به گزارش کارنا، رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشینآلات تهران از کاهش عرضه در بازار لوازم یدکی به سبب قطعیهای مکرر برق خبر داد.
سید احمد حسینی درباره واکنش بازار لوازم یدکی خودرو به جهش نرخ ارز در یک ماه اخیر اظهار داشت: بازار لوازم یدکی به رشد نرخ ارز واکنش چشمگیری نداشته، اما به هر حال با تداوم نوسانات ارزی، فروشندگان ناچار به افزایش بهای قطعات در ماههای آینده خواهند شد چراکه این افزایش قیمت کاهش سود و ایجاد ضرر برای فعالان صنفی را به دنبال داشته است.
وی با اشاره به رکود شدید حاکم بر بازار لوازم یدکی افزود: اگر امروز شاهد افزایش قیمت چشم گیر در بازار لوازم یدکی نیستیم به این دلیل است که بازار ۲۱ ماه است در رکود شدید قرار گرفته و تولید کنندگان و بازرگانان به منظور ایفای تعهدات مالی خود ناچارند تولیدات خود را به قیمت تمام شده و یا حتی به ضرر عرضه کنند تا خدشهای به اعتبار و سهم بازار آنها وارد نشود.
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشینآلات تهران در گفتگو با خبرنگار کارنا یادآور شد: اگرچه فعالان صنفی تا کنون به منظور حفظ سهم بازار و تامین نقدینگی خود با افزایش قیمتها کنار آمده اند، اما افزایش بهای قطعات در ماههای پایانی سال اجتناب ناپذیر خواهد بود.
حسینی حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز توافقی را از دیگر عوامل موثر بر افزایش قیمت قطعات یدکی عنوان و بیان کرد: به رغم اینکه همواره کمترین مقدار از ارز نیمایی به بخش خصوصی تخصیص پیدا میکرد، اما تولید کنندگان و برخی بازرگانان که در گذشته تامین ارز خود را از طریق ارز نیما انجام میدادند امروز ناچارند تامین ارز خود را با ارز آزاد یا مبادلهای انجام دهند و این ما به التفاوت نرخ ارز اثر چشمگیری بر قیمت نهایی محصولات خواهد داشت.
وی از کاهش عرضه قطعات یدکی در بازار به سبب قطعیهای مکرر برق خبر داد و اذعان داشت: متاسفانه تداوم قطعی برق در تابستان و همچنین گاز در زمستان آسیبهای بسیار زیادی به تولید کنندگان و حتی بخش توزیع و بازرگانی وارد کرده است چراکه سیستمهای فروش نیز به برق متصل هستند.
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشینآلات تهران عنوان کرد: علاوه بر این قطعی برق موجب کاهش زمان تولید، تیراژ تولید قطعات و افزایش هزینههای سربار برای تولیدکنندگان قطعات یدکی شده است.
ارسال نظر