۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
اختصاصی
سرمایه گذاری برای تولید در خودروسازی نیازمند رفع موانع تولید از سوی حاکمیت است
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاری برای تولید را نیازمند رفع موانع تولید از سوی حاکمیت دانست و عنوان کرد: از مهم‌ترین موانع تولید در حوزه خودروسازی، مداخله دولت در این صنعت است.
کد خبر: ۱۲۴۱۴

به گزارش کارنا، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاری برای تولید را نیازمند رفع موانع تولید از سوی حاکمیت دانست و عنوان کرد: از مهم‌ترین موانع تولید در حوزه خودروسازی، مداخله دولت در این صنعت است.

جعفر قادری با اشاره به شعار سال مبنی بر “سرمایه گذاری برای تولید” بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات امروز صنعت خودروسازی کشور، حرکت خودروسازان به سمت واردات قطعات و مونتاژکاری است. اگرچه با مونتاژ، تنوع تولید خودرو در کشور افزایش یافته، اما نیاز است واحد‌های تولیدی با سرمایه گذاری در حوزه انتقال فناوری‌های نوین و افزایش مقیاس تولید زمینه رشد تولید خودرو در مقیاس اقتصادی را فراهم کنند.

وی در گفتگو با خبرنگار کارنا بر اهمیت سرمایه گذاری خارجی در صنعت خودرو تاکید کرد و گفت: یکی از اقداماتی که خودروسازان در راستای تحقق شعار سرمایه گذاری برای تولید باید در دستور کار خود قرار دهند، همکاری مشترک با شرکای خارجی خود و کشور‌های همسو است که از جمله آنها می‌توان به همکاری مشترک برای توسعه خودرو‌های برقی و کاهش مصرف سوخت در کشور اشاره کرد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر امروز امکان صادرات خودرو به کشور‌های مختلف را نداریم با سرمایه گذاری در صنعت قطعه سازی می‌توان علاوه بر تامین نیاز داخل، بخشی از قطعات ساخت داخل را به کشور‌های دیگر صادر کرد. علاوه بر این با اقدامات مرتبط با شعار سال و تمرکز بر آن می‌توان به رشد و توسعه صنعت قطعه سازی و خودروسازی کشور کمک کرد.

 

قادری سرمایه گذاری برای تولید را نیازمند رفع موانع تولید از سوی حاکمیت دانست و یادآور شد: از مهم‌ترین موانع تولید در حوزه خودروسازی، مداخله دولت در این صنعت است؛ لذا برای سرمایه گذاری در این حوزه دولت باید سهام خود در خودروسازی را به بخش خصوصی واگذار و به جای تصدی گری با کنترل، نظارت و برنامه ریزی به صنعت خودرو ورود پیدا کند و متناسب با تیراژ تولید، تسهیلات موردنیاز را در اختیار واحد‌های تولیدی که تیراژ بیشتری دارند، قرار دهد.

وی افزود: با کاهش دخالت‌های دولت در صنعت خودرو، قیمت گذاری دستوری نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین موانع تولید در خودروسازی رفع شده و با قدرت مانور بخش خصوصی شاهد ورود سرمایه‌ها به سهام خودرویی در بازار بورس خواهیم بود.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین بر رفع موانع اعمال مدیریت خودروسازان بر شرکت‌های خودروسازی تاکید کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلات مهم صنعت خودرو، سهامداری شرکت‌های قطعه سازی در خودروسازی است. متاسفانه و به رغم اینکه صورت‌های مالی خودروسازان بیانگر زیاندهی آنها است، اما قطعه سازانی که سهام خودروسازان را در اختیار دارند به دلیل فروش قطعات با قیمت بالا به خودروسازان، شرکت‌های سودآوری هستند؛ بنابراین همانطور که در قانون برنامه هفتم توسعه نیز تاکید شده، با واگذاری سهام تودلی خودروسازان باید به سهامداری شرکت‌های قطعه ساز در صنعت خودرو پایان داد و مدیریت شرکتی را به خود خودروسازان واگذار کرد.

ارسال نظر