به گزارش کارنا، یک کارشناس بازار سرمایه، آینده نماد خودرویی در سال جاری را منوط به تعیین تکلیف خصوصی سازی صنعت خودرو، نحوه عملکرد مدیریت جدید دو خودروساز بزرگ و شرایط سیاسی و اقتصادی کشور دانست.
حمید میرمعینی درباره تصمیم دولت به واگذاری دو خودروساز بزرگ به بخش خصوصی و نقش آن بر پیش بینی وضعیت سهام خودرویی در سال ۱۴۰۴ اظهار داشت: به نظر میرسد شرکتهای خودروسازی پس از واگذاری به گروه جدید مدیریتی در صورت بهبود فضای سیاسی و اقتصادی کشور، عملکرد بهتری نسبت به گذشته داشته باشند، اما واقعیت این است که واکنش نماد خودرویی به موضوع خصوصی سازی صنعت خودرو تحت تاثیر عملکرد مدیریت جدید دو شرکت خودروساز بزرگ قرار خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: کمااینکه با واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی، بازار سرمایه واکنش خاصی به این موضوع نشان نداد. اگرچه سازمان بورس به عنوان یکی از نهادهای ناظر بر برگزاری مجمع ایران خودرو نسبت به واگذاری مدیریت این شرکت رأی قطعی داد، اما با شکایت شورای رقابت و حواشی ایجاد شده پس از برگزاری مجمع، اکنون بازار بورس در انتظار قطعی شدن واگذاری مدیریت ایران خودرو به هیات مدیره جدید به سر میبرد.
این کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با
خبرنگار کارنا یادآور شد: بنابراین بازار در این زمینه به خصوص در رابطه با تغییر مدیریت
ایران خودرو منتظر دو اتفاق است. مسأله نخست اینکه آیا واگذاری مدیریت به هیات مدیره جدید ایران خودرو، قطعی خواهد بود و مسأله بعدی اینکه نحوه عملکرد و برنامههای اجرایی مدیریت جدید به چه صورت خواهد بود؟
میرمعینی همچنین درباره واکنش سهام خودرویی به صدور مجوز افزایش سرمایه دو خودروساز بزرگ بیان کرد: از همان ابتدا که دو خودروساز موضوع افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابیها را مطرح کردند، نماد گروه خودرو با اقبال و صف سنگین خرید مواجه شد و ممکن است این اقبال در کوتاه مدت نیز ادامه داشته باشد، اما افزایش سرمایه از این محل تنها ترازنامه مالی شرکتها را به روز رسانی کرده و در بلند مدت تغییری در
درآمدهای عملیاتی دو خودروساز بزرگ ایجاد نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه عملکرد شرکتهای خودروسازی تنها با تغییرات قابل توجه در نحوه تولید، فروش و بهای تمام شده محصول اتفاق خواهد افتاد، تصریح کرد: مدیران جدید خودروسازی تنها با ارائه نقشه راه مدون و برنامه عملیاتی میتوانند بازار سهام را نسبت به آینده این شرکتها امیدوار کنند و چنانچه این نقشه راه قابلیت اجرا داشت، بازار نسبت به نوع واکنش به آن تصمیم گیری خواهد کرد. فراموش نکنیم که
شرایط سیاسی و اقتصادی کشور نیز در نوع عملکرد هیات مدیره جدید شرکتهای خودروسازی نیز تاثیرگذار خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه
عملکرد مدیران جدید خودروسازی در میان مدت قابل ارزیابی است، خاطرنشان کرد: عملکرد هیات مدیره جدید شرکتهای خودروسازی را باید در گزارشهای مالی ماهانه، سه ماهه و سالانه آنها مشاهده کرد.
ارسال نظر