به گزارش کارنا، صنعت خودروسازی ایران، پس از صنعت نفت، بزرگترین صنعت در این کشور محسوب میشود که فراز و نشیبهای بسیاری را در طول تاریخ خود تجربه کرده است.
کارشناسان بر این باورند با توجه به چالشها و فرصتهای موجود، آینده صنعت خودروسازی ایران تا حد زیادی به سیاستهای دولت و برنامه ریزیهای انجام شده در این صنعت بستگی دارد. اگر این صنعت بتواند بر چالشهای خود غلبه کند و از فرصتهای موجود استفاده کند، میت واند به یکی از قطبهای مهم صنعت خودروسازی در منطقه تبدیل شود.
بررسی عملکرد و صورتهای مالی ارائه شده توسط ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو (به عنوان بخشی از سایپا) نشان میدهد که تولید خودروها (شامل خودروهای سواری و وانت ۱۵۱ سایپا) توسط این شرکتها در فروردین ماه امسال به تعداد ۴۵ هزار و ۹۱۶ دستگاه رسیده است، که نسبت به میزان تولید ۵۸ هزار و ۴۶۶ دستگاه خودرو در فروردین سال گذشته، ۲۱ درصد کاهش نشان میدهد.
تولید ۲۳ هزار و ۳۱۵ دستگاه با افت ۱۹ درصدی در ایرانخودرو
در نخستین ماه از سال جدید، گروه صنعتی ایرانخودرو ۲۳ هزار و ۳۱۵ دستگاه خودرو تولید کرده که نسبت به ۲۸ هزار و ۷۷۹ دستگاه تولیدی در فروردین ماه سال گذشته، قریب به ۱۹ درصد کاهش را نشان میدهد.
به تفکیک از مجموع تولیدهای گروه صنعتی ایرانخودرو طی مدت مذکور ۱۰ هزار و ۸۰۵ دستگاه محصولات خانواده پژو تولید کرده است؛ تولید محصولات این گروه خودرویی در فروردین ماه ۱۴۰۲، بالغ بر ۱۷ هزار و ۹۸۰ دستگاه ثبت شده است.
در آمار تولیدات ایرانخودرو، فقط تولید محصولات گروه سورن بیشتر از آمار تولید آنها در مدت مشابه سال گذشته است. در حالیکه در فروردین ماه ۱۴۰۲ حدود ۱۴۸۰ دستگاه محصولات گروه سورن تولید شده بود این عدد امسال به ۳۲۳۷ دستگاه رسیده است.
طبق آمار در این مدت، ۱۷۸۸ دستگاه دنا، ۹۶۰ دستگاه رانا و ۲۳۷۶ دستگاه تارا در این شرکت تولید شده که در مدت مشابه سال گذشته، ۵۳۸۹ دستگاه دنا و ۲۵۴۷ دستگاه تارا تولید شده بود. اما تولید رانا صفر بوده است.
ایرانخودرو در نخستین ماه از سال جاری، تنها شش دستگاه هایما در خانواده محصولات مونتاژی تولید کرده است؛ این درحالی است که در فروردین ماه سال گذشته، ۱۰۱۴ دستگاه هایما در این گروه صنعتی به تولید رسیده بود.
ضمن اینکه این گروه صنعتی در آمار تولید خود در این مدت به تولید ۱۱۴۳ دستگاه از سایر محصولات ایرانخودرو اشاره کرده است (این تولیدات در فروردین ماه سال گذشته ۳۶۱ دستگاه ثبت شده بود).
تولید ۱۷ هزار و ۷۲۸ دستگاه با افت ۱۹ درصدی در سایپا
در گروه خودروسازی سایپا نیز در مدت مذکور سال جاری در مجموع ۱۷ هزار و ۷۲۸ دستگاه خودرو تولید شده که نسبت به بالغ بر ۲۲ هزار (۲۲ هزار و ۳۰) دستگاه تولیدی در یکماهه فروردین ۱۴۰۲، حدود ۱۹ درصد کاهش یافته است.
از این میزان به ترتیب ۱۰ هزار و ۸۷۳ دستگاه خودروهای خانواده X ۲۰۰ (تیبا، کوییک و ساینا)، ۳۳۳۱ دستگاه شاهین و ۳۵۲۴ دستگاه سهم وانتهای سایپا بوده است.
از سوی دیگر، اما در فرویدن ماه سال گذشته، ۱۶ هزار و ۱۲۰ دستگاه تیبا، کوییک و ساینا، ۲۹۰۱ دستگاه شاهین و ۳۰۰۹ دستگاه وانت ۱۵۱ در گروه خودروسازی سایپا به تولید رسیده بود؛ بنابراین هرچند که تولید X ۲۰۰ها کاهشی شده، اما تولید شاهین و وانت افزایش یافته است.
تولید ۴۸۷۳ دستگاه با افت ۳۶ درصدی در پارسخودرو
در نهایت نیز، شرکت پارسخودرو به عنوان زیر مجموعه گروه سایپا در مجموع یکماه نخست امسال، ۴۸۷۳ دستگاه خودرو تولید کرده که نسبت به ۷۶۶۳ دستگاه تولیدی در مدت مشابه سال گذشته، ۳۶ درصد کمتر است و بیشترین میزان کاهش تولید را در میان خودروسازان داشته است.
از تعداد خودروهای تولیدی پارسخودرو در این مدت ۴۸۷۱ دستگاه سهم محصولات گروه Q ۲۰۰ ثبت شده است. در مدت مشابه سال گذشته ۴۴۲۴ دستگاه از این محصولات در این گروه صنعتی تولید شده بود.
همچنین در مدت مذکور دو دستگاه سهند تولید شده است؛ این خودرو در سال گذشته در فرآیند طراحی و طی مسیر تولید بوده است؛ لذا آمار تولید آن صفر بوده است.
پارسخودرو در این مدت ۴۰ دستگاه بدنه پراید هم تولید کرده که سال گذشته، آمار ۹۱ دستگاهی داشته است.
منبع: تیتر کوتاه
ارسال نظر