۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۸
اختصاصی
حذف قیمت گذاری دستوری؛ شرط اصلی برای تحقق سرمایه گذاری در صنعت خودرو
دبیر انجمن خودروسازان ایران حذف قیمت گذاری دستوری را شرط اصلی برای تحقق سرمایه گذاری در صنعت خودرو دانست و عنوان کرد: بدون تحقق سرمایه گذاری در صنعت خودرو به عنوان سومین صنعت فعال کشور پس از صنعت بانکداری و نفت، تولید خودرو‌های باکیفیت امکان پذیر نخواهد بود.
کد خبر: ۱۲۶۵۶

به گزارش کارنا، دبیر انجمن خودروسازان ایران حذف قیمت گذاری دستوری را شرط اصلی برای تحقق سرمایه گذاری در صنعت خودرو دانست و عنوان کرد: بدون تحقق سرمایه گذاری در صنعت خودرو به عنوان سومین صنعت فعال کشور پس از صنعت بانکداری و نفت، تولید خودرو‌های باکیفیت امکان پذیر نخواهد بود.

احمد نعمت بخش با اشاره به نامگذاری شعار سال مبنی بر «سرمایه گذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری بیان کرد: متاسفانه سیاست قیمت گذاری دستوری، بوروکراسی قیمت گذاری و تعلل شورای رقابت و سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکنندگان و وزارت صمت در اعلام قیمت خودرو در دو سال گذشته مانع سرمایه گذاری در صنعت خودرو در سال‌های گذشته شده است.

وی در گفتگو با خبرنگار کارنا با بیان اینکه سرمایه‌گذاران اغلب تمایل به سرمایه گذاری در بخش‌های سودآور دارند، افزود: این در حالی است که قیمت گذاری دستوری خودرو‌های سواری هر ساله زیان هنگفتی را به دو خودروساز بزرگ تحمیل کرده و اکنون زیان دو شرکت ایران خودرو و سایپا به ۲۲۰ همت رسیده است.

دبیر انجمن خودروسازان ایران با اشاره به اینکه شورای رقابت سال گذشته واردات خودرو‌های سواری را غیرانحصاری و قیمت گذاری خودرو‌های وارداتی را آزاد اعلام کرد، یادآور شد: حضور بالغ بر ۲۵ تولیدکننده خودرو سواری در کشور بیانگر غیرانحصاری بودن صنعت خودروسازی است. از این رو انجمن خودروسازان ایران علاوه بر مذاکرات مستقیم با شورای رقابت، در نامه‌ای خطاب به سران قوا نیز خواستار صدور حکمی مبنی بر معافیت صنعت خودرو از قیمت گذاری دستوری به شورای رقابت و ایجاد فضای مناسب برای سرمایه گذاری در صنعت خودرو شده است.

نعمت بخش با تاکید بر اینکه با تداوم سیاست قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو سواری، شعار امسال که سرمایه گذاری برای تولید است به هیچ عنوان در این رشته صنعتی تحقق نخواهد یافت، ادامه داد: همچنین بدون تحقق سرمایه گذاری در صنعت خودرو که بالغ بر ۶۰ صنعت دیگر را تحت پوشش خود دارد، تولید خودرو‌های باکیفیت نیز امکان پذیر نخواهد بود.

وی با بیان اینکه هر صنعتی نیاز به سرمایه گذاری دارد و صنعت خودروسازی نیز از این قاعده مستثنا نیست، تصریح کرد: ورود تکنولوژی و فناوری‌های جدید و پیاده سازی آنها در هر صنعتی نیازمند سرمایه گذاری است و رشد صنعت بدون سرمایه گذاری اتفاق نخواهد افتاد. به عنوان مثال با توجه به توسعه خودرو‌های برقی و هیبریدی در جهان، صنعت خودروسازی کشور نیز برای حرکت به این سمت و کاهش وابستگی به خارج و ارزبری نیازمند سرمایه گذاری در این حوزه است.

دبیر انجمن خودروسازان ایران برقراری ارتباط با خودروسازان دنیا را از دیگر الزامات سرمایه گذاری در صنعت خودرو عنوان و بیان کرد: متاسفانه سالهاست که ارتباط صنعت خودرو کشور با دنیای اول خودروسازی جهان قطع است، در حالی که تعامل و همکاری‌های بین المللی این امکان را به خودروسازان داخلی می‌دهد که ضمن سرمایه گذاری و تولید خودرو‌های به روز، محصولات خود را به دیگر کشور‌ها نیز صادر کنند.

نعمت بخش با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری خارجی در صنعت خودرو افزود: اگرچه مقام معظم رهبری در نامگذاری شعار سال بر سرمایه گذاری داخلی تاکید داشتند، اما سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کنار یکدیگر می‌تواند به تولید خودرو‌های مشترک و باکیفیت در کشور کمک کند.

وی با ذکر مثالی تشریح کرد: به طور مثال به رغم تولید شیشه و برف پاک کن خودرو بر اساس استاندارد‌های بین المللی، اما نبود دانش فنی عملکرد برف پاک کن بر روی شیشه خودرو موجب شده این قطعه نتواند عملکرد خود را به خوبی نشان دهد و اغلب موقع استفاده از برف پاک کن روی شیشه خودرو خط می‌افتد.

دبیر انجمن خودروسازان ایران با بیان اینکه با سرمایه گذاری خارجی امکان صادرات محصولات به بازار‌های مشترک نیز وجود خواهد داشت، تاکید کرد: اگرچه صادرات به کشور‌های منطقه مطلوب است، اما با سرمایه گذاری مشترک و صادرات محصولات خود به کشور‌های پیشرفته می‌توانیم حرفی برای گفتن در صنعت خودرو جهان داشته باشیم.

نعمت بخش در پایان یادآور شد: برای سرمایه گذاری خارجی صرف همکاری و ارتباط با خودروسازان چینی کافی نخواهد بود و مقامات رده بالای کشور می‌بایست زمینه را برای ارتباط با خودروسازان اروپایی و آمریکایی نیز فراهم کنند.

ارسال نظر