسقاط به طور صددرصدی اجرا نشد.

محمود مشهدی شریف با اعلام اینکه حدود ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده در سال ۱۴۰۳ از رده خارج شده است، عنوان کرد: از این تعداد ۸۷ درصد مربوط به خودرو‌های سواری بوده که از رشد ۱۲ درصدی اسقاط خودرو‌های سواری نسبت به سال ۱۴۰۲ (حدود ۷۵ درصد) حکایت دارد.

وی در گفتگو با خبرنگار کارنا افزود: همچنین نسبت اسقاط تاکسی‌های فرسوده ۱۰.۵ درصد در سال ۱۴۰۲ و حدود ۳.۵ درصد در سال ۱۴۰۳ و در رابطه با انواع وانت حدود ۹.۴ درصد در سال ۱۴۰۲ و ۶.۹ درصد در سال ۱۴۰۳، انواع اتوبوس ۵ درصد در سال ۱۴۰۲ و ۱.۵ درصد در سال ۱۴۰۳، انواع کامیون و کشنده ۰.۸ درصد در سال ۱۴۰۲ و ۱.۲ درصد در سال ۱۴۰۳ و اسقاط موتورسیکلت نیز تقریبا صفر بوده است.

رئیس انجمن مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده کشور با اشاره به عوامل موثر بر رشد چشمگیر اسقاط خودرو‌های فرسوده در سال گذشته بیان کرد: تصویب قانون ساماندهی صنعت خودرو که در بهمن ماه سال۱۴۰۱ ابلاغ شد و همچنین تصویب آیین نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو که در آخرین روز اسفند سال ۱۴۰۲ ابلاغ و در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ لازم الاجرا شد، سبب شد رکود اسقاط خودرو در سال ۹۳ که ۳۲۰ هزار دستگاه بود در سال ۱۴۰۳ شکسته و با رشد ۱۰ درصدی به ۳۵۰ هزار دستگاه برسد.

مشهدی شریف با بیان اینکه بدون رفع چالش‌های موجود در صنعت اسقاط این رکورد در سال ۱۴۰۴ تحقق پیدا نخواهد کرد، اذعان داشت: یکی از مشکلات فعلی در حوزه اسقاط این است که محل مصرف گواهی اسقاط کمتر از عرضه گواهی است. به عبارت دیگر محل مصرف ۹۰۰ هزار گواهی است در حالی که عرضه گواهی اسقاط که بر اساس قانون برنامه توسعه هفتم باید ۵۰۰ هزار دستگاه باشد تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار گواهی نیز قابلیت تولید خواهد داشت؛ بنابراین در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار گواهی مازاد در مراکز اسقاط وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ از ظرفیت مصرف گواهی اسقاط به طور کامل استفاده نشد، ادامه داد: به عنوان مثال خودروسازان تنها ۲۵ درصد در سه ماهه اول و دوم گواهی اسقاط مصرف کردند و و محل مصرف گواهی اسقاط به طور صددرصدی اجرا نشد. در نتیجه در حال حاضر ۱۹۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط شده و نزدیک ۴۰۰ هزار گواهی اسقاط مازاد از سال گذشته وجود دارد که در سال ۱۴۰۴ مصرف خواهد شد و این سبب شده ۴۵ درصد از گواهی‌های موردنیاز سال ۱۴۰۴ در سال ۱۴۰۳ تولید شود و عملا تا اواسط شهریورماه حتی اگر یک خودرو هم اسقاط نکنیم، گواهی مورد نیاز تولید کنندگان، مونتاژکاران و وارد کنندگان را خواهیم داشت؛ بنابراین باید تدابیر اساسی برای محل مصرف گواهی اسقاط اتخاذ شود.

رئیس انجمن مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده کشور تاکید کرد: اگر طبق قانون ساماندهی صنعت خودرو هدف دستیابی به اسقاط ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده در سال است باید محل‌های مصرف جدید برای اسقاط خودرو در نظر گرفت تا با تولید گواهی‌های فراوان، مراکز اسقاط به دنبال محل مصرف گواهی نباشند.

مشهدی شریف اظهار داشت: مشکل دیگر در حوزه اسقاط، اشکالاتی در آیین نامه اجرایی اسقاط خودرو‌های فرسوده است. این آیین نامه در عین حال که آیین نامه بسیار خوبی بود، دارای نواقصی است که در یک سال گذشته نمایان شده و ایرادات آن باید به سرعت برطرف شود تا همزمان با خروج خودرو‌های سواری و وانت شاهد رشد اسقاط در حوزه موتورسیکلت و کامیون‌ها که درصد بسیار پایینی از اسقاط را به خود اختصاص داده اند، باشیم.

رئیس انجمن مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده کشور یادآور شد: مطلب دیگر اینکه با توجه به دریافت مبلغ گواهی اسقاط به صورت نقدی از متقاضیان خودرو‌های نو شماره، این مبلغ باید به حساب مراکز اسقاط نیز به صورت نقدی واریز شود. به عنوان مثال شرکت سایپا در دی ماه سال گذشته ۳۰ هزار فقره گواهی به مبلغ ۳۵ میلیون تومان با ارزش افزوده ۱۰ درصدی و در مجموع به مبلغ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و با سررسید ۴۵ روز از مراکز اسقاط خریده و طبق قرارداد این مبلغ باید تا اوایل اسفند به حساب مراکز اسقاط واریز می‌شد، اما با گذشت ۲ ماه از تاریخ مدنظر مبلغی واریز نشده و مراکزی که متعهد به تامین گواهی برای شرکت سایپا بودند در شب عید با شرایط بسیار بحرانی مواجه شده و در آستانه ورشکستگی هستند و شرایط هر روز بحرانی شده است، به طوری که مراکز اسقاط تصمیم به تجمع در شرکت سایپا گرفته اند.

تعداد بازدید : 3

ارسال نظر