
به گزارش کارنا، رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشینآلات تهران بیان کرد: کمبود قطعات خودروهای چینی در بازار موجب شده قیمت قطعات ساخت چین حتی گرانتر از کالاهای مشابه ژاپنی و کرهای تمام شود.
سید احمد حسینی در تشریح علل کمبود قطعات خودروهای مونتاژی در بازار اظهار داشت: ماده ۴ قانون حمایت از مصرف کنندگان، کلیه عرضهکنندگان اعم از تولیدکنندگان و واردکنندگان کالاهای سرمایهای از جمله خودرو را مکلف به تامین قطعات و ارائه خدمات پس از فروش کرده و بازار افترمارکت تکلیفی نسبت به اجرای این ماده قانونی ندارد.
وی در گفتگو با خبرنگار کارنا ادامه داد: علیرغم اینکه قانون، تامین قطعات خودروهای مونتاژی را از تکالیف خودروسازان مونتاژکار دانسته و در این راستا ارزهای نیمایی و دولتی به آنها اختصاص داده است، اما عدم تامین قطعات از سوی مونتاژکاران، دارندگان این خودروها را با چالشهای جدی مواجه کرده است.
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشینآلات تهران با اشاره به اینکه قطعات یدکی خودرو به سه دسته پر مصرف، متوسط کم مصرف و بسیار کم مصرف تقسیم میشوند، افزود: از آنجایی که تولید کنندگان و واردکنندگان، تامین قطعات پر مصرف که تولید و واردات آنها صرفه اقتصادی دارد را به سایر قطعات ترجیح میدهند، بازار در تامین قطعات پرمصرف با چالشی مواجه نیست، اما کمبود قطعات با مصرف متوسط و کم مصرف همچنان در بازار حس شده و مصرف کنندگان را دچار مشکلات فراوانی کرده است.
حسینی تصریح کرد: متاسفانه کمبود قطعات خودروهای چینی در بازار موجب شده قیمت قطعات ساخت چین حتی گرانتر از کالاهای مشابه ژاپنی و کرهای تمام شود.
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشینآلات تهران با طرح این پرسش که چرا قیمت چراغ جلو یک خودرو چینی باید بالغ بر ۳۰ میلیون تومان باشد در حالی که تکنولوژی ساخت آن با کیفیت خیلی بالاتر در داخل کشور وجود دارد، بیان کرد: عدم ایفای تعهدات از سوی مونتاژکاران موجب شده قطعات خودروهای چینی که باید با نرخی پایینتر از کالاهای داخلی عرضه شود به چند برابر قیمت در بازار سیاه به فروش برسد.
ارسال نظر